Detektor kovů Tesoro Tejon

Detektor kovů Tesoro Tejón, velice často a rád používám, a pro mnoho hledačů po celém světě se již od vzniku první verze stal doslova kultovní záležitostí.

založil Elmara 20.8.2010 12:03
Zpět na přehled diskusních témat

64 online

Stránka:
1 2 3 další>
8. září 2010
vikilucky
| Tesoro Tejón neb…      Reagovat

vikilucky
Prosím o radu, který je lepší..? Díky za info.
8. září 2010
Elmara
Feldmarschall
| Re: Tesoro Tejón…      Reagovat

Elmara
Tesoro Tejon je relic detektor. Je velice citlivý i na ty nejmenší předměty. Má výborný dosah a diskriminaci a nyní se dá pořídit i s celice povedenými 2D sondami od Detech. Práce s ním je velice jednoduchá a přesná.

Fíša 3Dčko už tak trochu končí a pokud bych bral detektor od této značky, určitě bych spíše vybral F75 nebo F75 ltd. Detektory jsou podstatně citlivější a mají i větší dosah.

Záleží co a kde chcete hledat ;-)
9. září 2010
vikilucky
| Re: Re: Tesoro Tej&oacu…      Reagovat

vikilucky
Moc díky za informaci, přesně tohle jsem si myslel, ale potřeboval jsem aby mi to potvrdil někdo zkušenější.
4. února 2011
Wolfff
Gefreiter
| Re: Tesoro Tejón…      Reagovat

Wolfff
S Tejonem rozhodně neprohloupíš.
8. září 2010
Elmara
Feldmarschall
|      Reagovat

Elmara
Tak nevím s čím chceš Tejona porovnat? :-D
8. září 2010
Boban
Soldat
|      Reagovat

Boban
Taky jsem si lámal hlavu sčím ho chce porovnat když klikneš na reagovat tak se ti to objeví ;-)
20. října 2010
georgetuma
Zugsführer
|      Reagovat

georgetuma
O víkendu jsem ze zvědavosti testnul Tejona pod dráty vysokého napětí 440000 V a test dopadl na výbornou. Jen jsem musel snížit citlivost na 9 a šlapal bez problému.
24. října 2010
jardu
Soldat
|      Reagovat

jardu
Při návštěvě prodejny v Jílovém mně Elmara doporučil analog, nového Tejonka. Trochu jsem měl obavy z chybějícího displaye a manuálního odladění půdy, ale brzy přešly. Mám ho 10 dní a už hledám jen s ním. Perfektní citlivost a rychlá odezva, jak Elmara sliboval, nosím z lesa i broky :-O. Během pár hodin hledání se dá aspoň v základu zvládnout.
Zkusil jsem malý test na citlivost na zlato a stříbro. (Au mince 5rubl Mikuláš 1898, cca 4g, stříbro malý parvus J.Lucemburský, obojí v plastové kapsli). V lesní sušší půdě na 10cm pokud byly naplocho, přesný signál. Na hranu dávalo stříbro signál jen při pohybu z jedné strany. Zlato pípalo při pohybu kolmo na hranu mince jen na každé straně v rozsahu cca 20cm na každou stranu, přímo nad mincí byla tichá oblast. Asi bych to spletl s rezivou podkovou nebo prohýbanou fölií... Dost podobný. Tak raději kopu a kopu :-)
24. října 2010
benik
|      Reagovat

benik
Zdravim Jardu Tejona chodim už dýl jak rok a musi říct, že je pořád co se učit,zvláště při větší mineralizaci nebo věším množství odpadu se cíle hlásí trochu jinak a je fakt,že aspoň já čím dýl chodím tím víc toho kopu,protože u hlubších cílů člověk nikdy neví a to myslim asi u všech detiků.Citlivost a rychlost super, přepínání do allu páčkou pod drženim je taky dobrá vychytávka.Jestli nědo haní dosah tak já se hlavně u lehčích půd dost nakopu.Dneska sem kopnul slabounký měděný kolečko kolem 25 - 30 cm signál byl docela dobrý v 2.disk. někdy jednostraný.Takže myslim Tejon dobrá volba,hlavně pro toho kdo neni línej se trochu učit. ;-)
25. října 2010
Azaz163
Hauptmann
|      Reagovat

Azaz163
Když bych chtěl srovnat dosah Tejona a GM3 na grešli nebo nějaké jiné malé Ag. Pravděpodobně bude Tejon lepší, zajímá mě ale o kolik asi. Má někdo nachozeno oba detektory?
25. října 2010
Elmara
Feldmarschall
| Re:      Reagovat

Elmara
Bude záležet na půdě a množství železa. Obecně se dá říc že čím více bude železem lokalita zamořená, tím lepší bude výsledek Tejona.

Pokud vemu výsledky z testování na našem polygonu v Jílovém. Vysledek bude u malé grešličky cca +5cm pro Tejona (sonda 12x10 S.E.F). Přičemž ale u GM beru nastavení tresholdu na hranici slyšitelnosti a ručním GB. Pokud bych byl nucený citlivost stáhnout, nebo dal GB do fixu, bude rozdíl větší.
25. října 2010
Azaz163
Hauptmann
| Re: Re:      Reagovat

Azaz163
To už je důvod k zamyšlení. Uvidím příští rok, jestli budou na Tejona finance a jestli se neobjeví nějaký lepší stroj na droboť za přijatelnou cenu.
31. října 2010
kobra
Leutnant
| Re: Re: Re:      Reagovat

kobra
Nazdar kolego , Tejona můžu jen doporučit až ho poznáš nebudeš chtít nic jiného .Má jen jednu malinkatou chybu co jsem vypozoroval , na ag kolečka je to super mašinka a to i na ty nejmenší ale s Cu to je už horší ,mědáčky to bere hůř a sám jsem se divil že u 4 krejcaru , čož je obrovské kolo a nebylo hluboko ,asi 5 cm to byl uplně malinkatý signálek , prostě ag kolečka mají uplně jiný ostřejší zvuk než velké mědáčky. Já se ale moc nezlobím ,radši mám Ag kolečka ;-) ;-) ;-)
31. října 2010
Azaz163
Hauptmann
| Re: Re: Re: Re:      Reagovat

Azaz163
Mě ty Ag budou stačit ;-) Díky za názor.
31. října 2010
benik
| Re: Re: Re: Re:      Reagovat

benik
Tak tohle nechápu já s tejonem kopu i tu nejmenší droboť z mědi a měděnej jedno krejcárek nemuže být problém určitě do dvaceti čísel pokud to neni na čediči.Jinak bych řekl ,že kromě stříbra baští velmi rád hliník.A hluboko uložené železo řádně prožrané kopu taky pořád,obvzlášť pokud je v něm třeba díra.Někdo tady psal taky že ve Sloupu na srazu nebral IDčko v deseti já ho dneska kopnul na louce plný kvákajících šutrů a v deseti bylo určitě a signal jako kráva myslel jsem že to bude víčko od kompotu či tak něco.U toho železa vidim hlavní problém taky v tom,že nemužu velkou sondu narvat do díry tak je furt čistej signál bez záprasků když se sonda dostane blíž chytne rozhraní a prskne,ale je to na odhadu a na místě kde se hledá někdy je to barva u železa nebo přímo kombinace třeba zrezlá kudla s barevnou střenkou a podobný špeky,jako mince u šrotu.Tejon je zajímavá mašinka která umí pokud umí obsluha.Já to mám na severu dost těšký,z některých míst musim utéct protože poslouchat kamení a prozvuky unavuje jindy stačí vyměnit sondu atd je toho moc co se dá dělat :-D všem kdo maj tuhle mašinu fandim
31. října 2010
Azaz163
Hauptmann
| Re: Re: Re: Re: Re:      Reagovat

Azaz163
Koukám, že je to podobné jako u GM3 a i podle videa z toho lezou podobný zvuky. Jen výkonově je Tejon trochu jinde.
31. října 2010
benik
| Re: Re: Re: Re: Re: Re:      Reagovat

benik
No já myslel,že u GM3 by měla byt i multitonová odpověď což je trochu jiný než jednoton ohledně výkonu nevim jak to posuzovat objektivně,už jsem to někde psal,že my s timto detikem haban co se týká hloubky připravil dost šok ,ale asi bych věřil tomu co je napsáno výše,jinak musim napsat,že Habán je člověk ,který mi pomohl se s tejonem zžít a určitě ví co řiká a ví co jak maká, když mu brnknu že se mi něco nezdá tak vždy dobře poradí za to mu patří dík.Jinak já em třeba přemýšlelže bych si vzal GM3 jako další detik na čistší lokality a dohledávky,zatim nevim.taky počkám jestli nebude něco nového před vánocema.
1. listopadu 2010
habán
Leutnant
| Re: Re: Re: Re: Re: Re:…      Reagovat

habán
Hele ještě se začnu stydět ;-) Ale rád vždy poradím 8-)
1. listopadu 2010
benik
| Re: Re: Re: Re: Re: Re:…      Reagovat

benik
tak to pardon Dane ale je to tak ;-)
1. listopadu 2010
kobra
Leutnant
| Re: Re: Re: Re: Re:      Reagovat

kobra
Já nepsal drobot , tu to bere moooc dobře , halířky i krejcárky Cu -dobrej signál ale velké kola už jsou horší , je to jen muj postřech ,RU halířky maj krásnej čistej signálek ale větší Cu kolečka mají takový " nevím jak to popsat" divný signálek , ale jak jsem psal na Ag kolečka jakékoli velikosti super čistý signálek a takový krásně písklavý ;-)
1. listopadu 2010
benik
| Re: Re: Re: Re: Re: Re:      Reagovat

benik
ahoj,no to jsm si nevšiml asi jen proto,že kopu vlastně všechno so se mi ozve jako barva i v druhem disk pokud jde o něco co je na rozhraní kopu většinou taky :-D
25. října 2010
benik
|      Reagovat

benik
Tak ještě připíšu ,že chodim ve VCO ,protože v něm odhadnu hloubku cíle a taky barvu od železa,při přepnutí do All nic nemá tak pištivej zvuk jako železo nebo pak mělce uložený cíl ale ten se dá taky poznat dvoj zvukem,zajímavé je ,že hluboko uložená drobot která se třeba ozývá jednostraně nebo krátce už se v přepnutí do all neozívá vůbec výrazně jen hodně slabě a pak je jasné ,že jde o hluboký cíl.Vyplatí se malinko kopnout signál se po několika málo Cm vyčistí pokud jde o barvu.Hluboce uložená želízka kopnu taky ale moc mi to nevadí v porovnání s tím co můžu při větší disk. přejít.Zrovna v neděli jsem potkal na poli kolegu s F75, nikdy jsem ten detik nechodil ,ale měl jsem v kapse ulomenej a hodně sjetej 10ti krejc. AG a když jsem ho hodil nazem tak chlapík mávnul cívkou a prohlásil že to snad neni stříbro bo mu to ukazuje jen 20 procent a to,že nekope.Já ho přitom kopnul asi ve 2ceti ve vlhké zemi s jasnym kopatelnym signálem a s obyč cívkou.To ještě nebyl zlomenej :-D ale i ted to na něj ladim a signál má dobrej.
14. listopadu 2010
Tomba
Gefreiter

Tomba
Ja se s Tejonem jeste seznamuju, ale uz ted muzu potvrdit, ze jakoukoli Cu drobot vidi na vybornou, takze kopu miniplisky, poplasky a i torza medaku s krasnym cistym signalem. Bohuzel kopu casto i hrozne rezave kusy podkov a ulomky ze zemedel.techniky. Kolecka nalezato Tejon neprehledne nikdy, kdyz jsou postavena na hrane, tak primo nad hranou signal na okamzik zmizi, ale barevne ho diskriminace urci velmi dobre. Jinak na malo “zaspinenych“ polickach chodim v allmetalu, ktery vidi vice do stran i do hloubky. Asi bych bez nej prechazel hlubsi signaly.
Jedina nevyhoda Tejona: neni videt stav baterii ;-)
12. listopadu 2010
litrfree
Oberleutnant
| vykopu a nic      Reagovat

litrfree
Zdar,
DISK 1 lehce nad železo, disk 2 nad Foil, lehce. Obcházim to, nechrchlá. Dám mu víc disk 2, nad 5c, furt to něco dává. Tak jo. Kopu. A uý to nenajdu. Co to je? Signál pak plave. Broky neberu, Ty by Težonek našel. :-(
12. listopadu 2010
benik
| Re: vykopu a nic      Reagovat

benik
Tak zkusim poradit,no podobně se mi jednou detik choval u dvou po sobě jdoucích nálezů,ale pak jsem zjistil že mám už hodně slabé baterky a nebo někdy se cíl a to i mince ve vykopané hlíně postaví na hranu a zasypa i hlouběji než ležela prve, pak je dobré hlínu rozhrábnout a dohledávat v all metl přes páčku to funguje na 110 procent.A poslední co mě napadá a také už se mi to stalo, že je nález na motyce přilíplej nebo ohlej :-D Snad ti to pomůže.Jinak když blbě odladíš můžeš mít signál i bez předmětu nebo kámen taky barva trochu jiná ovšem poznám podle zvuku a taky jde špatně zaměřit střed pokud je to větší šutr signál je rozbitý a detik v ALL blázní
12. listopadu 2010
litrfree
Oberleutnant
| proberem to      Reagovat

litrfree
Naladěno bylo. Na třetim kusu jsem odlaďoval ground ještě jednou, a stejně jsem to nenašel. Jakoby to plavalo. Byla mi už večer zima, sem se na to pak vyprd, zasypal díry a táh na čaj. Baterky v poho.
13. listopadu 2010
litrfree
Oberleutnant
| negativní odlad…      Reagovat

litrfree
Zdravím, má někdo zkušenosti s negativním odladěním? Co ztratím/získám? Dík.
13. listopadu 2010
Elmara
Feldmarschall
|      Reagovat

Elmara
To litrfree: Získáš hloubku navíc, taky ale více prozvuků (falešných cílů). Nechci tě podceňovat, ale na tohle máš ještě pár dní čas. Používat tento způsob ladění, má ostatně význam především v místech, kde to má smysl ;-)
13. listopadu 2010
litrfree
Oberleutnant

litrfree
Aha. :-O Znám ty místa.... 8-)
13. listopadu 2010
benik
| Re: Re:      Reagovat

benik
možná ještě přesnější než ladit do záporu je výraz pohrát si s tím vyladěním,chce to vždy zkoušet přímo na místě,musim napsat ,že pokud kontroluji ladění v průběhu hledání a ton jde do plusu vždy doladím pokud jsem min.v záporu nechávám ,ale na začátku hledání se snažím vždy naladit přesně,někdy může být horší odladění spíš na škodu. než k užitku.
13. listopadu 2010
litrfree
Oberleutnant
| Re: Re: Re:      Reagovat

litrfree
to benik: Dík
13. listopadu 2010
litrfree
Oberleutnant

litrfree
to Elmara: Když se podívám na Tesoro Tejón podle Thomase s těmi výtečnými popisy, na Režim hluboko uložených nikláků, který si hodlám modifikovat na měďáky, zkusit to, tak nevim kam vlastně nastavuje DISK#2. Píše tam: Na mém detektoru se správná poloha značky ovladače skutečně nalézá přesně na středu „S“ v nápisu Disc #2. No jo, ale to myslí že jako kde? Že by měl jinou krabici? Podle fotek nee. Co když to nastavim na vzduchu aby to odmítalo - maximálně prskalo v nějakým vhodným dosahu měďák? Myslí to tak, ne? Zajímá mě i tak, kam to měl naštelovaný, pro otočenou segregaci.
14. listopadu 2010
Elmara
Feldmarschall
|      Reagovat

Elmara
To litrfree: ačkoli jsem tento testík Tejona v holandsku překládal, netuším uplně co myslíš :-)
15. listopadu 2010
litrfree
Oberleutnant

litrfree
to Elmara: Já to probádám. Myslím že tam je překlep, na DISK#1 má asi nastaveno 5c, nebo myslí nastavit dolní disk točítko na druhý S v sensitivity, protože nápis DISK#1 na control boardu není. Prozkoumám tu otočenou naladěnost diskriminací, a řeknu jak jsem dopad. Mám v plánu 4 denní výcvik v lesích&polích Vysočiny. Denně ale jen tak 2-3 hoďky. :-P Musím ještě dělat něco jiného...:-) Škoda. :-/
15. listopadu 2010
Elmara
Feldmarschall
|      Reagovat

Elmara
Já myslím, že to je, nebo má být spíše opačně. Disk č1 na železo, a disk 2 na 5c. Na mě je to ale příliš drsná diskriminace, a dost hodnotných věcí se dá takto minout .)
15. listopadu 2010
litrfree
Oberleutnant

litrfree
to Elamara: On to má vymyšlený obráceně. Jde v all, rámuje, na signál pustí na disk#1, ten má nahoře, nastavenej přesně na minci. A dá mu to signál. To mu řekne - může to být niklák. Takže tlačí dopředu. Disk#2 má nastavenej na folii. Teda níž. Když má čistej signál, tak to je v nejlepšim případě folie. Je chytrej, na dohledávání okolo bezva finta. Když bude konstelace, zkusim to. Vracim se z Vysočiny v sobotu, ale zejtra večer ještě budu doma.
28. listopadu 2010
litrfree
Oberleutnant
| granit, amfibolit      Reagovat

litrfree
Může to fungovat jako čedič? U nás čedič není, a tak si to neumím představit co to může dělat. Mě to nad tím kamením na lesní cestě dávalo samý náznaky cílů. Než jsem zjistil že je dole z dřívějška to kamení. Jestli to bylo ještě znečištěný nevím, kopal jsme to jen trochu.
28. listopadu 2010
Elmara
Feldmarschall
|      Reagovat

Elmara
Cesty se podobným materialem často záplatovaly. Možné to je. V takových místech je nejlepší použít co nejmenší sondu. Nejde jenom o separaci, ale i o daleko snadnější odladění půdy :-)
4. ledna 2011
komar85
|      Reagovat

komar85
Elmaro skouseli jste na polygonu rozdil dosaho u koncentricke a 2D sondy na stribrne mince treba gresle leopold, 3krejcar gros, 20krejcar marie terezie nebo podobnej test na ruzne velke stribrne mince, komar
4. ledna 2011
Elmara
Feldmarschall
|      Reagovat

Elmara
To komar85: ano několikrát, taky si to zde testovalo několik hledačů. S kluků co chodí na lovce u Tejona například Melda. Myslím že nejlepší alternativa je 30x25cm 2D S.E.F :)
Stránka:
1 2 3 další>

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na LovecPokladu.cz uživatelský účet, zaregistrujte se. Registrace je bezplatná a k ničemu vás nezavazuje.

Zpět na přehled dikusních témat

PřezdívkaHeslo
Registrace

Lovit na tomto webu

Detektor na splátky

Detektor na splátky s nulovým navýšenímDetektor na splátky

Platby kartou

Novinka v eshopu:
bezpečné online platby kartou

MaserCard Visa

Nejčtenější články

Nejčtenější vůbec

Partnerské weby

Detektory kovů MlejnskýDetektory kovů TesoroDetektory kovů C.Scope

Nejživější ve fóru

V olomoucko, přerovsko, prostějovsko a okolí:
Pyrda: Loki,s tím ciklistou jsi mě dostal,vybuchl jsem smíchem :-D :-D :-D
Jsem ... » ukázat

Salli: Ale je pravda,ze patek je patek. ;-) » ukázat

Salli: Pristi stredu by to slo. » ukázat

vladimir77: No ale zase by si mohl jít rovnou do práce ;-) :-D :-D :-D :-P » ukázat

vladimir77: Ne myslel jsem příští.Loki zkuz to přehodnotit.V pátek budu ... » ukázat

> Vstup do fóra
64 online

Nejživější v chatu

moon1970: No myslím si že ty výsledky zase tak moc nesedí,některý Teso... » ukázat

Turbo: Zdravím a závidím Ti Tvůj optimismus: Myslím tím to &q... » ukázat

Turbo: Tabulka rozhodně zajímavá. Je otázkou, zda provádějíc... » ukázat

miclosch: To Hanys84:dík moc,přesně to jsem potřeboval. » ukázat

moon1970: http://www.novinky.cz/domaci/258424-pultunovy-stribrny-poklad-nalezeny-na-smichove-propadl... » ukázat

> Vstup do chatu
64 online

Facebook doporučuje