Pocestný

V ruce hůl, přes rameno uzlíček, záplatované a špinavé šaty. Fuj tajbl. Není to pocestný ? Je to pocestný. Takhle se asi vracel po levém břehu Labe až z Brandýsa

Pocestný z Polabí. V ruce hůl, přes rameno uzlíček, záplatované a špinavé šaty. Fuj tajbl. Není to pocestný ? Je to pocestný. Takhle se asi vracel po levém břehu Labe až z Brandýsa. Na trhu tam prodal kravku, večer v hospodě vypil pár piv usnul na poli za městem. Po ránu s nateklou hlavou klopýtal po písečné cestě domů. Co chvíli se svalil na zem a odpočíval.S opuchlýma očima vidí před sebou nějakou postavu. To manželka ho už z dálky vítá. Kde máš prachy,,? Prohlíží si zválené šaty bez knoflíků. Kalhoty místo přezky mu drží kus provazu a co horšího. V místě kde ještě před chvílí byla mošna s krejcarama je jen zlomený mosazný závěšek. Jak to bylo dál? Asi nic pěknýho. Vlastně jsem byl nepřímo svědkem lidské tragédie. Ona ho praštila a on jí možná zabil. Jenom fakt, že od události uplynulo přes tři sta let, jsem se z příběhu nermoutil. Naopak měl jsem z toho upřímnou radost! Radost z věcí, které jsem po pocestným a jemu podobným na písečném poli našel. Koukněte se semnou.
Tudy šel
Tudy šel
Tady jsou jeho knoflíky
Tady jsou jeho knoflíky
Tady klíče od domu
Tady klíče od domu
Vysypané krejcary 1
Vysypané krejcary 1
Vysypané krejcary 2
Vysypané krejcary 2
A zase drobný
A zase drobný
Leopold 3Kr 1696
Leopold 3Kr 1696
Pocestný
Pocestný
45 hlasů
45 hlasů

Komentáře

Klíč a klíček jsou super ;-)

Všechno je super,chudák pocestný :-D ;-)

mince parádní,
ten příběh ale trochu hapruje na jejich letopočtech :-P

Jo jo. Počestný pocestný. :-D

Nálezy parádní. Pěkný příspěvek a takový věrohodný ! ;-) :-D

Fakt pěkný
;-)

Moc pěkné! :-)

Super nálezy, gratuluji. :-O :-) :-)

Třeba si je v minulém životě ztratil ty. :-D :-D :-DA tak si se musel stát hledačem aby se ti to zase vrátilo.Dobrá stopa a pěkně výživný pole. ;-) :-)

ano, nejzajimavejsi se jevi tycinka s kaminkem.

nádherné ;-)

Marťas - Ta tyčinka s kamínkem bude možná klíček k hodinkám ;-) :-)

Paráda ;-)

Ještě se patří doplnit, že úvodní text jsem si půjčil a trochu upravil od pana Svěráka a obrázek na konci je od Hieronyma Bosche vlastním jménem Jheronimus Anthonissoen van Aken.
Jeho práce prý posloužila jako předloha pro vznik uměleckého směru surrealismu. Naše nálezy a hledání jsou také často o zachycení snů, představ, pocitů a myšlenek zrovna tak jako surrealismus.
Díky za ocenění Tomislav

Pěkné to máte ... :-)

A teď všichni hurá na levý břeh Brandýsa ;-) :-P

Paráda ;-)

Taky se přidám- moc pěkný ,jen tak dál ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru