Jak jsem našel dalšího člena rodiny

"Filípek" se učí říkat.

Je to asi tři dny, co jsem šel na kolo. Cestou, když jsem se vracel domů podél řeky po asfaltové silnici, mě předjelo auto. Kola tohoto auta jen o pár centimetrů minuli divné "cosi", co klovalo prach a hnus z hladu z vozovky. Bylo to na pokraji smrti, hladu a žízni, když nebylo nic, co by to stvoření vylekalo od jakési pofidérní šance se nasytit z prachu a z kamínku ze silnice. Oči se mi hned otevřely - byl to papoušek. Někomu ulétl a teď byl sám vůči osudu napospas. Zastavil jsem jízdní kolo a sundal si mikinu, ale ani to nebylo nutné, když jsem ji hodil na chudáka papouška. Už o sobě ani nevěděl. Nechal se vzít klidně do ruky a dalších 5km jízdy na kole směrem domů ani nehlesl a byl schován v dlani. Dal jsem mu jméno "Filípek" a nyní, má nový domov a klícku. Doma může létat, a venku ma celou zahradu, kde si krásně zpívá a zpívá i doma. Časem ho naučím i mluvit. Inu byl to den, který skončil novým přátelstvím, snad..Viď Jirko ?:) A děkuji Ti za podporu.. Dole máš tu věc.. Snad Ti udělá radost i ostatním zde, je to hodně veliký kus železa. A hóodně pořád ostrý ...
19 hlasů
19 hlasů

Komentáře

Dobrá práce Martásku ...palec :-) :-)

Taky dám palec, abych nebyl v podezření, že jsem zaujatej :-D.
Fanfula, zeptej se sám sebe, jestli jsi ochotnej poslouchat ten řev, když se naštve. Kdykoliv, pro cokoliv, třeba v 5 ráno. To už někdy pošilhávám po mikrovlnce :-D. Byl jsem od začátku proti andulce, ale když si to díťátko přeje, že... :-/
Máme ryby, kocoura, hada (strašilky, morčata, oblovky, listonohové taky byly), tak proč ne i ptáka o:-).
Tak ať ti Martasku dělá radost a nezlobí jak ten náš ;-)

http://leenks.com/gallery2592.htm

2. obrázek :-D.
A ne že budete čučet na jiný, pacholci! ;-)

Dobrej čin.A on se ti odmění a stane se členem rodiny.Mě se celej rok moce kolem baráku strašná spousta ptáků takže o různé uprchlíky není nouze.Korely andulky už jich bylo asi 6.Rozdávám je holkám.Největší sranda byla z ochočenou strakou.A tesák pěkně prokoukl. ;-) :-)

Díky chlapy, je to asi jak říkáte. Chce to být ostražitý.

Je to mládě a vypadá to na samečka tak by se mohl naučit opakovat ;-)ale prosím vyndej ty zrúdné plastové bydla a dej mu tam tak 2cm průměru dřevěná jinak si zničí nožičky :-(

Za palec. :-) :-)

Dobře dám mu tam ze dřeva již zítra.
Děkuji za radu

To samý se mi zadařilo cestou ze směny v kravíně.Rok 93,léto,strniště a tam žlutej papouch.No chytil sem ho po chvilce,jak píšeš ty,schoval do dlaně a šlapal na skládačce dál k domovu.Ale tenhle byl hajzlík.Než sem dojel,tak sem měl packu pěkně doštípanou a Filip se ani potom nezměnil.Když byl navolno,podnikal nálety na hlavy celý rodiny,věčně řval,když byl zavřenej a když byl puštěnej,tak sice neřval,ale posral co mohl.
No a jednou využil otevřených dveří k ulétu na svobodu.
Bohužel pro něj byl prosinec a mrzlo.Celou noc sem mu nechal otevřený okno do pokoje a rozsvícený světlo,páč sem ho viděl smetáka jak sedí naproti na kaštanu.
No ráno už tam nebyl,nebyl ani pod stromem.Asi odletěl za teplem do jižnějších končin a tam žije dodnes a posrává hlavy jiným.

Benji :-D :-D :-D A palec za příspěvek Marťáskovi ;-)

Ode mne také palec. A Marťas, sežeň mu kámošku, ať je mu veseleji. :-)

Mě jich vloni uletělo devět, přesně takhle modrejch. Něco pochytali lidi v okolí a něco couralo kolem baráku. Sypal jsem jim do krmítek a byli v pohodě. ;-)

O.k. už má vyměněná bidla z vrby , udělanou houpačku a na koupání misku, co mu ještě může chybět..?

Austrálie? :-D

Já myslel, že jsou ze severní Koreje.
Tam maji andulky na raketách namalovaný.

Byla jedna raketka ze severni Koreje,
byla celá duhová, jako pomeje,
Letela az do USA
Nebyla to andula, byl to permoník

Chápeš? o:-)

Já taky vím o ornitologii prdlačku, ale když nevím, hledám. A všude píšou, že je původem z Austrálie. Ale hlavní je, že bydlí u tebe, ne? ;-).
A třeba jsem taky zjistil úplně zbytečnou informaci, že slovo andulka vzniklo zkomolením latinskýho undulatus :-D.

Ale tak,klobouk dolů,dobrý skutek,a tesák suprovej,palec vhore ;-)

;-)

Jo jo, paleček, dobrá práce ;-) Ještě že není z hlíny :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru