Zapalovací svíčky

Zapalovací svíčky

Zdravím kolegy hledače,

před delší dobou jsem zde prezentoval repase starých zapalovacích svíček. Odezva byla pozitivní, tak jsem se rozhodl ukázat další repas svíček, které jsem postupem času získal nebo našel. Svíčky jsem rozebral, vyčistil, nakonzervoval a ty, které měly povrchovou úpravu jsem načernil nebo ponikloval. Na posledních fotkách jsou svíčky, které se dají konstrukčně rozebrat, abyste měli představu, jak některé svíčky byly konstrukčně složité. Dříve byla většina svíček rozebíratelná, aby se daly dobře vyčistit od nánosu usazenin a mohly zase dál sloužit. Tuto činnost pro motoristy zajišťovali renomovaní výrobci ve svých prodejnách a servisech. Není to sice úplně k tématu těchto stránek, tak to berte jako zajímavost, co se dá také sbírat. Přeji v letošním roce spousty pěkných nálezů.

Svíčka Bosch vyrobená licenčně v Budapešti.
Svíčka Bosch vyrobená licenčně v Budapešti.
Svíčka Champion
Svíčka Champion
Svíčka Bethlehem
Svíčka Bethlehem
Svíčka Pognon Brevete
Svíčka Pognon Brevete
12 hlasů
12 hlasů

Komentáře

Skvělá práce 👍🙂 máš to pěkný 👍

;-)taky pěkná atypická sbírka. :-)

tak to je paráda :-) 8-)

Moc zajímavý. Sbírku svíček,a takhle pěkně udělanou nemá hned tak někdo 👍👍👍

Líbí se mi moc přístup, s jakým si k tomu přikročil.
To, že si dal svíčky do původního stavu, že jsi části profesionálně renovoval (nikl, brynýr) a ne jen odrbal ocelákem jako většina z nás, to nemá chybu. Moc dobrá práce.

Děkuji za chválu, baví mě to dávat do původního stavu, pokud to jde. A mám velký vzor u Kvasaka, který má doma skoro vše nějak uspořádané a prezentovatelné. Na svíčky už mám taky 4 zasklené vitríny, aby bylo na co koukat.

;-)děkuji :-)

Moc pěkná prácička, tak ať ti to jiskří ;-)

krásný ....... ;-)

Parádní sbírka! To mě připomělo, že asi před 55 lety když jsem navštívil svého strýce v jeho dílně. tak žhavil do červena autogénem zapalovací svíčky. On měl takové exotické motorky jako Manet, BMW s řadící pákou na motoru a sidekáru Zundap s kard. náhonem na přívěsný vozík. Jó, to byly časy!

😲👍👍👍

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru