Orlík 2019 (část.1)

Maximální retenční hladina: 353,60 m n.m. Momentální výška hladiny: 337,39 m n.m.

Většina z Vás se již dočetla, že Orlík je opět nadlimitně upuštěn. A protože ne každý to má za humny a může situaci okolo naší největší přehrady pravidelně sledovat, budu se snažit nějakou tu fotografii do klubu v týdenních intervalech vložit. Dnes Červená nad Vltavou II.
Bez Fanky by to nešlo.Snad Vás úvodní fotografie neurazí.
Bez Fanky by to nešlo.Snad Vás úvodní fotografie neurazí.
Začátek bývalých Červenských proudů.
Začátek bývalých Červenských proudů.
Pohled na druhou stranu.
Pohled na druhou stranu.
Pohled na místo, kde stával Staňkův pension.
Pohled na místo, kde stával Staňkův pension.
Pohled do Hrejkovické zátoky.
Pohled do Hrejkovické zátoky.
Špice z Hrejkovické zátoky
Špice z Hrejkovické zátoky
Pohled do Hrejkovické zátoky.
Pohled do Hrejkovické zátoky.
Momentální stav.
Momentální stav.
15 hlasů
15 hlasů

Komentáře

Paráda, asi se tam zajedu kouknout. :-) Jo a taky pěknej pes. :-)

Díky.
Upuštěno bude minimálně do jara, tak pokud mohu doporučit nejlepší je to až zamrzne. Nechá se pohodlně chodit v místech, kde v plusových teplotách nelze.
Dnes jsem dokonce u vody slyšel, že tento stav by měl být po celý rok 2020. Ale je to pouze informace: jedna paní povídala.

No a ty bys rád(a), aby toho zbylo nejvíc pro tebe či jak to mám chápat?
Věř, že mé pohnutky jsou zcela odlišné. Míst vhodných pro aktivní hledání s detektory je tam minimum, většinou se jedná o strmé břehy sesípajícího se štěrku a písku. Je zde mnoho lidí, kteří se zajímají o Orlickou přehradu a její historii zcela v jiné úrovni a jim budou patřit tyto fotografie.

No a ty chvátni ať to vše stačíš, než najedou hordy konkurentů s lopatama.

Hezký příspěvek i fotky. Terka2014: Neboj, rybníků je, ať už stávajících, nebo zaniklých dost. Jinak o německé popelnice strach nemáš, když už to také zveřejňuješ? :-)

Dneska jsme tam s rodinou vyrazili, máme to koisek. Je to zvláštní pohled. Posbíral jsem nějaký olůvka a krmítka a pozoroval detektoráře jak hloubí jámy a vyndavají omnia víčka. Těch zajímavých míst na hledání je tam dost málo.

Mám ho 30 km a stojí to za to. Jako kluk jsem si odlíval atypická rybářská olůvka a je fajn retro, když jsem je tam po těch 40ti letech našel. Určitě to stojí za vidění a mimo pláží jako Radava a spol. se toho moc nenajde. Většinou rybařina a bordel. Dobrá místa už jsou proluxovaná desetkrát, takže je to spíš o zajímavých scenériích, než o nálezech. ;-)

Krásný fotky. ...

steelfalco - přesně jak píšeš, je to spíše o těch scenériích.
A je myslím tady dost lidí, kteří se rádi kouknou a vzhledem k velké vzdálenosti či z jiných důvodů na Orlík nepojedou. Proto vlastně tento nápad vzniknul. V roce 2015 jsem šel ve svých článcích o Vltavě po vodě a letos bych rád proti vodě navštívil všechna místa z r.2015.

cobasico - to mě těší, neb jsem z toho měl obavy.
Foťák jsem totiž nechal doma a nápad na fotografie sem do klubu vzniknul až u vody. Syn má lepší mobil a tak mi s mou foto podporou nafotil cca 50 fotografií. Z nich jsem vybral to, co jsem zde uveřejnil. Dopadlo to nad moje očekávání a asi mu vyslovím důvěru i pro příště :-D :-D

Jen to foť a pokračuj dalšími díly. Tyhle místa jsou srdcovka. Nejkrásnější místa staré řeky.

Střední Povltaví je nádherná část naší vlasti.
I dnes přes komerční nadvládu, miliony litrů splašků z okolních vesnic a plastovou zátěž má Orlík neskutečný kouzlo. Mlaďáci mají mobily a fejsbůůk, ale v nás starších přece jenom nějaká ta romantika stále dříme.

Dávej sem fotky furt toho nikdy člověk nenabaží,Terka má asi bobky že mu to někdo vyzbírá,má k tomu nějakej divnej přístup,Orlík mám rád a určitě tam juknu,ale obavy že tam bude invaze hledačů nemám,Terka nedávej sem radši žádnej příspěvek aby ti to ty návaly lovců pokladů nevyzbíraly o:-) o:-)

Jasný ;-)

Kamaráde vitorio, potomku plavce a milovníku vod a strání.
Včera a dnes jsem dofotil další dvě místa, zítra půjde na řadu Červená n.Vlt. I. Zdravím Tě!

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru