Klíšťová sezóna

Klíšťata

Dnes jsem po delší době vyrazil do lesa s klackem a hlavně si vnitřně odpočinout. Počasí super a v lese klid no balzám na nervy, ale??????? Ty klíšťata šel jsem tam kde není suchá tráva, žádné nebo spíše málo šlahounů a i přes to po deseti krocích jsem si pořádně prohlédl maskáče a z hrozil jsem se! Nechápu jak, ale byly nae tři mini klíšťata. Kontroloval jsem se přibližně každých 30 minut a dohromady jsem jich že sebe sundal kolem dvaceti mini kousků. Procházka po lese krásná a nálezy taky pěkný přibližná 10 knoflíků, jeden 4 Krejcar, pár hilzen ale ty klíšťata. Preju všem ať to pípá a ať se vám vyhnou klíšťata a samozřejmě až začnou i kloši
Ixodes ricinus
Ixodes ricinus
3 hlasy
3 hlasy

Komentáře

Máš recht malí upíři už mají hlad. :-D

Už jsem hajzla taky sundaval před pár dny ze psa.tohle,komáři a kloši mi vůbec nechyběly.

taky bych se měl zkontrolovat dnes jsem byl hledat v lese

Nesmíte se jim dívat do očí, to je vždycky vyprovokuje k útoku :-D

Nevím jak komu ale mně pomáhá jednou týdně sníst tak 1/4 kostky kvasnic je tam vitamín B12 a ten prý klíšťáci neradi ,v lese toho v sezoně nachodím a klíštˇáky nenosím .Třeba ještě někdo napíše komu co pomáhá .

S klíšťatama a s komáry je to stejný. Někdo se může namatlat vrstvou repelentu a stejně ho oberou až na kost a někdo jim nechutná. Manželka má tu smůlu, že patří k první skupině. Když jedeme na vodu, nebo na vandr, tak se vrací domů o litr a půl krve lehčí a já jsem v pohodě. Ona tvrdí že i klíšťata mají svoji hrdost a proto na mě nejdou, ale to je bohapustá pomluva.
Třeba kloši na mě jdou stejně jako na ostatní, ale komáři a klíšťata ne a to nepoužívám nic na jejich odpuzení.

Od jisté doby mám v kapse zabalený fenykl.

Mám z nich fobií.,

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru