Optimalizace Hledání

Přemýšlím nad tím jak si zlepšit statistiku hledání. Ale protože nemám srovnání, vlastně nevím co je normální a kam se dá dostat. Budu rád, když zkušenější z Vás přidají vlastní čísla. Mně to přibližně vychází tak, že každé 20-30 kopání najdu něco co stojí za zvednutí. Je to normální?

Pokud ne, pak bych se rád dobral toho, na co se zaměřit:

- mám pulsní detektor který jsem si vyrobil. Citlivý je dost, ale nemá diskriminaci. Ze signálu jsem se trochu naučil poznat něco podlouhlého jako dráty či hřebíky, ale kopu hodně. Jak významná je pro Vás diskriminace v rozhodování jestli kopat?

- mám víceméně pouze jednu lokalitu na Šumavě kam jezdím. Je to stará cesta přeměněná na pole kterou jsem našel na mapě druhého vojenského mapování. Většina věcí je železo - zbytky nářadí, kusy traktoru. Měníte hodně lokality? Máte nějaké obecné tipy jak odhadnout dobrou?

v kategorii Nezařazené, založil Flyman 18.9.2023 00:14

To je na dlouhý poudání, najdi kámoša co má detik s diskriminací a porovnávej. Mně vychází něco lepšího tak na každých deset kopů, ale jsem začátečník a mám VQ 340. MSF.

Díky za odpověď! "Najdi kámoša s detíkem" - to se snadno řekne. :-)
Ale podíval jsem se na pár videí a přijde mi že diskriminace hraje velkou roli.
Došlo mi že jsem se mohl zeptat lépe: Spíš než počet kopání na jedno zvednutí by bylo lepší vědět kolik signálů vyřadíte než kopete. Já bez diskriminace kopu tak každý druhý signál. To znamená v mém terénu je to přibližně 60 signálů na nález (a tedy 30 kopání). Kdyby normální bylo kopat každý šestý signál a nebo víc, tak to znamená že můj terén je v pořádku (pak bych byl na stejných číslech jako Ty) a můj problém je diskriminace.

Trochu přemýšlím o VQ 540. Máte s tím někdo zkušenost?


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru