Robert na republikové lokalitě

Před časem na LP vyšel článek o tom jak se po nálezu laténského kopí Archeo LP podílelo na archeologickém průzkumu dané lokality.

Před časem na LP vyšel článek o tom jak se po nálezu laténského kopí Archeo LP podílelo na archeologickém průzkumu dané lokality. S Honzou jsme tam tenkrát našli pouze pár kousků keramiky a šlo se domů.

Utekla nějaké doba a Robert se došel podívat na druhou stranu kopce a lup, zase nález. Sice si myslel že by to železo mohlo být starší, ale tentokrát bohužel ne. Navíc ještě vedle šavle ležela hrst 3, 6 a 15 krejcarů které nález ještě hezky datují.

Šavle by měly být poboční zbraň Uherské pěchoty. Vhledem k tomu že jde o nálezy z lokality kde probíhají sběry a takhle pohromadě je to moc hezké, vše šlo dnes do Jílovského muzea. Určitě stojí za poznámku že i když mince na sobě mají silnou vrstvu oxidace pod ní jsou krásně zachované ražby. Mince evidentně v oběhu nebyly příliš dlouho nebo vůbec.

12 hlasů
12 hlasů
Lovec oceňuje

Komentáře

Nález je Roberta, což je náš kamarád, který chodí místní lesy. Není to velký přítel internetu a tak příspěvek je tak trochu od nás zprostředkovaně ;-) Každopádně je to hezký soubor :)

Krasne nalezy,savle a medaky super. ;-)

Pro Pilota, Safetyho a Tomaše: bylo to odhadem tak 100 metrů od sondy ;-)

Si děláš srandu :,-( :-( ;-)

No že bych to přešel? :-D :-D :-D :-D umím hovno :-)

Prosím a co js to za mince??? :-)

Slušnej kop!

Kuldo,je to tam napsané ;-) :-D

Pěknej nález.
To "kuldat" máš to v textu. 3,6 a 15 krejcary ;-)

Pěkná hromádka :-)

Aha,omlouvám se,to je to moje rychločtení :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru