Keltská mince

Zdravím všechny, nedávno se mi podařilo kopnout tuto minci. Chtěl bych vědět váš názor.

Jak už jsem říkal našel jsem tuhle minci a chtěl bych vědět váš názor co si o tom myslíte vy. Je to nějaká napodobenina nebo je to originál? Děkuji za vaše názory. Mince byla hluboko asi 30 - 40 cm. Minci jsem nijak moc nečistil, jenom solvina a ocet. Použitý detektor Garret ace 150 +, samotný garret mi minci nezachytil, ale zachytil železo které bylo hned vedle mince.

15 hlasů
15 hlasů
Lovec oceňuje

Komentáře

Průměr je 14 mm, a váha asi 2 g

gratuluji, ale čistit takovou věc solvinou a octem je teda velká blbost.

gratuluju Podunajští Keltové Hemidrachma třetí -druhé stol.před naším letopočtem :-) ;-) :-O

http://www.antiquanova.com/Celtic-Hemidrachm-Danube-area-3rd-2nd-century-BC-fine-silver-replica-coin-d10.htm

"Minci jsem nijak moc nečistil, jenom solvina a ocet..." :-D :-D :-D A v záloze máš ještě ocelovej kartáč a kyselinu sírovou, ne?
30-40 cm s garretkem 150 taky pecka. Není dnes apríla?

Ano, určitě se hodlám polepšit. Minci jsem čistil tak "barbarsky" protože jsem nevěděl, že to mince je. Myslel jsem si, že to je nějaký knoflík. Jak jsem psal, garret mi tu minci nezachytil, ale zachytil mi kus železa který ležel vedle mince. Pak jsem si všiml té mince. Děkuji za vaše názory, moc si toho vážím.
:-D

To s tím železem jsem přehlíd. Promiň, garretku.

nádherná :-O

Pěkné kolečko :-)

To tumam:Máro nějak se mi to nezdá :-/ To Spagetta:Ty kluku zlatá estli nás vodíš za nos.Si myslím,že tohle kolečko je pro někoho životní nález a že by zrovna vedle něho bylo železo a zrovna bys ho tam našel? :-O Sakra na mincích máš tolik komentářů,tak se poučím a když to dávám znovu sem nafotím nějaký věrohodný foto navíc a zavřu rejpalům jako jsem já trochu hubu. Za prvé zaflákám to hlínou a mám nálezové foto.Za druhé nepiš,že to proboha čistíš solvinou.Já kdybych vzal stříbrnák solvinou tak vobrousím ražbu.Na tom keltovi by byli vidět škrábance i na téhle fotce z letadla. Jestli je fakt pravá a měl jsi tolik štěstí a tolik náhod najednou tak máš krásný dáreček pod stromeček :-P

Nechapu proc ho tu pranyrujete, dal sem 2 kvalitni fotky vyjmecne mince, budete radi za to, brzo se dockame situace, ze nalezove fotky se nebudou davat vubec a mince tu budou jen obycejne.... Za me palec za odvahu !!! :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru