Koňské falery III

Moje dosavadní sbírka koňských ozdůbek.

Nacházejí se poměrně často. Mám z nich vždycky velkou radost, obzvlášť, když jsou celé a nepoškozené. Znám z vyprávění, jak si naši předkové své pomocníky v těžké práci zkrášlovali a dekorovali. Samozřejmě, že každý podle svých finančních možností. Pro bohaté sedláky i ty chudší rolníky byl silný a zdravý kůň na prvním místě a jeho zdobením dávali ostatním najevo, jak si svých živitelů váží. Samozřejmě, že v tom bylo i chlubení, furiantsví i trochu té sedlácké nadutosti. Doufám, že některým z Vás potěším oko. Uvědomuji si také, že tahle prezentace není nijak profesionální a ničím výjimečná.. Snad přes zimu vymyslím něco lepšího. Musím ještě dodat, že některé předměty nejsou kopané a že některé mi darovali zdejší přátelé hledači.
Falery štítové
Falery štítové
Falery ve tvaru olivky a dva darmovisy
Falery ve tvaru olivky a dva darmovisy
Průvlečky
Průvlečky
Ozdobné přívěsky a další ozdoby
Ozdobné přívěsky a další ozdoby
Ozdobné přívěsky a další ozdoby
Ozdobné přívěsky a další ozdoby
Postrojové přezky
Postrojové přezky
Umístění v pergole
Umístění v pergole
Umístění v pergole
Umístění v pergole
46 hlasů
46 hlasů

Komentáře

Teda těch je,ani jsem netušil,že je tolik druhů.

Super ;-)

Mě se líbí když nalezeniny v domácnosti použity jsou :-) moc hezká dekorace,falerky jsou bezva

...máš to moc pěkný... ;-)

Moc pěkné kousky. Super výzdoba. Líbí :-)

Moc pěkná prezentace ;-)

Jo jo taky je mám rád a každá potěší.A trocha historie,podle toho sedlákova koně se dnes říká právě hypotéka.Protože hospodářství bylo na koni závislé tak to bylo to první na co mu banka půjčila. ;-)

Díky všem :-)

Super nálezy, skvělé foto a ještě lepší využítí!

Krááááása, gratuluji :-O :-) :-)

Máš to pěkně udělané, je to moje krevní skupina! Gratulka ! ;-)

Já je začal dávat na řemeny před pár lety. Před připevněním jsem ji pěkně vyblejskal jako ty. Moc se to nelíbilo, ale za půl roku zajdou. Napřed jen ty moje, později i darované. Za poslední rok jsem dostal několik balíčků z celé republiky, některé i z venčí. Moře tvarů, nádhera. Jen v tom mám rest- stále není čas k tomu sednout a letovat.Ale dostanu se k tomu. Takže u mne vedeš, seš moje krevní skupina. Snad to nevadí, že dám odkaz na ty moje první.
http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&i=51182&mm=1&vd=1

Staré postroje mám schované celé i s chomoutem (jsme koňáci) a žena na vyjížťkách postrácela z vesternovýho sedla i stříbrné ozdoby za pár let někoho potěší. ;-)

honda2 - Ten Tvůj odkaz vůbec nevadí. Naopak. Falery jsou ozdoby a myslím si, že by měly by být vyčištěné a nablýskané. Dám do vrtačky mosazný kartáč a jde to samo. Pro samotné pájení závlaček používám místo horkovzdušné pistole pájecí plynový hořák pro topenáře. Je to rychlejší a nahříváme pouze to očištěné místo pro pájení ( to místo, cca 1 cm 2, si vybrousím malou ruční bruskou, nemusím čistit celou zadní stranu ). Hořák není zas tak drahý a má pro kutily široké použití. Je vynikající i pro grilování :-).
Všem Vám děkuji za komentáře. ;-)

Super :-) ;-)

Super :-) ;-)

Moc moc pěkné ;-)

Líbí ;-)

kraaaasa Slovane

Ďakujem, a som naozaj moc rád, že sa vam to pači bratia slovanský. ! :-) ;-)

Líbí se mi to ;-)

Moc hezké kamaráde ;-)

Moc hezké kamaráde ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru