Tak přísaháme

Ono takové hledání kudy to sakra vedlo vede někdy k tomu, že to kudy to vedlo najdete i docela brutálně popisně. Boží ruka.

Lovcové,

  jsem moc rád, že se zase probouzí klubová sekce secret. Ani se nedivím, že to bylo chcíplé, protože vlastně nebyla zima, a nebyl čas čistit. Že jo a podobně.  Dívám se na to takhle a neberte mě za slovo. A taky pardon, chodim jen za barákem.

  Jsou už dlouhý dny, a tak se patří sem tam vyjít na čerstvý vzduch. Z čerstva tedy. Člověk furt hledá ty cesty a co kdo okolo ztratil. No, že jsem ji našel, to vyplývá z tý Boží ruky, pokud to není znamení, že by se mělo na něco něco odpřísáhnout. Taky je možný, že to je ze hřbitova a ne z kříže u cesty, ale to odpřísáhnout nemůžu. Co z tohohle vyplývá už bohužel nevim. Na spec fotce je kolečko, nejspíš nemince s ďuznou, kde opravdu nemůžu najít co to je, co to bylo. Kde vím co to je, tak u oděvní spony které se říká lvíček, a on to je stylizovaný svatý Jiří jak mydlí draka. Kdyby to někoho zajímalo.

  Středověká zápona z pásku a kousky o dost starší jehlice a supertorzo římský spony jdou pro info tam kam mají, je to vše zaměřené, zafocené, a doplněné tak, jak je třeba na předání. Jistě, vypadá to jako blbost, ovšem v souvislostech kterými disponují archeologové to dává často potřebný kontext. Když už na to našinec vleze, tak by se měl zachovat jako chlap a někomu to říct. Průser, mám něco co je vaše, hoši a dívky. Asi si to zase odnesu dom, ale data si zapíšou, a o to hlavně u těhle materiálně bezcennejch nálezů jde. Jejich hodnota je ve zprávě o lokalitě.

  Ještě bych se rád zmínil o protektorátní telefonní známce. To si říkáte, jak se ten svět změnil, dneska je telefonní známka věc, kterou už asi neseženete.

  A jak to bývá, slovo dalo slovo, pár mejlů, pár telefonů (logicky, jak jinak se domluvit, kouřovejma signálama) a na jednom kulovym poli jsme si dali závodíček kdo jich najde víc, těch olověnců. A já přátelé vyhrál, vo šest. Předem děkuji za gratulace.

litrfree   

1 nestříbra
1 nestříbra
2 dlaňovky
2 dlaňovky
3 od Říma do Řima
3 od Říma do Řima
4 todle mám rád
4 todle mám rád
5 Tohle nevím a zajímá mě to
5 Tohle nevím a zajímá mě to
6 Zajímavé asi nejvíc, copak to je nebo bylo
6 Zajímavé asi nejvíc, copak to je nebo bylo
7 artefakty
7 artefakty
8 něco málo na pokuk z poslední doby cestou k autu no
8 něco málo na pokuk z poslední doby cestou k autu no
31 hlasů
31 hlasů
Lovec oceňuje

Komentáře

Výživná omáčka s povedenými nálezy :-P

pekne hezky :)

tohle mě baví,jako vždycky super ;-)

Věcičku z fotky č.3 a č.6,sem našel loni na podzim taky,co to je ale netuším,pěkné čtení :-)

lvíček dobrej krajane:-) taky jich u nás padlo už kolem 30ks
psí známka-kontumační zinek

Kontumační známky
Vedle známek evidenčních se od roku 1909 začaly razit i tzv. známky kontumační. Ty měly napomoci v boji proti infekčním chorobám, zejména vzteklině, a označovaly ty psy, kteří prošli prohlídkou u veterinárního lékaře. Razila je firma Karnet a Kyselý a firma Vladimír Podivín na Žižkově. Právě od firmy V. Podivín se dochoval unikátní soubor 2150razidel speciální konstrukce pro ražbu kontumačních známek. Razidla pro známky obcí dnešní České republiky jsou uložena ve sbírkách Muzea v Rychnově nad Kněžnou. Pokud se tedy setkáte se známkou
bez letopočtu- kosodélník s ležícím psem (typ Karnet-Kyselý) nebo se stojícím psem (typ Podivín), jsou to psí známky kontumační. Na nich bývá letopočet velice vzácně.

Základní datace
Zinkové známky s německo-českým textem jsou většinou z období protektorátu, pokud jsou pouze s českým textem, tak jsou buď z doby před druhou světovou válkou, nebo těsně po ní; hliníkové jsou z doby 1945–1960;
mosazné z první republiky nebo z doby před ní (po r. 1909). Typ K-K mívá nad psem někdy opis MADE IN AUSTRIA - ty jsou z doby 1909 až 1918.
;-)

Něconapokoukáníčko nemá chzbu :-D

Hezké věci, taková ta správná smaženice. Domu bych šel uspokojen, usínal bych s blaženým klidem a ráno bych se na to šel ještě podívat, úplně to vidim...

Pěkné to máš, gratuluji :-O :-) :-D

Moc pěkný to máš :-)

Lvíček krásnej, aspoň na vlastní oči bych ho chtěl jednou vidět.

Gratuluji a jsem moc rád, když se Ti daří. ;-)

samé krásné věci, ta telefonní známka je myslím celkem rarita, už i pro to, že ji ještě nemám :-D ..tím pádem myslím, že je ještě hoooodně věcí raritou....aspoň pro mě :-)

paráda :) super čtení :) telefonní žeton z protektorátu mám v luxusním stavu..donesl mi ho brácha z divadla, kde se válel v rekvizitárně .)

pěkná drobotina a známka super

Litříku,GRATULUJU !!!!!

Bože takovýho čurbesu,já stejně miluju ty tvoje rukavice :-D

Pěkně pěkně Jiříku. 8-)

Díky všem za podporu a komentáře. Ať se daří všem. :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru