Prvních 60 dní s detektorem :-)

Jak jsem se dostal k hledání zajímavostí (pokladů) s detektorem a radost z nového koníčku.

Na služební cestě jsem se potkal s chlápkem, který hledá už 15let. No a tak nějak byla řeč o koníčcích já mlel o hodinkách a geokešingu a on o hledání s detektorem. Mě se u něho nepodařilo probudit zájem o hodinky prý mobil stačí a hledání provozuje :-) Za to u mě hlodal červíček. Díky dětem bylo nakonec rozhodnuto, už delší dobu otravovaly, že by to chtěly zkusit. Tak začalo podrobnější hledání na netu co a jak přesně, jaký detektor, je nutná dohledávačka , atd.... No a zítra to bude 60 dní (16x v terénu) co vlastním detektor X-Terra 705 a za tu krátkou dobu i další dvě Zera. V pěti se nedá s jedním chodit :-( Pomalu se rodinka vykrystalizovala na hledače a kopáče a nakonec je v plánu mít doma jen dva detektory a dvě dohledávačky. Abych řekl pravdu X-Terra s botičkou mě dosti prudila (kupováno u PilotaK v Líbeznicích a nedáno na jeho rady, že vzít klasika sondu) Dnes mám X-Terru se sondou NEL Tornádo a plánuji druhou 705 pro kluka i když ZERA se nechce moc vzdát, taky našel stříbrňáček. Ale táta rozdodl a bude po jeho :-)  Jinak Zero to je paráda. Zapnout, malinko poladil čudlíček a šlo se na to. Ale věřím že s X-Terrou se taky rychle sžije. U mě to bylo, tak 705 s botičkou krása, ale pak šel to samé místo kluk a zase tahal. Já byl nešťastnej i prodat jsem 705 chtěl, ale nakonec jsem pořídil NEL Tornádo (na doporučení PilotaK i Elmary) a tam kde botička a Zero 30 už nic já zase tahal minci. Nevím jestli je to normální, ale vlastně co hledání to nějaká mince já a nebo kluk popřípadě kolega co jsem mu půjčil ZERO. Vlastně i velké nabuzení proběhlo hned při prvním hledání kdy se šlo jen učit s X-Terrou a stříbrná grešle z roku 1688. Ale to bylo zjištěno až doma při čištění jinak asi nějaký desetník či co :-) 

No a předposlední a poslední hledání (dohledání místa) 24 mincí :-) z roku 1936 až 1944 a nějaký ten odznáček a plno klíčů. Snad se tím štěstěna neuzavřela :-)

Z tohoto nálezu mám velikou radost, jelikož to bylo první hledání v lese :-) a bylo řečeno, že to jsou chudé časy detektorářů, na pole to nemá :-)

No musím uznat, že za 3 hodiny v lese jsem začal kopat i železo. Jelikož jen samé nábojnice a konzervy. No a už byl čas jíti domů, ale nevím jak to děláte vy, ale prostě nedokážu vypnout detektor a jít k autu. Pořád s ním máchám i když né tak precizně :-) A najednou vysoký ton jako blázen (hm zase konzerva). Ale opak pravdou, hned pod listím mince, jedno jaká, ale je tam paráda zase příjdu domů s mincí. A tak ji zvednu máchnu znova a zase a zase a zase. Taky něco zabručí a dva klíče paráda. Na jedné minci patrná orlice jajaj, aby to bručení nebylo něco bouchacího, už je tma jako v pytli a stále to pípá, ale i bručí. Končím příjdu dohledat jindy za světla. Stejně zítra jedu do muzea za archeoložkou, jsem se objednal už dříve na konzultaci co vše jsem našel a jestli budu moci jí kontaktovat, když něco najdu abych to nezničil. A třeba řekne co dál. Odcházím s počtem 24 mincí a dva orezlé klíče. A radost veliká i když nevím co to vlastně mám. Cestou zakopnu o nějaké torzo těla no a v tu chvíli zdrhám jako malej kluk. Upřímě byl jsem tak trošičku podělanej a posvítit si dohledávačkou Nokta jsem prostě nedal :-) 

V muzeu paráda paní archeoložka pohodová a plno rad a informací dala i zklamání s detektorářem už měla. Něco našel poslal emailem a když chtěla prostudovat už se neozval. Mě bylo řečeno, že bude za vše ráda mám jí vše poslat vždy emailem a když jí něco zaujme tak se ozve a domluvíme se co a jak prý většinou prostuduje a vrátí zpět a nebo se domluvíme na odevzdání. Z čehož mám velkou radost jen zatím pro ní nic nemám co by chtěla :-(

Říkám jí o včerejším nálezu klade mě na srdce, abych byl opatrný a když bude něco podezřelé, moc kulatého :-) volat PČR, jelikož ještě večer jsem zjistil, že jsou to mince z roku 1936 až 1944. Takže za mě velké překvapení s jakou ochotou mě a dcerku, která mě doprovázela vyslechla a vlastně souhlasila s naší spoluprací :-)

A je sobota a jde se dohledávat s dcerkou. Klučina nemá čas musí nahrazovat zvony co odlétly do ŘÍMA (chodí řechtat) je čas Velikonoc.

Na místě nakonec dohledány asi nějaké odznaky, hodnosti a další  viz fotky. Je to orezlé a od hlíny, tak vlastně doma bude překvapení co to vše je. A na místě už jen jedna mince, ale zase se jde domů s mincí :-) celkem 25 mincí a to bručení je od klíčů celkem 10 kousků dohromady jich bylo 12. Jo a to tělo bylo torzo srny, je taky na fotkách.

Vše co bylo na místě je na fotkách i pohled na místo. 

Tak všem, kteří se rozhodují hledat upřimě říkám stojí to za to!!!! Ten pocit je super!!! Mé dosavadní koníčky tímto začnou stagnovat, jelikož toto je momentálně KŮŇ číslo 1 :-)

No a ti co už hledájí, tak ať mají plno nálezů, které jim udělají radost i když hodnota bude třeba nulová, přeci pro peníze se to nedělá.

A já tento nález daruji kamarádovi, který je blázen do vojenských věcí, jen nějakou tu minci si nechám :-) 

Jestli jste dočetli až sem, tak Vás to asi malinko zaujalo a jsem rád, že jsem se mohl podělit o radost :-)

 

vše pohromadě
vše pohromadě
před čištěním, v den nálezu
před čištěním, v den nálezu
před čištěním, v den dohledání
před čištěním, v den dohledání
mince 5 pfenig
mince 5 pfenig
mince 50 pfenig
mince 50 pfenig
vše, po jakž takž vyčištění
vše, po jakž takž vyčištění
místo :-)
místo :-)
14 hlasů
14 hlasů
Lovec oceňuje

Komentáře

Pěkná směska. :-)

Dobré gratulace...
;-)

Nějak jsem dal špatně fotky. Srnka chybí a detail odznaků a hodností :-( Ale jsem tu benjamínek, tak se omlouvám o:-)

Velmi solidní nález,ale to železo musíš ještě důkladně odrezit a nakonzervovat,jinak se ti rozpadne.Gratuluji.MIKI1Super koníček-viď?Mě to chytlo hnedka napoprvé a 5 let hledám každý víkend.A ty máš tu víhodu,že tvá rodinka s tebou souhlasí,což v mnoho případech nebývá.
Tak,kolego,ať ti to pípá. :-)

Pěknejch 60 dní, viď. ;-)

Ano je to krása nechápu, že mě tento koníček nějak minul a čekal tak dlouho, než ho objevím. Příště asi dám na děti ;-) No jestli náhodou zbytek rodinky nemá právě radost, když vypadnu z baráku na pár hodin 8-)
Všem díky.
Psal jsem email PilotuK usuzuji, že má toto zde na starost a požádal jsem o výměnu předposlední fotky za detajlnější. o:-)

Parádní válka
Vidím tam odznak za zranění, stužkovničky, pyramidky ( hodnostní označení ), lebku tankána na druhé fotce možná orličku z dýky...?
Není ta jedna pyramidka skleněná?
Gratuluji k fleku ;-)

Ano asi je, ale já myslel, že je to nějaký plast o:-) Na té fotce co jsem poslal na výměnu té zdvojené je to pěkně vidět. A je tam poškozený Kaduceus, to je asi myšlena ta orlička. Jen dotaz je možné, aby toto bylo jen jednoho vojáka? Prosím počkejte až tam bude ta detajlnější fotka, tedy jestli to jde prohodit :,-(

Pěknej příběh! ;-)

Bubák pěknej,ještě nemám.Dobrej flek ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru