Šuplíkové nálezy.

Jubilejní kříž1908 a dvoje cibule.

Zdarec lovci!

V dnešních dnech nejde hledat snad nikde v republice a tak jsem šel zalovit k mé babičce. Navštívil jsem jí a při kávičce jsem se jí zeptal jestli nemá nějaké staré mince, které by mi podarovala. Odvětila že nic takového nemá. Tak jsem řek nevadí, ale stéjně jsem jí nevěřil. Po dvou dnech jsme se viděli zase a ona na mě, a to taky sbíráš a vedla mě do obývacího pokoje a ze šuplíku vytáhla igelitový sáček. Na první pohled jsem viděl, že tam jsou nějaké mince a staré cibule. Napětí rostlo a já byl zvědavý co přesně tam je. Jestli tam je stříbňák nebo jen soc mince. Vytáhl jsem dvoje hodinky staré cibule a adrenalin stoupal. Překrásné to jsou hodinky. Teď jsou na řadě mince, vysypávám je na stůl. Mince jsou na stole a ze sáčku vypadl ještě jeden sáček a v něm něco!!! -nechávám to na potom.Rovnám mince a zároveň doufám že mezi nimi je vysněné AGečko.Hned mě zaujala velká mince jakou jsem ještě neviděl průměr 34mm. Rok 1934 a je to 20Kč a je stříbrná. Mezi mincemi jsem ještě našel jedno AGečko 50Kč r.1949 J.V Stalin.Zbytek mincí byly jugoslávské dináry,polské groše,slovenské koruny a dvě coc koruny.Obrovská radost ,v duchu si pokládám otázku co je v tom sáčku. Tep mám zvyšený a tak sahám do něj a tahám nějakoů medaili. Oči mi září jak malému klukovi ona to je medaile - Jubilejní kříž 1908 

Jubilejní kříž pro civilní a státní zaměstnance - založen 14. srpna 1908, udílen osobám které v době vydání nařízení o zřízení pracovali v civilní státní správě, dále těm kteří v této správě měli odpracováno 10 let.

Medaile je ve vynikajícím stavu ,cibule sice nejdou ale dám je spravit ,jedny jsou celostříbrné a na druhých jsem vyčetl že budou Švýcarské. Více jsem o nich nezjistil.Střibrňáky jsem vykoupal v kyselině citronové a přeleštil. Zbytek minci uložil do archívu.

Tak na takovou návštěvu budu dlouho a rád vzpomínat.

Lovu zdar všem. Mofos

AG
AG
Druhá strana AG
Druhá strana AG
Vše po kupě
Vše po kupě
Jubilejní kříž1908-Jubiläums kreuz 1908
Jubilejní kříž1908-Jubiläums kreuz 1908
Cibule stříbrné
Cibule stříbrné
Cibule
Cibule
26 hlasů
26 hlasů
Lovec oceňuje

Komentáře

páráda :-) taky bych takový šuplík bral :-)

jo staré šupléky tam teho bévá skovanýho paráda :-D

Jak to bylo hluboko ? :-D V šuplíku. Hodná babička. ;-)

CIBULE - výborné - gratulace :-D

pěkně nafoceno

Moc štědrý šuplíček. Za palec :-)

Hezky udělanej příspěvek :) - palec je tam

Pěkný to máš :-) :-) :-D

Moc pěkný ! Asi sis to užil ! Gratulka. ;-)

Šuplíky sou dobrý,nenaběháš se tolik a daj se najít parádní kousky. ;-) :-D

Hezký!

Paráda. :-)

Parádní kousky.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru