1) To o čem tu mluvíš je archeologický průzkum a jako fyzická osoba nemáš právo ho provádět. (možná ty termíny motám, ale principielně snad rozumíte) Cílený hledání zeleniny je nemorální zlodějstvo.
2) Je klidně možný, že si o tý lokalitě na netu nenašel žádný info, a přeci se jedná o archeo lokalitu k níž se vztahují patřičné paragrafy. Archáči totiž záměrně nezveřejňují každou lokalitu, protože by je akorát zloději vyplenili...
3) Jak myslíš, že starousedlík přišel k týhle informaci? Pokud je to něco zvláštního, stejně bys měl nejdřív kontaktovat archáče a o možnosti výskytu lokality je informovat.
4) Garrett samozřejmě vysbírá většinu kovovejch artefaktů do nějaký tý klasický hloubky cca 10-30 cm... Hlouběji asi jen hodně velký předměty.
Do budoucna zvaž své skoky a nic prosím nepleň...
Ace 250 a ARCHEO NÁLEZY
Zdravím Vás.potřeboval bych od Vás poradit.Mluvil jsem s jedním starousedlíkem z vedlejší vesnice,který mí povídal o blízkém remizku,kterému se lidově říká Kozinec .Podle něho tam udájně byla keltská osada.Hledal jsem tedy na internetu,zda-li se jedná o nějakou památku,archeology zkoumanou oblast nebo tak něco,ale beze stopy.Napadlo mě tedy zkusit štěstí a vypravit se tam.Myslíte,že s garrettem Ace 250 by byla nějaká šance nálézt nějaké důkazy o keltském osídlení této lokality?Myslím to tak,jestli je Ace na takový druh hledání vhodný.Mám základní cívku..Díky moc za odpověď.
K tomu už není ,co dodat,máš stoprocentní pravdu
Nebo to sem vůbec nepiš nikoho se neptej a jdi hledat a když za tebou někdo přijde co tam děláš tak dej ocas mezi nohy a s omluvou odejdi.
Nebo to sem vůbec nepiš nikoho se neptej a jdi hledat a když za tebou někdo přijde co tam děláš tak dej ocas mezi nohy a s omluvou odejdi.
Není nad dobrou radu,je však třeba se radit na správném místě.
Všem děkuju za informace .Jen podotýkám,že nejsem vykradač a ani jím nehodlám být.
Ked nie si vykradac kontaktuj archeologov a opytaj sa co a ako. Alebo ak si tam uz bol a daco si nasiel tak im to daj na zdokumentovanie ja som to tak uz urobil niekolko krat a vzdy mi to s radostou vratili a zakonzervovane. Oni su radi ked im nieco donesies lebo by sa im to nikdy nedostalo do ruk
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.