Was ist das?Eine Klammer?

Kann mir jemand sagen was das ist?

Was kann das sein?

Eine Klammer?

Scheint aus Kupfer zu sein und ist gestempelt

0 hlasů
0 hlasů

Komentáře

Jsi na česko-slovenském webu, hovoř jazykem našeho kmene.

Namore, řekl bych, že pravdu máš jen částečně, jelikož lze přepnout jazyk webu do němčiny nebo angličtiny. Možnost máš vpravo v horním rohu webu. Lokace webu je česká a slovenská řekněme, ale směřování je i k německy a anglicky hovořícím. Mimochodem, nejsem nemčinář, ale asi to chce určit. Je to elektronická součástka, konkrétně spojka vodičů venkovního rozvodu. :-)

Vrky - ano, už to má určeno: www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/klammer-322675/

Nicméně, pokud chci na cizojazyčném webu získat odpověď či informaci, musím psát v jejich řeči. Pokud já napíšu na francouzský nebo německý web něco česky, nikdo se nebude obtěžovat zvednout ani prst. Proto toto respektuji a použiji překladač. To samé očekávám z jejich strany.
Více národní hrdosti a méně cizáckého vlezdoprdelkování. To platilo již v době Jana Husa a Jana Žižky.

Namore nemusí psát vůbec nic, to že je na webu s českou doménou který má funkci přepínání do ostatních jazyků, asi nasvědčuje k tomu, že si její majitel přeje aby jí mohli využívat uživatele po celé Evropě. Uživatel Micha zvolil němčinu, což je nejpoužívanější jazyk v EU, defacto státě kde žiješ. Nikomu to tu nevadí jenom tobě, mě taky vadí tvé kritické příspěvky a taky je ignoruju, už od doby co tu jsem. Zkus to.

PepéTrampe, koukej se více kolem sebe, vnímej více svět okolo sebe.
Pak zjistíš, že nejsem sám, kdo zde podobně komentuje podobné příspěvky. Koukni se např. do nálezů Helmuta Michy a uvidíš sám. A není to poprvé, jednoho německého kolegu (Knuespell, či tak nějak se jmenuje) jsme překladač používat naučili s velkým úspěchem.

Nevím, kde a jak si chodil do školy ale EU není žádný stát. Tím méně můj.

Dobré ráno, chodil jsem na učební obor kuchař-číšník v Ústí nad Labem, bohužel jsem po půl roce musel tuto anabázi mého vzdělání brzy ukončit, z prostého důvodu, špatně zvládám stres a nedokážu vykonat tak praktické a technicky náročné úkoly. Od té doby jsem trvale nezaměstnaný a snažím se dosáhnout na invalidní důchod. Zatím bohužel bez úspěchu.
-----
Teď si můžeme klást otázku co je to vlastně stát, avšak při použití definice Maxe Webra, můžeme dojít k jistému závěru, že momentální rozpoložení EU se víceméně podobá de facto státu a tyto vazby se neustále prohlubují, i když formálně jde pouze o organizaci jenž má za úkol budovat a posilovat vztahy jednotlivých státních útvarů.
-----
Jinak i já osobně vnímám, že patriotismus, láska k místu kde žiješ, nebo si se tam narodil, etc. etc., jako velice pozitivní věc, jen si myslím že ji můžeš vyjádřit jinak, než vytvářet oscilace proti lidem, kteří hledají pomoc.
----
Jsem rád, že jsem Tě našel, vzhledem k tomu, že jsem nezaměstnaní, nemám moc sociálního kontaktu, jediný pramen mé interakce s lidmi je na webu Novinky.cz, potažmo iDNES.cz, cítím že i přes společný názorový antagonismus jsme si velice blízký a myslím si, že by nebylo od věci Tě nazvat mým bratrem.
----
Děkuji za každou sekundu Tvého života který mi dáváš.

Pepe - tvůj poslední komentář je velice smířlivý a vstřícný, jsi jistě empatický člověk s positivním přístupem k životu. Proto žijme tedy v míru a vykašleme se na podobné sváry. Měj se fajn, Roman

Přesně tak.

Namore, určitě souhlasím. Pokud napíšeš na francouzský nebo anglický web česky, tak ti nikdo neodpoví. Čeština, byť je sebevíc pěkným jazykem, není jazykem světovým. Stačí se podívat do dějin, kdy došlo k zařazení Čech do područí Habsburského a s tím nastolení úpadku jazyka českého. S Knuepellem máš také pravdu, že se do toho pěkně pustil. Mám patriotismus rád, pokud se nejedná už o nacionalismus. Můžeme také ukázat naším sousedům trošku vlídnosti a vzdělanosti tím, že dokážeme odpovědět jejich jazykem. Stejně tak můžeme projevit naši patriotickou stránku, tím, že slušně vyzveme tazatele, aby na českých stránkách užili jazyka českého. Sleduji tě už delší dobu (v diskuzích, příběh prokletých denárů) a přijdeš mi jako příjemný a tradiční člověk, který má jasně stanovené základní hodnoty a je mi sympatický. Neměj mi za zlý můj poněkud levicově liberálnější přístup k cizincům :-).

Vystihl jsi to zcela trefně, lépe bych se nepopsal :-D :-)
Ano, jsem hodně konzervativní, přemýšlím a žiju celkem postaru a v mnoha věcech jsem až zpátečnický.
A nemám ti za zlé tvůj přístup v tomto případě a já myslím, že naše výměna názorů proběhla zcela bez problémů, avšak otevřeně a upřímně. Každý z nás jasně definoval svůj pohled na věc. Já myslím, že pohoda.

A s tím jazykem českým s tebou souhlasím naprosto, neměli to Čechové v historii úplně jednoduché. Věčně nám někdo diktoval, jak máme „otvírat zobák“.

Jednou měl jeden německý hajzl v Regenu na benzince,na mě ošklivou připomínku, když jsem se slušně pokoušel domluvit s paní pumpařkou, ohledavá výběru svíčky do motorky....tož prohlásil nějakou větu a na konci jsem rozuměl jen,Tschechische Hund, asi neměl rád Čechy 🤷‍♂️
Tož sem mu liberálně Moravský řekl,že je kurva krpatá náckovská fašistická a fakt mě to nemrzí 🤷‍♂️👍

Jenom ještě technická na Namora, chodíš do kostela?

Ano, chodím.
Mám rád kostely z pohledu historie a stavebnictví a vždy, když přijedu na nějaké nové místo a mají tam kostel, rád si zajdu posedět.

Vidíš já taky, a osobně vnímám sekularizaci (globalistickou, ne religionistickou) českých svátků jako horší faktor ohrožující kulturní a národní identitu. Pro příklad uvedu, pamatuju si, ještě jako kluci, jsme chodili řehtat, šupat holky, pletli si pomlázky, etc. etc.. Většina těchto tradic je již zapomenuta. Jako zvyk, nás to kompletně odlišovalo od zbytku světa, a troufám si říct že i stmelovalo. Skoti dávno přišli o svůj rodný jazyk, nicméně jejich kulturní stálost, ať se jedná o materiální kulturu jako kilt, dudy,.. nebo folklorní tradice je tak silná, že jako národ či etnikum vydrží pravděpodobně dalších tisíc let. Tím nechci říct že jazyk není důležitý, ale Čeština tu bude ,už jenom kvůli státu, kultura ne.

Příliš těžké téma, nedokáži dát relevantní odpověď ;-)

Romane, tož to já též, když je příležitost kouknu do kostelů, je tam zanechal spousta umu, různých řemesel 👍👍 .
No a co se týče toho náboženského vlivu, tak ten u nás bude s restitucema majetku církve, trvat ještě cca 30 let, než sa s nima státni kasa vypořádá 😁👍
No a jak slyším to slovo "globalizace" tož sa mě dycky sevře zadek a postavíja všecky chlupy aj s kaštanama🤣 páč mě to připomíná ,takový mezinárodní grupáč do anála, jedni to dělají dobrovolně a rádi a ty ostatní znásilňují 🤷‍♂️😁

Jo, jsou to úchvatné stavby Cémo.
I obyčejné, maličké návesní kapličky se šesti lavicemi nebo ještě menší, niterná boží muka mají neobyčejné kouzlo. To kouzlo nespočívá v nějaké pošahané církvi, v zástupech nenažraných fláterníků s umaštěnou bradou ale v generacích prostého, chudobného lidu, kteří v okolí těchto sakrálních památek žili, pracovali, věřili a umírali. I v tom jsou tyhle památky pro mě přitažlivé.

No a první, kdo chtěl globalizovat byla právě církev.

Posílám ti kostel z vesnice, kde žiju od r.2017. Vesnice nic moc ale kostel mají sakra pěknej :-D :-D
https://www.ceskatelevize.cz/porady/1126666764-toulava-kamera/221562221500038/cast/864417/

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru