...bude za deset let ještě co hledat ?

Co si myslíte kolegové ?, bude za deset let ještě něco v zemi pro budoucí generace ? Já mám celkem obavy....

v kategorii Lokality, založil Hamz 9.10.2013 15:45

bude ale málo

Jak píše vesy,zůstávám v klidu,do hrobu si to nevemem :-D

už teď to začiná být bída.ale diky novejm strojům s většim dosahem a citlivostí se to vždy dorovná.za 10let holt bude potřeba bagr. :-D

Proč myslíš, že bagr? Některý marketingy tvrděj, že nálezy jsou stejně jenom do deseti čísel, že hlavní je aby to rychle slízlo stříbro z vršku. :-) Už teď jsou specialisti na styl rychle volítat a vrchem volízat všechny lokality.
No, a přece až to volízaj, tak už nebude nic....:-)
Nemyslím že by to bylo prohledaný, kolem dokola. Chodim bordely, a tam se prosadit je těžký, ale zase to tam pořád leží, protože to nikdo nedal. Když teda neměl kliku a nebylo to v podstatě na oku.
Spíš se změní některý společenský vazby, a bude se třeba víc dohodnout s vlastníkem.To ale celá řada uživatelů nezvládne ukomunikovat, tak postupně průšvihama řady prořídnou. A budou se nosit větší děla. To souhlasim.

...za 10 let si budeme vzájemně zahrábávat sežraný kolečka nad kterýma jsem ohrnovali nos :)

no jak rád s kamarádem řikam všude je už hovno ale co kdyby :-D

Bude :) Pokud budem stale a vsichni zahazovat ty sockacky, tak bude...ale uz to nebude ono 8-)

Hledat bude stale co, dobre nalezy budou ne tak caste ale budou podle me stat za to.

To plati i dneska.

Myslím že určitě bude, snad jen kdyby došlo k nějakému super vývoji v detektorech (tím myslím detektory na jiném principu než jsou dnes) tak by to mohlo být horší. :-)

To je nesmysl :) Znám lidi, kteří už 10 let chodí na jedno a to samé pole a stále najdou. Nikdy nikdo nemává vždy na jednom a tom samém metru. Záleží jak se pole obrací, záleží kde v lese člověk chodí. Když vidím některé experty, kteří mílovými kroky proběhnou místo a mávají s cívkou 2 metry nad zemí rychlostí 10 kmitů za sekundu a pak za 20 minut prohlásí, že tam nic není, tak jsem v klidu. Takových expertů jsou tady v republice mraky. To nemluvím o tom co mají za detektor a jak ho mají nastavený. A také že chodí neustále na jedny a ty samé provařené lokality, místo toho aby použili vlastní fantazii. Takže "chodit" a chodit je rozdíl.

Dobře napsaný, to ti podepisu :-)

Pro mě zase cenější kov než lov,aspon teda při vyplácení ve šmelcu :-D

jasně že bude pořád něco v zemi, to se nikdy nemůže vyzobat , může tam projít 100 hledačů a nic nedaj a 101 najde , protože to prostě přejdeš,nebo pujdeš a o pár cm jinde. Takže z toho bych strach neměl a přesně jen chodit a hledat a ono to vždycky jednou přijde :-D

Mike: :-D :-D ;-)

Mike: :-D :-D ;-)

Ne, všechno to kluci vysbíráte. LOL, samozřejmě, že bude, naopak ještě více, protože současné vaše detektory dosáhnout max. tak 30-40 cm pod zem, ale víte kolik toho je třeba v metrové hloubce? Kopali jste někdy gotickou tvrz? To jsou metry. Čili jak se zdokonalí technika a půdní radary, najdeme toho více.

Půdní radar, to je věc! Tím bych vyluxoval políčko :) Hlavně to odhaluje i nekovové věci, zejména dutiny, podzemní základy staveb atd.

No sláva to asi nebude. Vše začíná být v soukromých rukách , dohody jsou čím dál horší. Nálezy na polích sice budou stále, ale v čím dál horším stavu. Vždyť dnes nálezy z polí jsou 90% šrot. V lesích je spousta věcí ale hodně daleko od sebe. V lese se chodí dobře tak na procházku. Když se za týden najde slušnější věc je to na oslavu. Kdo bere hledání jako dolování zlata tak toho rovnou nechte. Takoví hledači nadělají většinou jenom škodu v podobě nezahrabaných děr a vytahaného bordelu. Tím ničí pověst slušných hledačů, Nejsem moralista, ale pokud chceme dále hledat bez větších problémů, chovejme se tak, aby na nás nikdo nemohl ukazovat prstem jako na škodnou.
I za těch 10 let budou hledači. Adrenalin a krásná příroda bude asi to hlavní co z hledání zůstane. ;-) ;-)

Ale mámo, kdo nic neztratil, ten nic nenajde.To dá rozum, ne? ;-)

Jasně, u nás je les, který má celkem skoro 20 km2. Zkuste si ho důkladně prochodit, to by byly tisíce kilometrů a hlavně polovina plochy je nepřístupná, dnes jsou lesy hrozně zarostlé, ostružiny, nízká výsadba atd. Ono i projít důkladně rozlehlé pole není jen tak. Máchnutím člověk pokryje tak pás dvou metrů. Lépe se tu ale pozná kudy jste šli předtím, než v lese. Archeo lokality už jsou vydrancované...ale až vám budou dělat kanalizaci ze vsi, něco bagristé určitě vykopnou :))

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru