Potoční odlitky ...

další horoucí den, kdy do lesa vyráží jen otrlí (a ti co lovu říkají odtučňovací kůra ;-) ) a na pole ti, co asi byly příliš dlouho v lese ... asi jako já, proto upozorním předem že v příspěvku není nic extra ke koukání :-)

Já,jsem dnes vyrazil až kolem 7 večer....pln očekávání, co všechno zvládne můj nový "pinpointer" značky Powerfix za 200 kč z prodejny Ligl (tak tomu říká babi a byl jsem nakažen). První co jsem nalezl po opuštění auta na lesní cestě byla malá ostrá nábojnice. Ligl detektor v akci- mezi kameny v černé hlíně uspěl! Pak mi v příšeří pomohl najít zřejmě kapsli z náboje... což i většinou zabíralo mnohem více času a pochopil jsem positivní ohlasy na mnohem lepší dohledávače. Nicméně, po pár metrech mě napadlo hejno hmyzu všeho druhu..vyzbrojen dvěma repelenty-difusil a biolit, oba na hubení i odpuzování, jsem velkou část zahnal ... až na kloše ovšem, kterým Difusil vyloženě chutnal a ani Biolitem zrovna nepohrdli. Dle terénu jsem navíc šel ve stopách kolegy :-( Všude kolem bylo navíc smetí .. (lidi jsou hovada, ať si říká kdo chce, co chce) V nouzi jsem vlezl do potůčku...tam klošové přestali,nevím proč, téměř otravovat. asi sedí na trávě a potřebují vyplašit, což se chůzí potokem nestane. No a k věci, v potoce pár železných signálů, ale po chvíli barevné... kopal jsem, vyhraboval a nacházel odlitky... a tak mne zajímá, co to může být? evidentně to tuhlo bez ladu a skladu, nacházel jsem to v úseku minimálně 30m proti proudu,dál nevím už nebylo vidět.. Napadí někoho co, a proč to tam může být ?

pár slitků jsem vzal..
pár slitků jsem vzal..
barva jde místy do červena..je tam i zelenkavá, snad to půjde vidět
barva jde místy do červena..je tam i zelenkavá, snad to půjde vidět
detail zlomu....
detail zlomu....
další přiblížení...
další přiblížení...
jiný kousek...
jiný kousek...
jeden z tvarovanějších...
jeden z tvarovanějších...
jiný pohled...
jiný pohled...
co to může být?? kov je celkem těžký, připomíná olovo..
co to může být?? kov je celkem těžký, připomíná olovo..
4 hlasy
4 hlasy

Komentáře

Díky, ještě dodám že jde spíše o lesní potůček, než běžný potok protékající někde vesnicí... pokračuje proti proudu dále do lesa do různých splavů a splávků.Vesnice je řekl bych dodně daleko na tak těžký kov,i když...voda si umí vzít větší předměty ..ale to si zas říkám, jestli by to nebylo víc omleté.. :-/

Mohl být někde poblíž rozstřel na konci války.

Jde o to jestli jsou okolo jiné nálezy, především keramika

dedula: rozstřel čeho ? Merlingor: bylo přítmý už, ale určo se tam vrátím a kouknu. Jinak díky za tipy... ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru