Bílé penízky Vladislava II. Jagellonského

Zdravím kolegové,

již několik let shraňuji fotografie bílých penízů Vladislava II. Jagellonského, abych vytvořil novou typologii těchto dvou nominálů. Získat dostatečné množství mincovního materiálu ke studiu je celkem problematické, protože na prohlížení muzejních sbírek nemám dostatek času (chodím do práce), takže si musím vystačit s fotografiemi bílých penízků z publikací nálezů, ze sbírek sběratelů a aukcí. V aukcích České numismatické společnosti se však tyto drobné mince většinou ani nefotí a v aukcích Aurey se zase prodávají v konvolutech, takže je na fotkách více mincí, někdy přeskládaných přes sebe.

Proto vás chci požádat, pokud máte ve svých sbírkách, nebo ze svých nálezů tyto mince, zda byste mi poslali jejich (pokud možno kvalitní) fotografie ke studiu. Pokud to bude možné, uvítal bych i váhu těchto mincí, pouze pokud máte možnost zvážit s přesností na 0,01 g. Mám zájem o fotografie i běžných typů, čím více, tím lépe. Děkuji za spolupráci.

Přeji pohodový den
Ondřej Černohorský
alias kacuro

v kategorii Lovci historie, nálezy a určování, založil kacuro 27.12.2019 11:09

Zapomněl jsem napsat kontakt, kam je možné fotografie posílat: kacuro(zavináč)seznam.cz.

Děkuji

Hezké vánoce a Nový rok znalci křesadel :-) ;-) :-)

Díky, Tobě také. Ale musím říci, že v Tvém případě mé edukační schopnosti selhaly :) Má práce byla o držadlech ocílky, křesadly jsem se nezabýval :) :)

Neselhaly ;-)Držadlo,ocílka,křemen.Pro mne celkově křesadlo ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru