Žeton ? s 8. cípou hvězdou r2,3 cm

Prosím nevíte někdo co by to mohlo být? Na internetu jsem nic nenašla. Je to zřejmě nějaký žeton s ražbou z jedné strany, průměr 2,3 cm. Opis je Družstvo Praha menší město. Uprostřed 8. cípá hvězda. Předem děkuji za pomoc.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Žetony reklamní (1 názor), Novověk (1 názor) LadislavP: Novověk, BrunoCz: Žetony reklamní

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Žeton ? s 8. cípou hvězdou r2,3 cm
Žeton ? s 8. cípou hvězdou r2,3 cm
Žeton ? s 8. cípou hvězdou r2,3 cm

Okolnosti nálezu

Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:Simplex +
0 hlasů
0 hlasů
zobrazeno:
751x,
komentářů:
38,
nálezce:
Klubicko Klubicko
vyfotografováno:
19. března 2021,
vloženo:
19. března 2021

Komentáře

Židovský něco nevím

Honzajs, ty kluku... Dom má recht... Takže
za prvé - přehodit z mincí do artefaktů, připsat do textu rozměr, který zmizí
za druhé - přidat foto druhé strany, to se tu vyžaduje
A pak se na to rád podívám, třeba budu vědět...

Tak sorry, zmátl mě ten ohyb. Druhá strana tam je ;-)

Prospektor, na druhé straně nic není, jen nevím jak se tomu říká,prostě jak to bylo vyraženo, tak je to na druhé straně dovnitř zaražené, z téhle strany je to vypouklé nahoru.

Prospektor, zadní strana dodána, jak říkám, nic jiného než ta přední ražba tam není, rozměr vložen do názvu a přendáno do artefaktů.

Ok, druhá strana se dává vždy, i když tam nic není. Právě to může být důležité ;-)
Z toho opisu přečtu DRUŽSTVO PRAHA, pak ještě MĚSTO. Ale před tím mi to přijde jako MENŠÍ.
Můžeš to rozluštit??

Prospektor, ano je to menší , do popisku jsem psala "asi malé" je to menší.

Zatím pátrám marně...safra. Znám jen Menší město Pražské, tak se kdysi nazývala Malá Strana. A ani se mi nedaří dohledat ta hvězda. Bude se na to muset podívat mistr Cobasico.

No právě, taky už tápu nějakou chvilku a nic. Děkuji za pomoc, dost mně to zajímá, kam to zařadit, do jaké doby. Tak snad se povede.

To zařazení do toku času nebude těžké, Družstvo Praha by mělo jít snadno dohledat. Tedy myslím...
Možná ještě pomůže, jestli na zadní straně najdeš nějakou stopu po jehle. Pak to mohl být odznak a pátrání by bylo snadnější ;-)

Není tam nic patrného, že by tam byla jehla.

Jinak jsem myslím nenarazila ani na spojení Družstvo menší město Praha

Tedy Družstvo Praha menší město...žádné takové spojení mi na internetu nevyběhlo

Taky jsem marnej, zatím... Snad to má nějakou souvislost s tou Malou Stranou. Možná nějaký klub nebo spolek. Ta hvězda by hodně pomohla... Třeba na ní někde narazíš.

Tak jsem se do toho ještě na chvíli ponořil... Ta hvězda...
Překvapilo mě, kolik věcí vyleze, když si na gůglu zadáš v obrázkách "sedmicípá hvězda". A nejvíc mě překvapilo, že sedmicípá hvězda nějak souvisí s magií, případně s čakrami... Ovšem nevím, jestli je to vodítko správné či nikoliv... Zatracené Menší Město o:-)

na to jsem taky narazila, ale nenarazila jsem na to spojení s tím městem, + nějak jsem se nikde nedočetla kdy se přestalo Menší město používat

Zkusil jsem (už ze zoufalství) - Dům u hvězdy - a světe div se.... existuje. A hádej kde???
Jen by chtělo prohlédnout fasádu...

Tak to by mne nenapadlo. Taky mrknu.

No nedalo mi to...Tak jsem ještě koukal, co by bylo "družstvo". Nejvíc to vypadá na nějaké spořitelní družstvo (záložna), pokud by "odznak" byl z první republiky. Ale pokud je poválečný, pak nějaké bytové nebo výrobní družstvo. Se sportem či kulturou to asi nesouvisí, na "odznaku" by bylo spíše "klub", "spolek" atp. Možná se Malé Straně říkalo Menší Město ještě za první republiky.
Pořád si myslím, že vodítkem bude ta hvězda. Ale budu muset (nerad) přiznat porážku... Zatrolená malá lisovaná věcička, příště najdi něco lehčího na určení :-D

no, nebudu se vměšovati do bádání, jelikož jsem neustále přehlížen
- jen jedna věc - přátelé, umíte počítat do vosmi??

Hmmm, Luke ty jseš teda.... Já se spolehl na to, že to má dáma spočtené (cípy, ne život) dobře. A když se na to podívám, tak to na osm cípů vypadá.
A ve své neskonalé dobrotě, co kdybys malinko, jen nepatrně napověděl... ;-)

No já ač na to koukám stále dokola, na jedné fotce vidím 7 na druhé 8 cípů, tak jsem prostě zkoumala originál, pod lupou, nechala přezkoumat i ostatní dospělé členy rodiny a je jich tam prostě 7, nechápu jak může na jedné fotce být 7 na druhé 8.

tak oprava :D teď mi to zase nedalo a zkusila jsem odrbat ještě víc to zelené, no šlo něco malinko a ano je jich 8...sice jsem to včera několikrát přepisovala a upravovala z 7 na 8 a zpět, ale nakonec jsem prostě viděla 7...moc se všem omlouvám. V tom případě mi už dává i smysl ten dům u hvězdy, tam mají cípů 8...budu pátrat dál a opravuji název a popisek.

Dobrý... Tak uvidíme, jestli se ještě velký Luke nepochlapí a nehodí nějakou indicii

:) moc děkuji za Váš čas

Klubíčko vážené, počet cípů se odvíjí od symetrie - takže, když změřime rozteč mezi dvěma hroty, musí zákonitě stejná rozteč "obejít" celý obvod a každá "zastávka" je jeden hrot - to jen pro upřesnění geometrie a logiky /platí samosebou u klasických hvězd/
ale teraz k tomu důležitému - no, není to poprvé, co mě někdo neoslovil a tím mě urazil......takže ani ŤUK
- počkejte si na svého rytíře na bílém? koni - pokud si troufne přejet těch pár okresů
- stará věc - ženám, ani dámám se - povětšinou - věřit občas nedá
- jen něco k výrobě - odznaky se vyrábí kapánek jináč, takto se razily i např. půlky knoflíků - ale jak říkám, vyhlížejte v dáli louč, záchrana se-možná- cvalem blíží......
- přeji hodně štěstí v bádání ;-)

Luke, medvídku rozmilý... Nebyl jsi opomenut záměrně, spíše tvé blahosklonné očičko jaksi nepohlédlo na cípovou problematiku...
Já se tím včera probíral dlouho, však s výsledkem nevalným, ba žádným... Tak napověz...

Lukegoos, chápu,že jsem mou chybou pohoršila, zasloužila jsem si výklad o počítání čipu hvězd, dnes se budu modlit a kát celý den. Omlouvám se také, že jsem netušila,že bych Vás měla osobně oslovit a poprosit, či Vás nějak podplatit aby jste se zabýval touto nesmyslnou věci. Samozřejmě i chápu, že holt pokud někomu nevlezu až kamsi, už jen z důvodu ,že ho neznám a zde jsem všehovšudy po několikáté, tak si mne hezky podá, neporadí a odejde. Porušila jsem zřejmě dobré mravy a je mi jasné,že se zřejmě nedopátrám proč byla tato věc vyrobena. Naučím se s tím žít a Vám se ještě jednou omlouvám za neznalost toho jak to zde chodí.

Lukegoos, chápu,že jsem mou chybou pohoršila, zasloužila jsem si výklad o počítání cípu hvězd, dnes se budu modlit a kát celý den. Omlouvám se také, že jsem netušila,že bych Vás měla osobně oslovit a poprosit, či Vás nějak podplatit aby jste se zabýval touto nesmyslnou věci. Samozřejmě i chápu, že holt pokud někomu nevlezu až kamsi, už jen z důvodu ,že ho neznám a zde jsem všehovšudy po několikáté, tak si mne hezky podá, neporadí a odejde. Porušila jsem zřejmě dobré mravy a je mi jasné,že se zřejmě nedopátrám proč byla tato věc vyrobena. Naučím se s tím žít a Vám se ještě jednou omlouvám za neznalost toho jak to zde chodí.

amen

amen

Luke, nenapínej nás... Že ty něco víš... ;-)

áno, příteli, vím.....a vím i to, že kdo dokáže sepsat takovej elaborát o nevlezdoprdelství, ten dokáže i jiné VELKÉ věci - hory přenášet, to asi né, ale např, bádat nad touto nesmyslnou věcí, jak byla tato velmi zajímavá věc zhrzenou nálezkyní označena
- a Paní Klubíčková - vidím, že jste tu prvně, bo jinak by jste věděla, že to "o oslovení a ignorování mé ctěné osoby" patřilo kolegovi Prospektorovi, protože mě neustále přehlíží a jiné badatele tu vyzívá a velebí a mě tímto svým chováním velmi ponižuje a zostouzí
- a to počítání hvězdiček?? - to berete jako že z vás dělám blbce??
- né, taky mejlka, pouze zde ukazuji logiku, matematiku a zkušenost dlouholetou v praxi
- úplatky neberu a modlení nepomůže
- a omlouvat se mě nemusíte ;-) ;-)

Luke, o ignoraci nemůže být řeč, všichni vědí, že jsi nenahraditelný... Jak v určování podivností, tak i v disputacích učených i plytkých :-)
Pravda, kdybych s určením uspěl, byl bych náležitě ješitný, že jsem se obešel bez vědomostí tvých.
Ale to se nestalo... Takže si sypu popel do šedin a pln zvědavosti očekávám rozuzlení...
Že by to bylo spořitelní Družstvo Praha z Menšího Města?? Tedy první republika?? Nezdá se mi, že by se po válce ještě používalo Menší Město místo Malá Strana... No táááák, poraď...

Děkuji, jsem ráda,že na to někdo přišel a obdivuji Vaše vědomosti.

Kdo na to přišel??? Já jen tipuji...

Kolega psal,že to ví

Ok, tak já ho popíchnu, ať poví ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru