Fe nekopem, ale TOTO som nečakal.

Chcel som iba greslicku.

Co napisat. Toto som necakal proste, ze sa mi podari dakedy. Myslim, ze obe vesi maju spolocny suvis boli v rovnakej hlbke a 60cm asi od seba. Fe nekopem, ale to nebol signál zeleza proste strasna farba tak som to hned samoska isiel kopnut sak to bolo na kopci ako svina tak som predpokladal, ze by tam daco mohlo byt a hla 6sty zmysel zauradoval. Ako tak kopen a davam hlinu na bok a opatrne odhrabavam si vsimam, ze ta zemina co ide na stranu je cudne sfarbena, ze asi tam bude daco ine jako farba a tusak sa povrdil. Odhrabavam viac a viac a zrazu vidim zelezo a sakris bo bude daka novodaba ves asi sekera dakeho lesnika to sa mi stalo, asi tak dve sekery som nasiel v lese tak nic pomali odhrnam zem a hovorim sakris to nie to je daco ine a to teda sa mi rozbuhalo srdce a vytahujem to na svetlo světa a sekera a nie ledajaka. Teraz co tak som urobil foto a samozrejme GPS suradnice zaznacil. Skusam dokola ci daco nebude a iba daky slabi potlaceny ton zeleza tak to skusam pimpoitom a dalsie Fe to je ten srp. Teraz mam otázky za ktore budem rad za odpovede. Fe som nikdy necisti. PRAVDUPOVEDIAC ANI SI NETRUFAM NA TOTO. Nechcem tomu uskodit tak mi poradte. Dakujem za info keksos.

Po odchode z miesta.
Po odchode z miesta.
24 hlasů
24 hlasů
Lovec oceňuje

Komentáře

tak toto bych namočil do destilky a nechal pomalu působit,žádný spěch ;-)

Halštatská sekera, docela vzácná věc. Určitě by ji měl vidět archeolog.

Na železo je nejlepší elektrolýza. Potřebuješ autonabíječku 12V, nějaký nerezový plech (používám list pilky na železo) a kbelík se slabým louhovým roztokem. Na plus dáš plech na mínus sekeru,necháš pár hodin bublat pak vyndáš a očistíš mosazným kartáčem. Pokud tam bude ještě rez tak to opakuj. Nedělej to v místnosti, ale třeba na balkoně, vytváří to vodík.

Určitě to nečisti sám-můžeš to nenávratně zničit. Souhlas s Azasem-odevzdat, ať se o ní postará kdo tomu rozumí

Pravda sám bych to taky nečistil, ze své zkušenosti vím že archeologové to mají radši špinavé ;-). Jináč krásný nález :-D

A co oplachnutie pod tecusou vodou, aby nebola hlina na tom, to tomu ublizi ci nie?

Pěkné, gratuluji :-) :-)

kolega je slovák jak vidno, archáči předpokládám teda asi moc nehrozí.. jinak nález hezký

Moc pěkný kousky! Gratulace!

Gratulace, hezké :-)

Pěkné!Minelab umí ;-)

Kekso, voda tomu neublíži ale ani nepomôže. Treba to dobre vyčistiť aby to tá hrdza nezozrala celé. Možno ta elektrolyza by bola dobrá. Ak máš trpezlivosť skús to kúpať v otcovej vode a čistiť kartackom a dokola opakovať.

som sa pobavil ....V OTCOVEJ VODE.... (naberies si vodu po otcovej kupeli hi hi hi) No na Slovensku archeo asi nehrozi.

Este som není rozhodnuty co s nou :-)
Dik za rady

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru