Záslužný kříž II. třídy

Sobotní převážně luční hledačka se už chýlila ke konci, když jsem se rozhodl udělat ještě jeden řádek, tam padla moje první 1 koruna slovenská z roku 1941. Zpátky jsem to vzal pod mezí jakýmsi náletovým lesíkem kde to vypadalo na zaniklou cestu. Po chvilce se ozval pěkný tón jen kousek od oné korunky a po vykopání se ukázal tento záslužný kříž.
Materiál je zinek a přestože byl na mezi pod loukou dost se na něm zub času podepsal a není v nejlepší kondici. Ale velkou radost z něj mám samozřejmě i tak.
Tak ať vám to pípá!

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Záslužný kříž II. třídy (27 názorů), Železný kříž II. třídy (1 názor) petroff: Záslužný kříž II. třídy, Lukas87: Záslužný kříž II. třídy, Master2: Záslužný kříž II. třídy, 123Martin: Záslužný kříž II. třídy, suk58: Záslužný kříž II. třídy, tony52: Záslužný kříž II. třídy, Wladyslav: Záslužný kříž II. třídy, Kapsa: Záslužný kříž II. třídy, Makoves: Záslužný kříž II. třídy, GATTO: Záslužný kříž II. třídy, SEREPES: Záslužný kříž II. třídy, michalk: Železný kříž II. třídy, Hehous: Záslužný kříž II. třídy, T3mpl: Záslužný kříž II. třídy, cecik: Záslužný kříž II. třídy, Vyto: Záslužný kříž II. třídy, Mikeyh: Záslužný kříž II. třídy, Ceda83: Záslužný kříž II. třídy, Franz1983: Záslužný kříž II. třídy, kocka1963: Záslužný kříž II. třídy, Rakub: Záslužný kříž II. třídy, Bonbonel: Záslužný kříž II. třídy, nastezce: Záslužný kříž II. třídy, Tom78: Záslužný kříž II. třídy, zizka: Záslužný kříž II. třídy, SirMaik: Záslužný kříž II. třídy, Opin: Záslužný kříž II. třídy, Honza23: Záslužný kříž II. třídy

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Záslužný kříž II. třídy
Záslužný kříž II. třídy
Záslužný kříž II. třídy
Záslužný kříž II. třídy
Záslužný kříž II. třídy
Záslužný kříž II. třídy
Záslužný kříž II. třídy
Záslužný kříž II. třídy
Záslužný kříž II. třídy
Záslužný kříž II. třídy

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihočeský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:XP Orx
11 hlasů
11 hlasů
zobrazeno:
496x,
komentářů:
7,
nálezce:
Rendy14 Rendy14
vyfotografováno:
6. dubna,
vloženo:
7. dubna

Komentáře

Škoda stavu ale počítá se, gratuluju :-)

Posílám palec ☝️🤗☘️💪💪

To bude asi zinkový. :-( Škoda ho.
Ale za 10 let už se nenajdou ani v tomhle stavu. :-/

Kříž po očistění a pořádném vyschnutí nalakuj matným lakem, trochu prokoukne a zpevní se. Jinak to tam pořádně prošmejdi kolem té cesty to vypadá na svlíkačku ;-)

Děkuji pánové,
když se tam někdy vypravím znovu tak to ještě zkusit můžu, ale v nejbližším okolí už nic dalšího nebylo ;-)

👍😉

Ještě je pěknej grt.👍

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru