Ako uchovať mince v zemi

Zdedil som asi 1000 mincii z každého kúta sveta, známy veľa cestoval a z každej krajiny si odkladal mince. Sú to novodobé mince z rôznych materiálov, chcel by som ich roztriediť do asi dvatsiatich nádobiek tak aby v každej boli rôzne mince a poschovávať ich pre ďalšie generácie hľadačov. Poraďte mi prosím do akých nádob a ako ich uložiť tak, aby boli dobre zakonzervované. Chcel by som ich ukladať hlboko do zeme, pod veľké kamene, zamurovať do skalných dutín, stien a podobne.
Ďakujem vopred za rady.

v kategorii Nezařazené, založil SKMichal 24.5.2021 12:05

Myšlenka dobrá. Opatlat mince jílem, tím se zamezí přístupu vzduchu. Naskládat do keramického džbánku aby byl zcela zaplněný jílem. Zakopat metr do země třeba pomocí zemního vrtáku. Dražší varianta dát to do asfaltu, ale to by ti budoucí hledač moc nepoděkoval. Další varianta zalejt to do pryskyřice a doufat, že se změní na jantar. :-) Ale to už by bylo pro nějaký ještěrky či co bude po nás.

Našiel som rôzne numizmatické púzdra z pvc ale sú drahé. Nakoniec ich asi dám do vzduchotesnej nádoby s pieskom tak aby sa vzájomne nedotýkali, piesok dobre konzervuje a je lacný.

Můj první stříbrňák jsem našel v jílovité zemi. Zářil jako nový, bez krusty. Zrovna včera jsem našel ten samý se silnou lesní krustou. V jílu nachází i dřevo staré desítky tisíc let. Co je důležité, ten jíl musí zůstat nejspíš celou dobu vlhký, jedině to zamezí oxidaci. Taky nejspíš není jíl a jíl, chtělo by to trochu prostudovat aby to nebyl třeba měďožrout.

No s tím pískem bych byl taky opatrný. Vyhnul bych se tomu bílému do betonu.

Co zalejt do vosku? Voda i vzduch má smůlu, očištění je pak hračka...

Dej je sklenice a zalij je slivkou. Budoucí nálezce bude mít dvojnásobnou radost.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru