První rok super koníčku!!!

Jsem stále detektorové a vlastně i chemické batole :-)

Je to zatím rok co jsem čuchl k tomuto nádhernému, velice zajímavému a i poučnému koníčku. Za ten rok co jsem spočítal dle vytvořených složek v počítači bylo celkem 46 vycházek v časech 3 až 6 hodin. Prostě když čas a povinnosti dovolí, razím ven. Sám nebo s někým s dětí.

Ze začátku chodilo vždy minimálně jedno dítě se mnou, tak jsem pořídil další detektor. Jeden čas byli doma celkem tři a to X-Terra 705 moje a 2x Zero děti. No a díky mojí blbosti, když jsem rozhodl, že se Zera prodají a pořídí se druhá 705, ať máme stejné stroje, nastal pomalu nezájem :-) No ale díky tomu jsem já mohl vyzkoušet něco jiného než X-Terru a to Zero, Go-find, Detech a i CTX 3030 (sice jen jeden den, ale stačilo, CTX zatím pro mě není ta správná cesta) No a analog je asi moje krevní skupina, tedy zatím :-) Dnes je doma Tesoro Lobo ST a Zero pro dětičky. Jen zima a sníh nás zastavili v tom, abychom Lobo a Zero poprvé provětrali.

Tento rok jsem se stal i malým chemikem :-) Jelikož to čištění je také věda :-) Zlato jsem zatím nenašel, tedy až na nějaký ten krásný pozlacený knoflíček, tak nevím jak se čistí :-) Ale stříbro to je parádička destilka, kyselinka citronová, soda to se mě opravdu osvědčilo a vlastně se podaří vyčistit hned ten den po hledačce. Měď, tak tam přes kečup :-( , olivový olej, jsem skončil u destilky, špenátu a mosazného kartáčku a vosku. Ale ta doba než to jakž takž prokoukne, to je nekonečné :-( Železo tam jsem zatím skončil u destilky a elektrolýzy. Konzervace zatím neřeším, jelikož železo zatím spíše nosím do sběru.

Po očištění pak má slovo internet a zdejší super stránky LP, kde se pokouším dohledat co to vlastně je. A znalosti některých, tak to klobouk dolů!!! Díky tomu se pomalu začíná i ta naše knihovna tištěných knih malinko měnit. Nebo spíše doplňovat o knihy hledající také historii.

Jak jsem psal zatím se mě vyhýbá zlato a i ty věcičky správňácky zelené, které na člověka dýchnou historií a v muzeu pak zazáří :-) Ale to určitě přijde!!!

Měl jsem to štěstí, že jsem navázal kontak s archeologem a už i něco toho mála odevzdal. A prý mám dobré oči i na raně středověkou keramiku :-)

Za těch 46 vycházek jsem i jednou dostal vynadáno, že lozím po poli co je oseté. No z půlky bylo sklizeno a tam jsem hledal. Jenže byl tam ještě jetel a ten jsem já považoval za plevel :-( Po delší rozpravě mě majitel sám ukázal na pole kousek vedle, co je také jeho a tam si mohu hledat, ale zahrabávat!!! Což já považuji za samozřejmost i na poli!!! Ale nejraději mám lesy a tam i hledám i když je tam méně nálezů tak ta krása kolem stojí za to!!!

Všem přeji nálezy, které Vám udělají radost. Ať je to mince, podkova, ...... A hlavně, ať Vám to pípá tónem, kterým chcete!!!

Pikec

Nejen detektor je potřeba :-)
Nejen detektor je potřeba :-)
41 hlasů
41 hlasů

Komentáře

Jojo,màš to hezký ;-)...a Au stačí jen opláchnout a hned to svítí :-)

pěkne,mně se taky líbí jak jsi si s tím pohral ;-)

Pěkné gratuluji. :-O :-) :-)

Pikec máš u mě palec... ;-)

Hezký článek. :-D ;-)

Super ;-)

Paráda ;-)

Díky Všem !!!!! o:-)

super! ;-)

Hezky postoj ke konicku

No,pěkně tě to chytlo.A moc pěkná prezentačka. ;-) :-)

Paráda.Taky letos vyrazím poprvně s malou,tak se těším.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru