Zákolník?

Nalezeno na staré cestě

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Zákolníky (2 názory), Zákolníky (1 názor), Výstroj koně, jezdce a vozu (1 názor) Palmik: Zákolníky, Argill: Zákolníky, Kapsa: Zákolníky, zajickov: Výstroj koně, jezdce a vozu

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Zákolník?
Zákolník?
Zákolník?
Zákolník?
Zákolník?

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihomoravský kraj
Stav půdy:Vlhká
0 hlasů
0 hlasů
zobrazeno:
743x,
komentářů:
5,
nálezce:
zajickov zajickov
vyfotografováno:
24. dubna 2020,
vloženo:
24. dubna 2020

Komentáře

Díky,zařadím.

Zákolníky taky beru. Je to i dobrý vzorek na čištění. Nikdy jsem nezkoušel elektrolýzu na železe. Dřív to byla i metoda v oficiálním restaurování, od které se upustilo. Dejte to do destilky, třeba na 3 měsíce, správně se tam měří nějaké anionty chloru snad, tomu úplně nerozumím a pak si sežeňte nějaké tvrdé škrabací nástroje a můžete zkusit ho dostat do lepšího stavu. Určitě by se na to hodili zubařské nástroje ale tak člověk může improvizovat. Možná třeba věci z manikůtry, no prostě něco podobného.

To čo vám radí Odysseus nájdete na webe pod názvom desalinácia, je to šetrná , ale pracná a hodne dlhodobá (niekedy i drahá vzhľadom na spotrebu destilky) metóda, takže to skôr na veci, ktoré sú trocha cennejšie. Na tieto úplne bežné a v podstate novodobé zákolníky stačí aj tá elektrolýza a možno v kombinácii s následným máčaním v destilke 2-3 týždne pre lepší výsledok.

To jo, na zákolník elektro stačí. Já myslel jako že , se to dá na méně cenné věci natrénovat. Desalinace je na cenné kusy a pro muzejníky.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru