Je tu někdo na výměnu zkušeností?
Detektor kovů Detech EDS
Vlákno pro všechny majitele detektoru kovů Detech EDS
Zdar Fanu - čo keby si začal Ty s Tvojimi skúsenosťami? Je to dosť drahá hračka, asi ich je ešte málo v obehu. 
Ahoj,
no co k němu mám napsat, když ho mám teprve měsíc a nachozeno asi 15 hodin ? V něčem zklamal - v něčem překvapil. Ale to je stejné u všech detektorů.
Zdravím majitele Detechu-mám jej od Listopadu,hledám také s Proximou.Detech jde do obrovských hloubek,já skončil v metru s hledáním,kvůli krátké lopatce a spodní vodě,aniž bych věděl co tam je. Na diskriminaci moc spoleh není,v barvě nacházím stará železa,i když mám nastavené mince.Supr je reakce citlivosti.Běžně hledám na automatiku a i tak už nosím pouze dlouhý rýč.A v každém případě pořídit hodně kvalitní dohledavač.hodnotím jej jako suprvýkonný ve třídě do 30.000kč.Nepatří pro polní hledání,nebo do zamořených prostor.Já hledám středověk a nedám na něj zatím dopustit.V jednoduchosti je cesta k úspěchům 
Ahoj,
já s Detechem chodím o měsíc méně. Ještě než zamrzlo, nachodil jsem asi 20 hodin - takže se stále učím.
Předně jsem umístil celou řídící jednotku až za loketní opěrku a opatřil ji "nožkami", abych ji neodkládal do hlíny.
Hlavně s větší cívkou bylo původní vyvážení dost mizerné. Také se mi nelíbilo, že se pěnová rukojeť na tyči protáčela. Spravil to kousek oboustranné lepící pásky.
Menší cívku jsem zatím nepoužil - chodím hlavně les. Ale plánoval jsem ji zkusit právě na poli.
Hloubka detektoru je velice dobrá, ale mám podobný poznatek - pípne barva a po půl metru kopání je to rezivá podkova. To mi ale příliš nevadí. Možná časem, až detektor více naposlouchám - přesněji určím, co pod cívkou je. Přecejen jsem si všimnul, že "barevné" pípnutí hlubokého rezavého železa je trochu jiné, než "čistokrevné" barvy a navíc už při kopání a odkrávání se odezva mění.
Hodně mi připomíná mladšího brášku Tejona - jakoby si ho konstruktéři Detechu vybrali za předlohu. Nemyslím teď výkony, vzhled, ani dosahy, ale ovládání a odezvy. Řekl bych, že kdo někdy chodil s Tejonem - velice rychle pochopí Detech.
Ahoj Fanu a ostatní-myslím,že ani dobré uši a hudební sluch Vám příliž nepomohou-velká cívka zabírá velký prostor a tím i eventuelní množství i těch nejmenších kousků.Šel bych do té nejmenší cívky,která není součástí a samozřejmě do automatiky.Ale hledáš stejně jako já v lese,tak je vše zajímavé-i ta podkova.Na pole bych vzal détík s dobrou diskriminací/a tím i menší hloubkou/ale abys přesně věděl co pod cívkou máš, a nekopal hřebíky a víčka od piva.Ale to si musí každý přebrat sám,protože co hledač,to odborník,který nedá na svůj stroj dopustit 
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na LovecPokladu.cz uživatelský účet, zaregistrujte se. Registrace je bezplatná a k ničemu vás nezavazuje.