Co sa skryva za pojmom detektorista, aky sme vlastne.

Zakladam tuto temu na zaklade toho ze si vsimam ako pomaly ale isto sa niektore weby venovane detektoristom a urcene detektoristom pomaly zvrhavaju co sa tyka obsahu. A nielen to ale upada aj nejak slusnost, napr v komunikacii ci v pripadnom zahrabavani dier. Je to otvorena tema o vsetkom co nas moze trapit.

v kategorii Lovci historie, nálezy a určování, založil ssgti 4.1.2010 21:00

Myslím, že jsme stejní jako v normálním životě........někdo je slušný hledač, někdo zlatokop............

mohlo by sa dodat aj ze hladac co si svoje nalezy vychodil a nasiel a hladac co sa chvali napr. cudzim perim,

Určitě je jedna věc, která nás všechny spojuje- a to je ta, že každý z nás je snílek.Mám spostu koníčků už od dětství, ale když jsem začal chodit s detektorem, tak jsem si splnil muj nejtajnější dětský sen, nacházet poklady a toulat se přírodou. V přírodě od dětství trávím vcelku dost času, díky svým ostatním koníčkům, ale detektoring mi otevřel další vrátka ve vztahu k přírodě. Škoda jen, že nejsou všichni stejní, co se etiky mrcasení týče( zahrabávání děr, slušné chování k přírodě, nehrabat na osetém atp.) škoda, škoda, škoda.....

dolekop: presne koli tomu som otvaral tuto temu, koli etike hladania,su medzi nami aj bezny ludia roznych profesii a inych konickov ale i ludia z archeo ci muzejnictva. ak chceme aby sme i nadalej mohli slobodne tento konicek robit tak musime si najprv sami sebe dokazat ze mame nejaku etiku (archeo nalezy a pod.)

Zdravím všechny slušné hledače,jsem tady uplně nový.Už jsem přišel na to proč ta bílá hrůza napadla hned po vánocích a tuším,že sleze až v červnu.Koupil jsem si totiž detektor... a hned druhý den to bylo na běžky...Ono je to i k něčemu dobrý,celý dny lovím na netu informace,louskám kroniky a čekám na červen až to roztaje.Postupně se začínám nohama vracet na zem a připravuju se na čumily,traktoristy,hajný,stovky naběhaných kilometrů po lesích a polích.Nevím,jestli se mi do těch všech koníčků vejde časově i práce,nebo jestli se na ní nevykašlu, ;-)Takže asi tak...kam,že se to dává zápisný? o:-)

Zápisné nikam neposílej,přijeď na některou z klubových akcí ať tě taky poznáme osobně.Jsou to supr akce :-D

Tyhle stránky jsem přečetl od začátku až do konce,takže si myslím,že klubový akce asi budou stát za to.Až na pár pitomců,(kteří museji neustále prudit a narodili se asi jenom pro to)a ty asi na akce nejezdí.Určitě se uvidíme.

Detektor jako nástroj hledání nemůže za charakter a morálku těch,kteří si jej kupují.Proto máme detektoristy všeho druhu.Mezi nimi by však mělo být základní obecné pojítko a to slušnost vyjádřená dodržováním pravidel hledačského desatera,které jsem někde na tomto webu nebo podobném viděl.Nehledám dlouho,ale první věcí pro mne bylo kromě výběru detíku seznámit se s názory,znalostmi a kulturou hledačů,kteří to dělají již delší dobu a někteří jsou docela odborně zdatní.Proto se snažím dělat tohoto koně tak,abych se za své činy nemusel sám před sebou stydět.Jiné nezměním.

Asi budu zlatokop.. :-DZ 99% chodím proto abych našel.Studuju matroše a nacházím.to jedno procento je ,že si proluftuju hlavu ;-)
Lokality neprozrazuju,jen kamarádovi .Už jsem se taky spálil..ať si každý zaslouží nálezy sám.
Doba je zlá..a je nás moc.Miluju tento koníček tak moc,že bych nepřestal ani pokud by ho zakázali.
Jen mě serou někteří prasohledači co k nám chodí do zasetého..Ale není problém zvednout na takové ,,telefon,,
:-P Už ať je jaro..nebo se s toho zblázním. :-O

Tak to já tedy budu také zlatokop, jenom to zlato se mi nějak nedaří. :-D :-D :-D :-D

Čau tak to já su i měďokop a stříbrokop.(někdy)
Už ať je klubovka to bude totiž jaro. ;-)

Všichni jsou tak trochu zlatokopy. Jde jenom o to jaký kdo chodí "klajm" :-)

Jak píše Jack Giford v návodu na Lobo "Ujistěte se, že chodíte v místě kde se skutečně dá najít nějaké zlato". Přímost amíků mě většinou rozesměje :-)

Škoda,že to není taky v návodu na minelab. Věděl bych to dřív a nechodil bych zbytečně po špatných lokalitách. :-D

jsem asi nějaká vyjímka či co :-DPrakticky všechno co najdu rozdám buď v práci nebo dětem.Samo že až po vyčistění.Z lidí co nadělaj půlmetrový jámy je mi asi jako všem tady nanic.Hledání mi takř.čistí mozek což je vzhledem k mému
zaměstnání super

Tak já jsem něco mezi...........studuju, hledám, kde asi by mohlo něco pípat. Ale taky často vyrazím jen tak na blind.........
A jak píše Tomihlav, hlavně si čistím hlavu. Občas potkám zvířata, občas narazím na jejich stopy - hlavně na stopy dvounohých dobytčat.....

Absolutní souhlas se vším cos napsal.

My tady v čechách máme špatnou motivaci pro odevzdávání nálezů archeologům, v UK dostanou přesně 100% z ceny nálezu jelikož stát má o své památky zájem což se o ČR říct nedá. 0% procent z nálezu a navic buzerace od policie a archeologů je opravdu špatná motivace.To si ten dotyčný předmět radši vystavím doma ve vitríně než abych ho odevzdal do muzea jelikož si uvědomuji jak to ve zkorumpované ČR chodí. V lepším případě takový předmět zkončí v depozitu muzea a nasledne v kapse nejakeho zamestnance ci brigadnika.Nedelam si iluze takže veškeré nálezy zkončí vždy a pouze v mé privátní vitríně, jinak pochopitelne dodržuji veškeré etické kodexy detektorářů jako je zahrabávání děr,nevyhazuji odpadky v lese atd atd 8-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru