Bezpohybový detektor, Jokr, nebo něco jiného?

Uvažuji, že bych si pořídil bezpohybový detektor pro "důkladný povrchový průzkum" - prostě nějaký stroj s velmi rychlou reakcí na cíl, velkou citlivostí na malé věcičky a výbornou diskriminací. Dosah by bohatě stačil dejme tomu 20 cm na 1 Kčs.

V podstatě by k tomu mohla sloužit jak CS1MX, tak Silver, na které nedám dopustit - CS1 ale nemá ground balance a DD cívku pro lepší pokrytí, u Silvera mi chybí jenom GB. Má vůbec smysl uvažovat o bezpohybovém detektoru, když mám dva výše jmenované?

Slyšel jsem, že všechny C.Scope detektory používají stejnou cívku "Isocon", takže by za určitých předpokladů mělo být možné použít i nové 2D. Bezpohybový stroj s 8-10" DD cívkou a audio diskriminací by se mi moc líbil:)))

v kategorii Detektory - netříděné, založil kremator 24.10.2011 09:23

Tak jsem vyhrál na Aukru Jokra za slušnou cenu. Už jsem na něj zvědavý:)

Taky sem chvílu přemýšlel že si přihodím :-)

To jsi klidně mohl, ani bys mě nenaštval:) Byl jsem už skoro na maximu. Jokr mě už dlouho lákal, za tuhle cenu nešlo odolat 8-)

Jokr je fajn, mohu jenom doporučit :-)

Ještě bych chtěl poděkovat HAndreasovi za super strojek:)

Dneska jsem s ním byl chvíli na poli a nepůjde to úplně snadno. Nejsem si jistý, jestli správně odlaďuji zem a nastavuji citlivost. Funkce diskriminace mi taky není úplně jasná, budu si muset ještě několikrát pomalu přečíst návod:)

Myslím, že s trochou cviku se do toho dostanu. Nenašel jsem zatím nic hlubokého, ale to, co jsem vykopal docela odpovídalo zvukům, které detektor vydával. Audio je celkem zajímavé a pro mě hodně neobvyklé.

To kremator: pokud s detektorem budeš chtít naučit, tak se zastav. Gringo dělá krásné stroje, ale chce to pár rad do života :-D

Díky, tuhle nabídku určitě využiju 8-)

Byl jsem včera hledat a nějak se nedařilo (špatné místo). Pár drobností jsem našel, ale všude bylo plno železa. Rozlišení v audiu mi přijde jako velmi povedené. Všechny podezřelé signály byly rezavé železo. Všechny barevné kovy se hlásily velmi jasně. Našel jsem jednohalířek RU a kousek nad ním byl zbyte železného hřebíku. Sice trochu zabručel, ale signál od halířku byl celkem jasný.

Nic hluboko jsem nenašel, to jsem ani nečekal. Pole nebylo úplně hladké. Chtěl bych se zeptat Jokristů - je 007 v normální půdě citlivý i na nejmenší úlomky kovů? Mě to připadá, že ano, protože cvičně jsem vykopal pár malinkých železných (správně idetnifikovaných) kousků.

Dneska jsem s JOKRem našel dvě vodovodní přípojky, bohužel tu třetí ne - asi je pod asfaltem:) Mimo jiné jsem přitom objevil (na místě předpokládané přípojky) svačinový depot cestářů - PET flaška, hliníkové vaničky od paštik a minimálně dvě plechovky v jedné igelitce. To vše zhruba ve 40 cm:)))

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky