Jak som našiel megakoláč

Po tomto príspevku budem asi vyhlásený za hňupa č.1 !

V marci 2015 (březen) som začal detíkovat a pre testovanie som si vyrobil taký malý polygón. Sockačky v 15,20 a 25 cm. Jedno malé Ag v 15.cm a nejaké malé bronzové hliníkové a železné predmety. Vybral som si na to malý úzky lesík kde kedysi po stáročia viedla furmanská cesta. Dnes po nej nie je nijaká stopa,ale je isté že cesta tam bola,lebo na 1500.metroch som našiel asi 300.kolečiek z toho 20.Ag a hromadu artefaktov. Hned vedla môjho polygónu som si vyhliadol malý pník (pařez) na ktorom som sedával pokaždé keď som testoval nové detíky. (bolo ich 10). Okolie som prehladal do vzdialenosti minimálne 50.m s každým detektorom. A vždy bol nejaký nález aj ked som si myslel že lokalita je totálne vyhľadaná... Po zakúpení E-traca som si povedal že už tam určite nič nenajdem,ale vraj má super dosah,tak vyskúšam. Už po 10.minutách som kopol 6.kreuzer 1800 jako zo škatulky. Jak to že som ho predtým s tolkými detíkmi neobjavil ? Celý natešený som si sadol na môj pník spilovaný možno aj pred viac ako 50.rokmi. Kochám sa z krásneho koláča a reku idem ešte týmto smerom vyskúšať,možno niečo vyskočí zo zeme. Detík som mal položený na kolenách,tak som ho aj zapal. Po úvodnej znelke som vstal a detík zapípal. Nejak som mu nevenoval pozornost a vybral som sa dopredu. Až potom ma napadlo,že prečo zapípal keď som vstával. Vrátil som sa. Hneď vedľa pňa signál ako krava. No,ďalšia plechovka... teda to som si myslel. Bolo ich tam viac. Ale kopol som to. Nevedel som či mám plakat alebo a smiať. Poslal som MMS kamarátovi ktorý mi moc neveril. A ďalej to už poznáte. Tak dva roky som z času na čas sedával na tom pníku a ani som netušil aký krásny koláč mám pod zadkom. No ne.eblo by vás ? Dnes som sa na to miesto vrátil,aby som urobil nejaké fotky,lebo tie pôvodné boli všetky rozmazané. Netuším prečo Prajem každému ten úžasný pocit pri vykopaní niečoho podobného ! Kovu zdar !
Jak som našiel megakoláč
Jak som našiel megakoláč
Zázračný lesík
Zázračný lesík
To je ten peň (pařez)
To je ten peň (pařez)
Lesík
Lesík
24 hlasů
24 hlasů
neznámý
1061 16

Komentáře

Pobavil jsi 8-) , mince a lokalita super.

A neděláš doufam v reklamce :-D

takle nablejskanou minci jsem v životě nekopl a ty 6ky průměr cca 3cm ty z voněj až do austrálie s čím jsi předtim hledal z dohledávacím na 1 cm. :,-(

Kopyto omlouvám se pokud to opravdu nebyla reklama tak sory.

Nemyslim si, ze by e-trac potreboval reklamu...to je s dovolenim ptakovina :-) Jinak clanek hezkej a s pochopitelnym pribehem, myslim ze neco podobneho se stalo jiz mnohym z nas! Jen tak dal ;-)

Tak kolečka jsou super,grt ;-)

Pěkný čtení , :-) ;-)

A koláč taky super :-) :-) :-)

koláče super...jen pochybuji, že ležely v hlíně:/

Já ti nevím, ale jak píše Vendy - Ty koláče nemá cenu kopat , dyk po tolika letech už musijou být tvrdý a tudíž nekousatelný . Já bych to nebral :-P :-D ;-)

Merline,souhlas.S.F sem koupil od sběratela vypadá taky takto krásně a čistě :-D Jak psí kulky :-D

Blbost . Takhle ti vyčistím poctivý stříbro ze země taky . Není to problém ani u hodně zoxidovaných mincí 8-)

Joe: ale jo, čistit chápu...ale podle fotky pařezu je tam ta mince vyfocená a září jak vyčištěná....
ale třeba se mýlím

Jo tož to sem si nevšiml. sem čučel na ten pařez jen o:-) :-D Ale nemožu říct , bo tam vidím jen bílej kulatej flek ;-) 8-)

Co to tady resite? Dyt tam jasne pise, ze se na misto vracel a fotil znovu, prtze puvodni fotky se mu nepovedly. Takze uz si ji doma asi vycistil...nee? A mince se da takto vycistit.

Jo taky bych to tak viděl ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru