Co s tím.

Hoši včera jsem se byl podívat s jedním dědou s kterým se znám už 40 let na jednom fleku kde prý zastřelili v 45 roce 3 německé vojáky kteří se snažili utect s prahy směr německo.Dědovi je 92 let tak sem měl strach aby po cestě ktero jsme šli neklek ale zvládl to.Ukázal mě to místo -+ 50 m.Udajně je tam zastřelili a pak je svlékli a zahrabali na tom místě. tak nevím jestli mám právo to tam prohledat nebo né.Poradí někdo co s tím?

v kategorii Lovci historie, nálezy a určování, založil jirifila 25.6.2013 09:35

právo prohledat to máš ale jestli je vykopeš tak můžeš volat kriminálku....

tak, tak.

Nebo kontaktovat mistni muzeum,říci,hele jsou tam. Pokud to jen pujde tak se o to postarají,archeologové,antropologové a kosterní pozůstatky budou předány do patřičných rukou.

jestli je svlékli tak tam nic nebude.. možná nějakej knoflík

Nech je at" spočívají v pokoji ;-)

Ja bych je tam naopak nenechal! Pokud tam jsou a i kdyby na sobe nic nemeli, tak si zaslouzi byt pohrbeni jako lidi.

jde o to jestli na sobě nic neměli zda by jsi je detektorem našel. s NOL22 souhlasím

Pokud u nich nic kovového nebude, tak se budou dohledávat na plose +/- 50 metru asi fakt blbe.. :-)

No, v první řadě to je myslím někde zcela pěkně popsaný v nějakým docela rozumným předpise, v jednom nařízení s vyšší než celookresní platností, a nagooglit se to dá, tak si dejte sákryš tu práci. No, to bych podotkl, abych utíp tyhle dohady. No co myslíte, bude to v tom předpise, právním, doporučený, kopat nebo se pokoušet naschvál kopat takovouhle záležitost? Jo, otázku jsem začal - co myslíte - tak nemyslet, a najít si to. :-)

Bud te lasky a když to vis, tak se podel 8-) Preci jenom, takova vec, se nestava kazdy den. Predpokladam ze samo nekopat a nechat to na proficich..kteří to muzou zdokumentovat a postupovat v souladu se zákonem :) To byste se kluci taky mohli dopustit hanobeni pozustatku, coz je taky trestnej cin :-D Ono ve finále stejne zalezi jen na tom, jak jsou hluboko a jak je najit... Policajti to tam urco cely nerozryjou, pokud jim clovek neda presny místo.

Jen bádej. Lidi, který platěj daně, a těch moc není, do tebe nevrazili svý prachy řekněme nadarmo.
http://www.google.cz/#output=search&sclient=psy-ab&q=star%C3%A9+v%C3%A1le%C4%8Dn%C3%A9+hroby+z%C3%A1kon&oq=star%C3%A9+v%C3%A1le%C4%8Dn%C3%A9+hroby+z%C3%A1kon&gs_l=hp.3...53313.62414.0.63143.25.24.0.1.1.0.352.5293.0j7j16j1.24.0...0.0...1c.1.18.psy-ab.atCVjQl2wqk&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.48340889,d.d2k&fp=ee40e07e829d41fb&biw=1280&bih=598&safe=active

Jak do me? Jak lidi? To vypada, jako bys me znal :-P A taky to vypada, jakoze jsem statni zamestnanec, který neplati dane :-D

;-) :-D

Nol22:Jo máš pravdu,zaslouží si důstojné pochování.Nemyslel jsem to zle,jenom by se neměli staré rány otvírat.Přeju hodně dobrých a zajímavých signálů. ;-)

Ja vim, ze jsi to nemyslel zle. Jen sis neuvedomil, ze mají v Nemecku porad rodiny...a ty nevi, kde deda zemrel...prej nekde na vychodni fronte, rikaj. No a deda přitom lezi s kulkou v hlave nekde u lesa, kde na neho chcijou psi. Taky preju, at se dari ;-)

jirifila jak se zachováš záleží pouze na tobě. Já bych je nechal odpočívat tam kde jsou bez ohledu zda jsou oblečeni nebo nazí.Pokud exhumovat tak jsou spolky které se tím zabývají.
Jsou tam již 68 let pokud nemají známky tak se rodina nenajde.

Německý Lidový spolek pro péči o německé válečné hroby. Igor Nachtigall zástupce zmíněného spolku pro Českou republiku ;-)

Tak do muzea,tam ti kontakt urco daji. U nas to tak bylo

At se ti to podari, zasluzna věc, vylepsis si auru :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru