Co stim mám dělat???

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Belgie (1 názor) NadejnyDetektorista: Belgie

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Co stim mám dělat???
Co stim mám dělat???

Okolnosti nálezu

Lokalita:Královéhradecký kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:30 cm
Použitý detektor:Nokta makro
8 hlasů
8 hlasů
zobrazeno:
1927x,
komentářů:
30,
nálezce:
Ladis604 Ladis604
vyfotografováno:
8. května 2020,
vloženo:
8. května 2020

Komentáře

Já bych použil elektrolízu :-D

Pro lepší spaní radši odevzdat, aby tě někdo zakuklenej nepřišel ve tři ráno vzbudit.

Zítra to odevzdám

to je matroš .. 8-)

Evidentně není a už nebude střelbyschopná. V klidu bych si jí nechal. Munici můžeš odevzdat, nicméně nebezpečnost pár nábojů je nízká.

Nábojů se zbav, ale zbraň si nechej, byla by jí škoda. ;-)

Dle zákona je i zbraň v tomto stavu nedovolené ozbrojovani.
Není odborně znehodnocena a případný soud nebude řešit, zda je či není střelby schopná či některá z jejích hlavních částí použitelná.
Nedělej si starosti s krámem a odevdej ji, ačkoli není funkční. Náboje jsou v tomto stavu nebezpečné, manipuluj s nimi obezřetně.

Stylový kop, 8.května ;-)

A co je to teda za bouchačku, ten Browning, jak píše Nadějný?

Soudce nesoudce, policie musí jednat. Po zveřejnění tady už nic jiného nezbývá, než odevzdat. To, že jste tady pod nějakou přezdívkou neznamená, že si vás nedohledaj. Prostej člověk se má policii a soudům vyhejbat, co to jde. Něco jako spravedlnost a selský rozum prostě v těchto institucích nehledejte.

Ja myslim,že i soudce by měl použít selský rozum.To by pak zavřel každého kdo něco našel,že ....Zatajení nálezu atd.Když by chtěl tak každého co hledá.Jinak nález parádní.Jooo včera to lezlo ze země i na západě ;-)

ve smyslu zákona o zbraních a střelivu podléhá registraci každá palná zbran od roku výroby 1870, bez ohledu na to, v jakém je stavu. Je tedy jasné, že tuto nalezenou pistoli musíš i se střelivem odevzdat nejbližšímu útvaru policie, kde bude předána k expertize na OKTE, zda s ní v minulosti nebyl spáchán trestný čin. Pokud tak neučiníš, můžeš se dopustit trestného činu nedovoleného ozbrojování, jak psal kolega výše. Nelze brát v potaz polemiku o tom v jakém je stavu co soudce a pod.

Jo a na to nejdůležitější jsem zapomněl, v každém případě si nech od policie vystavit Potvrzení o odevzdání věci, kde se vyjádři k tomu kde a za jakých okolností si zbran nalezl, kdo s ní v a jaké míře manipuloval a oni at ti přesně napíší kdy a v kolik hodin a komu si jí odevzdal, včetně služebního čísla policisty a kopii si na dlouhou dobu uschovej.

Odevzdání jest na PČŘ teď tu sedim.

Pak napiš co ti řekli... ;-)

Bohužel, odevzdávat se má každá palná zbraň i v kategorii D. Vzduchovka, předovka, flobertka.... Je to úplná kravina ale co naděláme. Zákon je zákon. Jestli to tady budete prezentovat, tak jako půdovku. Jo holt tam zatejkalo a takhle zrezla.

Dostal sem protokol, ukázal jim místo nálezu na mapě a příště když něco takového najdu nechat na místě a volat 158

Příště až něco takovýho najdeš - tak se tím nechlub a máš to BEZ starostí :-)

Stejně bych si to nenechal už jenom to že stim mohl někdo spáchat trestnej čin nebo dokonce vraždu ne dik

Ladisi, jestli ta pistole prošla válkou, tak možná spáchala spoustu vražd, ale těžko to někdo z toho vraku zjistí, objasní a potrestá :-D
Příště alektrolýza a do vitríny ;-)

Takhle mám svědomí čistý ale dnes se ještě vrátím na místo činu

Každej nepotřebuje mít doma ve vitríně zrezlou pistoli. Jste schopný přivést člověka do problému jenom proto, že vás zbraně přitahují a máte pocit, že si každej potřebuje vybavit domácnost timhle. Stačí aby měl děti a vytáhli to ven....proč by si měl s prominutím srát do hnízda?

Pistole odevzdána policii.Kapitola uzavřena. Chtěl jsem ukázat co je začátečník schopen najít i s detektorem za pár korun, jestli budete chtít vidět nějaký knoflík, nebo instalaterský amulet (kohoutek k vodovodu) tak toho už jsem našel taky spoustu. A když se ještě někdy v životě takhle ukopnu zachovám se stejně děkuji vám všem za názory. :-P

opatrně s tím nehlásit,...bez starostí...do vitríny....i návod k trestnému činu je skutek, který má popsanou skutkovou podstatu v tr. zákoníku :-) :-) :-)

Hustý..... zase sem se tady dověděl něco zajímavýho a užitečnýho. Ovšem držitel ZP by si jí nechat mohl ne...? Po expertise a registraci samozřejmě. 8-)

teoreticky by si jí držitel ZP nechat mohl, ovšem musel by mít na to kategorii ZP.

Já tuto dlouhou diskuzi shrnu: Hoď to do řeky a běž si najít něco jiného! :-D :-D :-D

amen :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru