Žeton

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Žetony (11 názorů), Žetony reklamní (1 názor), Doplatní žeton (1 názor), Československo (1 názor), Novověk (1 názor), Pivovarské známky (1 názor)
: Žetony, pupinn: Žetony, Tele: Žetony, Luk: Žetony, Ladik: Žetony, Slava_pisek: Žetony, Nebria: Žetony, cybork: Žetony, : Žetony, matte: Československo, Frank.Burns: Žetony, Schonauer: Žetony, krtek2: Žetony reklamní, GATTO: Doplatní žeton, blackJ: Novověk, kreuz: Pivovarské známky, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Žeton
Žeton

Okolnosti nálezu

Lokalita:Ústecký kraj
Stav půdy:Suchá
1 hlas
1 hlas
zobrazeno:
1491x,
komentářů:
8,
nálezce:
Blacky Blacky
vyfotografováno:
24. března 2014,
vloženo:
24. března 2014

Komentáře

To je přeplatní, ne?

Tato pivovarská známka patří pivovaru Budyně nad Ohří, okres Litoměřice. Je uváděna v soupisu českých pivovarských známek (Lik.2008) pod číslem 0049. V numismatice nepoužíváme termínu žeton, vše (pivovarské, pekařské, telefonní, reklamní atd.) je zařazováno do kategorie účelové známky. A je to jednoduché. Tedy žádný žeton, ale účelová známka. :-) ;-)

Zas všechno špatně. :,-(

:-/

Přes mince a obdobné předměty, by bylo dobré se nejprve poradit s numismatikem a potom teprve zřídit jednotlivé kategorie, aby vše bylo přehledné a jednoduché. Tato pomocná věda historická má toto vše již dávno vyřešeno. :-) :-)

pěknej kousek! ten ve sbírce ještě nemám ;-)

Je to účelovka...vyrobená pro nějaký účel. V tomto případě je to pivenka na půl litru piva. Defakto něco jako dnešní stravenky.

Mám podobnou známku ze Sokola Dolní Kalná. Písmeno L je ale přeškrtnuto vlastně lomítkem, také na půl litru piva. Dále na 1/4 L. Bergarbeiterheim Falkenau ( Sokolov ). A ještě jednu, ta má na líci vyraženou pětku, na rubu nápis BRAUEREI HARTENBERG ( Hřebeny u Oloví ). Nebyly ale nalezeny, dostal jsem darem. Pak ještě jednu s desítkou z obou stran o průměru 22 mm, mosaz. Tak to nevím kdo ji dělal.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru