100 dní s detektorem.

Tak zatím jen 100 dní s detektorem a díky počítači a poctivém ukládání nálezů je to přesně 22 vycházek, což v řeči matematiků je 1x za 4,5 dne v čase 3-5 hodin v přírodě. A co hledání, to mince. A aspoň jedno z dětí ten čas nečumí do mobilu nebo pc :-)

Je začátek května a už cajdáme jen po lesích a sem tam nějaká ta louka. Ale zatím se nás drží štěstí a vždy se domů přinese nějaká ta mince. Takže jsou z nás vlastně asi tímto 100%  mincičkáři. No a po delší době zase stříbrňáček, ale už hodně za zenitem (1Krejcar Ferdinand II dle všeho 1624 nebo 1634) Také se podařilo vyčistit měďáky, nekteré jsou tak jak mají být, některé bohužel prokoukli až moc :-( váleli se měsíc a půl v olivovém oleji a pak týden ve špenátu. No příště už to provedu obráceně, už to vím no :-) Ale o špenátu jsem se dočetl později :-(

Jestli někdo stále polemizuje, jestli se do tohoto koníčku dát, tak říkám jděte do toho!!! Když už nic, tak aspoň vynosíte z polí a lesů nepořádek :-)  U nás je to už třetí malá zeleninová přepravka. Na mince pořízeno pěkné album a až bude venku nečas, začne se hezky třídit a rovnat, zatím jen hala bala vloženo. Taky už snad příjde nějaký super nález pro odevzdání do muzea. Dává si hezky na čas, ale věřím že právě proto, aby to bylo něco extra :-) No třeba to příjde už za 900 dní :-)

Taky se začíná pomalu měnit skladba mojí knihovny a nějak se plní knihami o historii našeho okolí, taky už je doma "Příručka amatérského archeologa" a synek (12let) čte pěknou knížku "Já chci být ARCHEOLOGEM!" no a už ani netrvá na tom že bude hasičem :-)

Tak všem ať to pípá, bručí nebo třeba i mečí. Jen ať z toho máte radost!!!!

Mějte se Pikec

 

Akce Brontosaurus
Akce Brontosaurus
Měďáčky a měďáčky a ......
Měďáčky a měďáčky a ......
Vše hezky v albu, ale nic moc foto, vím :-(
Vše hezky v albu, ale nic moc foto, vím :-(
Směs všeho toho hezkého, tedy pro nás!
Směs všeho toho hezkého, tedy pro nás!
Knoflíčky i ty velice potěší.
Knoflíčky i ty velice potěší.
Kulky, hřeby, nábojnice a různá pro nás jen
Kulky, hřeby, nábojnice a různá pro nás jen "veteš" :-)
Mrzáček, ale potěšil
Mrzáček, ale potěšil
i když na místě jsem nepředpokládal, že je to stříbrňák :-)
i když na místě jsem nepředpokládal, že je to stříbrňák :-)
28 hlasů
28 hlasů

Komentáře

Vítejte mezi pacienty ;-) ;-) ;-)

Pěkná směska. :-)

Moc pěkný. Taky už mám dvě přepravky šrotu. ;-)

hezká hromádka :-)

Moc pěkná všehochuť. A pěkný příspěvek! ;-)

:-) skvělí,tak pokračuj :-) těším se na další tři metry

Povedená věc. ;-) :-)

Díky všem a jen pro zajímavost hmotnost tohoto odpadu byla včera ve sběrně zvážena na 24kg a i s papírem co jsem tam dával, to udělalo 86kč po odečtení benzínu za dopravu jsem stále v plusu :-D a tímto vlastně i detektor vydělává sám na sebe, že? :-D :-D :-D ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru