Mušlička , Eneolit s otazníkem???

Zdravím Vás, dáte někdo odhad zda se může jednat o eneolit??
Mušlička se nápadně podobá nálezu z Velvar z roku 1889 ze „skříňkového hrobu“

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Formy na pečení (2 názory), Doba kamenná - neolit a eneolit (1 názor), Středověk (1 názor) Fox-cz: Doba kamenná - neolit a eneolit, Harryll: Formy na pečení, Pasek: Středověk, Vikont: Formy na pečení

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Mušlička , Eneolit s otazníkem???
Mušlička , Eneolit s otazníkem???
Mušlička , Eneolit s otazníkem???
Mušlička , Eneolit s otazníkem???
Mušlička , Eneolit s otazníkem???
Mušlička , Eneolit s otazníkem???

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihomoravský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:21 cm
Použitý detektor:Nox 800
3 hlasy
3 hlasy
zobrazeno:
1244x,
komentářů:
23,
nálezce:
Fox-cz Fox-cz
vyfotografováno:
16. září 2019,
vloženo:
16. září 2019

Komentáře

Jenže na té kresbě, ta poslední řada, to jsou opravdové srdcovky, ty měděné "mušličky", to je ta předposlední řada a to je úplně něco jiného. Ona ta kresba je zavádějící, lépe se na to podívat na fotografii:
http://www.archeologienadosah.cz/sites/default/files/archeo/velvarsky_hrob_obr1.jpg

Harryll teď jsem to sem chtěl dát :-D

Aha,, Tak co jsem to teda kopnul??? Formička na cukroví , nebo co ???? :-) :-) :-) :-)

To nic, kdo se nikdy nespletl, ten se brzy splete dvakrát ;-). Myslím, že máš pravdu, že to bude formička na těsto.

;-)na čokoládu. :-)

Nebo na čokoládu. Tak, tak.

"Nebyl to on kdo zjistil, že foukáním tabákového kouře pod vodu zlato nevznikne?" :-D dávám palec, spusta lidi včetně mě by to ihned zavrhla jako odpad, myslím že tyhle příspěvky jsou dost poučný, to nad těma mušličkama už vim že nevyhodim :-)

Chlapci.. je to super !! ;-) Fakt bavíte
Formička na čokoládu z mědi.. hmm :-) :-) :-)
Vidím, že je radost se zde obrátit o radu s určením nálezu, protože se ozve hned několik odborníků na pečení a vaření :-) :-) :-) :-)
Maestro.. Prosím vyhazuj vše zavržené na jednu hromadu.. Zvláště ty pokroucené tenké plíšky z pole luk a hájů.. To budou všechno odpadky :-)

No, pobavil jsi hlavně ty nás, kolego, tak si moc nevyskakuj.

:-Djó,jak to není eneolit,tak holt tak je i čokoláda málo. :-D

:-D :-D

No jak říkám... Odborníci k pohledání.. :-) :-) Možná by nebylo od věci, kdyby se k určování nálezů vyjadřovali ti , kteří jsou schopni říct co to je.. Pokud nevim tak mlčím .. Ne?? Takhle si pouze utrhnrte kšandy hoši... A o odpadu jsem tady já mlet nezačal..Já se raduju z každého knoflíku i z toho množství zelených artefaktů co jsem za posledních 8 let odevzdal do MZ Muzea v Brně.. To jste se někteří vyznamenali... Vaše reakce docela dost vypovidaji o vás samotných ;-)

Brno jo? Tak vysvětluje vše. To mi chceš jako říct že se měď v gastronomii nepoužívala ještě do nedávna?Myšleno ve staletích. 8-)

;-)tohle je formička,má negativ uvnitř,ne venku.Co se v ní formovalo je jiná věc.

Ahoj, zkuste se podívat http://www.ckrumlov.info/docs/cz/atr222.xml,
Svatojakubská mušle,možná? ;-)

kolego Fox-cz :-) trochu pokory. Výše zmínění Ti dobře řekl co to není, to je důležité. Nález bude zřejmě z novověku a jen pokud by někdo našel někde přesně stejnou a věděl původ, tak se dozvíš, co to je. Takže můžeš tu hlínu umýt destilkou (což jsi mohl i předtím, když se to zdálo ještě býti z eneolitu), možná tam vykoukne zbytek po letování nebo nějaké očko, za které pravděpodobně ta šatní ozdoba nebo co to je, drželo. Všichni Ti tu napsali spořádaně, tak nevím proč ty ramena... o:-)

Jehovak.. Máš mindrák ?? Máš problém s MZ Muzeem v Brně? Není ti dost nobl?? :-) :-) :-)
Zrovna ty se tady chováš tak , že děláš ostudu LP ..
Uvědomuješ si, že místo určování nálezů tady chceš hrát trapný hry jako harant v mateřské škole na pomlouvání měst??
Chlapče chlapče,,, Neděláš LP dobrou službu.. Lidé jako ty, odrazují nové členy od registrace zde . Znám dva mladé kluky co se zde dočkali pouze tupého zesměšnování , místo diskuze a pomoci s určením nálezu. Nechodí sem již , nemají zapotřebí , aby si z nich zakomplexovaní jedinci dělali prdel jenom kvůli tomu, že se neorientují v nálezech .. Chápu je .. Seznámil jsem je s kámošem v muzeu v Brně a vše již konzultují pouze tam.. Proto říkám, že neděláš dobrou službu LP...Tedy pokud tohle není tvůj záměr, bylo by na místě aby jsi se zde ty a tobě podobní vyjadřovali bez útokú a vylévání si mindráků ,, ;-)

Tak teď si mě ranil a opravdu budu celou noc zvažovat své setrvání zde. :-D :-D :-D ale je s Tebou sranda. :-P

Tady nejde o to tě ranit,,, Ale pokusit se ti vysvětlit, pokud to je možné, že se chováš hloupě ,, nic víc..Ale asi to děláš schválně a léčíš si nějaké své problémy,,, Tak třeba ti to jednou dojde. Tím považuji tuto diskuzi za ukončenou,, Dej se do kupy chlapče.. ;-)

Ty "chlapče" jedinej kdo si něco lečí jsi možná Ty z toho, že sem nechodí nějací kluci.Já tu nejsem z důvodu abych se rozplíval nad tím, že mnou nalezená věc není z dob pračlověka U-A. Podívej se kdo se začal chovat jako spratek po tom co se někteří pokoušeli Ti pomoc s určením a dej si to v hlavě do cajku.Možná to tak funguje v tom vašem klučičím klubu, ale tady Ti na to kaká bílej tesák.Pozdravuj kluky a chlapečky.

To " Jehovak"

Za 1/ Nadpis je s otazníkem.. Průměrně inteligentní šimpanz chápe význam....Třeba na to jednou příjdeš také...

Chlapečku, jsi klenot LP..
Rádoby urážky na úrovni adepta zvláštní školy a zkratkovité rychlopsaní ,,, Bereš na to prášky, nebo si s tím běháš po světě jen tak na volnoběh?? :-) :-) :-) :-)
Nejsem si jist, zda ti bude Elmara , kterému zde děláš umyslně v diskuzích velmi negativní reklamu pro LP, vděčný za to, že se chováš jako idiot a ještě máš tu drzost, chlapečku, mluvit za LP... Laskavě příště hovoř pouze za sebe, pokud tedy ovšem bude o čem mluvit...
Každý, kdo si to tady pročte, zjistí kdo se chová cajk a kdo je tady tydýt,.Hrdino.. ;-)

No ale ted uz tady jakou dobu napadas jen ty...

Maestro.. Sorry ako ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru