Je pod tou krustou něco?

Jak poznat jestli má smysl čistit.

Přátelé, našel jsem onehdy pár mincí co mně udělaly radost - Grešli a pravděpodobně Krejcar. Bylo to na poli, dá se očekávat že byly vystavené na pospas hnojivům. Je na nich hodně silná souvislá vrstva krusty. Mám je namočené pár týdnů v destilce, občas je vytáhnu a zkouším do nich rýpat párátkem a čistit kartáčkem, ale nikam to nevede. Zatím jsem si netroufl na nic drastičtějšího, ale ta doba už se blíží.

No a rád bych se předtím zeptal těch zkušenějších zde - když se na ně podíváte, myslíte že je šance ty mince dostat do nějakého lepšího stavu a nebo jsou mrtvé? Jaký postup byste zvolili?

Mám připravený Chelaton 3. Ale nemůžu říct že s ním mám super zkušenosti - dost ty mince vyžírá. Nevím jestli nedělám moc silný koncentrát. Jsem připravený na elektrolýzu, ale to je ještě drastičtější. No a pak tumbler :-).

S čím jsem zatím neexperimentoval je špenát a soda.

 

Předek
Předek
Zadek :)
Zadek :)
0 hlasů
0 hlasů

Komentáře

;-)v podstatě je zbytečné snima něco dělat :-)

Dobrá, to je slovo do pranice. 🙂
Já tedy zkusím něco brutálního, pravděpodobně https://youtu.be/Ccjizyh5Rmc?si=NTAeapNDmeJ01x9b - tedy čistění plamenem, a dâm vědět.

Tady už žádný zázraky nečekej. A až z tý grešle sundáš tu měděnku, tak bude totál k.o.

Jasne. Je to skoda. Mozna ze je strategictejsi proste hledat v lese. Mam zkusenosti ze tam byvaji nalezy v lepsim stavu...

Jak kde. Měď kyselou lesní půdu těžko snáší. Chce to prostě hledat. Nejen nálezy, ale taky lokality. ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru