Střep

Zdobená keramika z hradiště Zámka. Nejstarší stopy osídlení pochází ze středního eneolitu náležící řivnáčské kultuře, další nálezy patří knovízské kultuře doby bronzové, halštatu až po nejmladší nálezy střední doby hradištní. Svůj tip mám, ale prosím zdejší zkušené borce o určení a dataci. Děkuji!

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Keramika (1 názor), Vybavení domu (1 názor) Sacco16: Vybavení domu, Wladyslav: Keramika

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Střep
Střep
Střep
Střep
Střep
Střep
Střep

Okolnosti nálezu

Lokalita:Praha
Stav půdy:Suchá
7 hlasů
7 hlasů
zobrazeno:
1741x,
komentářů:
14,
nálezce:
Argill Argill
vyfotografováno:
16. dubna 2020,
vloženo:
17. dubna 2020

Komentáře

Parádní kousek! :-O
No staré je to milý Argílie hodně, já bych a to jenom tipuji nálevkovité poháry.

Hezké to máš. V keramice se nevyznám. Ale ještě když jsem ještě neměl detektor, tak jsem rád brouzdal po okolních polích a sbíral acháty, aj keramiku. :-)

8-) 8-) 8-) 8-) Už jsi tam byl jooo???? :-D :-D :-D :-D Z louky nebo jsi to vydloubl z cesty???

Jinak většina zdejších střepů se uvádí z období Řiváčské kultury 3300-2900 př.n.l.

Banzáj Bonsai! :-D Zašel jsem tam včera kamaráde, to byl balzám na duši. Je z louky, z jedný z těch mnoha pleší co tam jsou, asi od kanců. Střepů plnej pytel, jak říkala Edri, ale bez výzdoby. Ty jsem tam nakonec volně rozptýlil. Už beru jenom zdobený, jinak bych se doma přes šutry nedostal ani do lednice pro pivo :-D Eneolit byl můj tip také ;-)

Ale je to ta hradištní. :-)

Pane kolego kvalte, díky moc! Stanovisko archeologa bylo žádoucí ;-)

Tak to jsem byl blízko Argonaute, na hradištích se určitě nalívalo do poháru. :-)

Pane assirébus, sekli jsme se o tisíce let. Ty doktor, já docent, to už je hazard s dobrým jménem této akademie :-D Nalijme si do poháru čistého řivnáčského vína a přiznejme si, že jisté mezery by bylo dobré zavčasu zaplnit historizujícím povědomím. :-)

Ŕivnáčské rvavé pane kolego Al Grile piji pouze u ojedinělých nálezů jako 2 heller zelený, technika gula olovnátum jednotná, hřebum z posedum, foilum at spartum či a to pak vypiji celý liter plomba sudum od ece homo radarum. No vy řeknete, že jsme se se kli o 5000 tisíc let. Já zase tvrdím, že jsme určili keramiku s odchylkou 1 hodina +- dvě hodiny až 50. století. A když se pán Nálevka nebo pan Řivnáč neumí narodit v době Boleslavově, je to jen jejich chyba a ne nás vzdělaných a kultivovaných lidí kurwva. 8-)

Pane Poděsseus, máte pravdu. Jsme šarmantní a noblesní, úctyhodní a famózní, ale z takového omylu by bez ztráty kytičky vybruslil snad jen ostřílený cimrmanolog. Ale neházejme flintu do žita, popřemýšlíme a třeba ten omyl naohýbáme tak blízko faktům, že to žádnej nepozná :-)

...A kdo to pozná, toho zbijeme! :-D

Ale poznali jsme , že je to střep. Základ bádání kolego Ágé ill Rille jsme položili. Že je to doba hradištní to už umí říct každý archeolog. To už je pro nás akademiky podružné. Je to střep. My jsme určili směr pátrání!

Kolego Ódin servus, to je skvělý závěr! Je vidno, že lokty máte ostré a titul doktora vydřený a zcela zasloužený! ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru