Detik pro novacka poradite?

Ahoj všem,

na tyto stranky jsem narazil nedavno a musim rici, ze po prohlidnuti a precteni spousty prispevku, obrazku a videi me tento web uchvatil a hrozne rad bych chtel zkusit hledani kolecek a vselijakych pokladku či železneho srotu v zemi.

Proto bych chtel se zeptat vas zkusenych, co by jste pro zacatecnika doporucili za detik na hledani minci na poli a prevazne v lesich.

Libil by se mi Garrett Ace 250 byla by to dobra volba co myslite?

Muj mailik: gamergamer@seznam.cz

Dekuji vsem za pripadne odpovedi a rady.

v kategorii Detektory - netříděné, založil Gamer 10.3.2010 19:32

Ahoj, tak timhle zase rozpoutáš debatu... ;-)
Každej se ti bude snažit říct, jak právě jeho detík je skvělej jako teďkon já a muj Garrett, sice 150ka ale já jsem spokojenej... Teda zatim, protože mám zkušenosti jenom právě s tímto jedním. Asi do toho budeš muset spadnout rovnýma nohama jako já, když za mnou přišel známej a řekl mi, že mi prodá jeho 150ku, že jde na lepší... Já jsem spokojenej s Garrettem, protože mince mi jdou hledat krásně a nějakej ten odznáček sem už taky vylovil na docela slušný hloubce. Pokud chceš 250, která je ještě o něco silnější do hloubky tak si myslim, že je to dobrá volba. Uvidíme, kdo ti co doporučí, já dávám palce nahoru Garrettovi 8-)

SAMOZŘEJMĚ,ŽE PRODEJCE TI ŘEKNE,ŽE ZA TY PENIZE S TÍM DETIKEM CHYBU NEUDĚLAŠ,ALE JA SE TEDY PTAM S JAKYM DETIKEM UDĚLAŠ CHYBU?NAPŘ KDYŽ NĚKDO CHCE CS1 OD CSCOPE VĚTŠINA HLEDAČU ,ŽE BY SI PŘIPLATILI NA CS3.ALE JA SE PTAM PROČ?ZŘEJMĚ PROTO,ŽE CS1 VYPADA JAKO HRAČKA A CS3 MA LEPŠI KABAT.MĚL JSEM OBA TYTO DETEKTERY V RUCE A POROVNAVAL JSEM JE V PŮDĚ A KU PODIVUCS1BYLA LEPŠI,ALE I KDYBY BYLI STEJNE TAK TY 3000 ZA LEPŠI KABAT MI PŘIJDE DOST.MĚL JSEM MOŽNOST VIDĚT V AKCI GARETA 250 A MUSIM ŘICI,ŽE JE UPLNĚ JEDNO CO UKAZUJE DISPLEJ V PŮDĚ JE STEJNĚ NĚCO JINEHO TÍM CHCI ŘICT,ŽE SE NA NEJ MŮŽE SPOLEHNOVT POUZE VELMI ZKUŠENY HLEDAČ,KTERY NEMA JINOU MOŽNOST VOLBY JE MOŽNE ,ŽE I S TAKOVIM PŘISTROJEM SE DA SŽÍT ZA CENU VĚČNEHO KOPANI.JA MAM DETEKTOR CS1 A TESORO TO NEJLEVNĚJŠI A MOHU ŘICI ŽE SE SNIMI DA CHODIT.MYSLIM,ŽE JE LEPŠI SKOČIT ROVNOU DO STŘEDNI TŘIDY 10 AŽ 15 TISIC TADY UŽ SE DA VYBRAT DOBRY DETEKTOR SKORO NA DOŽIVOTI.

jo a ještě to nejduležitější,když bude ležetmince vedle železa levné digitáli jí neuvidí , ale cs1 jíbespečně veme příjde mi,žeje je tenhle detík na to přímo stavěnej -separace přeju hodně zdaru a vzhúru do terénu.

Ahoj, nejdřív by ses měl rozhodnout co chceš hledat a v jaké cenové relaci by ses chtěl pohybovat. Do 10 000 Kč určitě na mince doporučuje C.Scope CS3MX, je to skvělej stroj a já jsem s ním maximálně spokojenej :-) na malé předměty do je mezi detektory do 10 000 Kč asi to nejlepší co je ;-) ale rozhodni se sám, tohle je jenom můj názor, přeju hodně štěstí při koupi a následném hledání ;-)

Ahoj vsem,

predem chci podekovat vsem za odpoved.

Ja bych chtel zkusit hledat mince a treba nejakou tu drobotinu co se najde.
ALe opravdu nevim co koupit za detik, klidne bych sahnul i do stredni tridy do 15 tisic. Je fakt ze kazdy je podle prispevku spokojeny s tim co ma, a pro me je hrozne tezky se rozhodnout.

Klidne bych i zainvestoval do detiku kolem 10-15 tisic kdyz bude dobry. Jeste se moc nevyznam v nazvech, separace, diskriminaci atd.

A chtel bych se jeste optat jestli je lepsi koupit analog a naucit se odposlouchavat ruzne zvuky ci koupit digital.

Diky vsem za rady



Souhlasím se všemi, co se ti snažili pomoci. Všichni jsme asi na začátku prožívali co Ty. Za sebe Ti mohu doporučit já jel až ze Šumavy do Jílového u Prahy a věř, že neprohloupíš

jestli chces detektor do 10 tisic kup si analog treba prave zminovanou C.Scope CS3MX nobo Tesoro Silver µMax special edition jsou o malo drahsi nez garrett 250 ale vykonejsi jednodusi na rozeznani cile, maji i dobrou separaci a diskriminaci jestli chces investovat 15000+ tak uz muzes vybrat i kvalitni digital, na internetu badam dlouhou dobu prave kvuli tomu abych vybral spravne, ale sem zacatecnik jako ty a moje rada neni zalozena na skusenostech s detektorem, v pondeli obednavam Tesoro Silver µMax special edition a uz se tesim jak vezmu psa ven a budem hledat, tak ti preju at vyberes dobrej detik cau ;-)

:-) Tak tohle ti nezávidím taky jsem si tím prošel a dlouho vybíral měl jsem dva favority Tesoro Cortes a EuroSabreII nakonec jsem se rozhod pro ESII.Kamarád má Ace 250 nedávno jsme byli hledat hodily jsme do vykopaný díry kus hliníku a mě to bralo a on nic podle mě cena odpovídá kvalitě.

Děkuji mnohokrát všem za svůj názor a rady, těď si tím nějakou prokoušu a zkusím si vybrat.Ještě jednou díky

ACE je dost dobrý detektor, dávám palec na horu

Myslím že ACE je dobrý detektor, mám 25Oku a na mé začátky to stačí, nějaké to kolečko bylo. Kamarád s ním začínal a velká spokojenost. Jelikož jsem loňský rok tomu moc nevěnoval tak mi nevadí, že mi doma leží detektor za 5 tisíc a ne za 15 tisíc. Ale do budoucna uvažuji buď F5 nebo X-Terra 305 a ACE jako malou zálohu. :-)

Gamere, každý tu hájí svůj detík, ani se nedá nic jiného čekat. Pro začátečníka je géčko dobrá volba. Sám ho mám, sice 150 a jsem spokojený. Protože kamarád má 250, tak vím, že do hloubky o moc víc nejde, je na obsluhu složitější. S ohledem na poměr cena/výkon je asi 150 výhodnější. Ale pozor, s displayem má Lux pravdu a nejen u Géček, vykopeš spoustu děr, než se naučíš rozpoznat jestli to je barva a nebo rezavej hřebík. Takže pokud uvažuječ o G250, kup raději 150 a ušetříš, nebo za stejný peníz CS1. Tu jsem viděl a slyšel v akci a po pár minutách jsem přesně věděl, co má kamarád pod cívkou. Cenově je na tom hodně podobně s G250. Tím ale nechci říct, že G250 je špatná volba.

Ještě doplním, ono je jedno, co si koupíš za detík. Každý si musíš osahat a naposlouchat. A hlavně pak musíš mít taky kus štěstí, aby se ti pod cívku dostaly nějaké ty pěkné nálezy. Ale všechno přijde :-)

Aho, jak sem psal nahoře v příspěvku, že každý Ti bude chválit jeho detík, tak se taky stalo... :-D
Já začínám na 150ce a je to fakt dost dobrej začátečnickej detík, zapneš a jdeš hledat. Cena 150ky je okolo 4.000,-Kč, takže cena na začátek dobrá a pokud bys zjistil, že tě to nebaví nebo nebudeš chodit hledat tak často, jak by sis představoval, tak Ti ani nebude tolik vadit, že ti doma leží "pouze" čtyřka v detíku, než nějakej o dost dražší. Ze začátku budeš stejnak kopat všechno, než se nějak zacvičíš a pak uvidíš sám ;-)

Vyděli jste někdo jak to dělají v přátelé v rusku detík nedetík , uvážou silný magnet na lano a tahají zbraně a různý vojenský materiál z řek a rybníků. Takže kus klacku na to magnet a běhat. :-D

To není jen záležitost přátel z Ruska. Tohle sepraktikuje i u nás a magnety jsou v nabídce e-shopu, myslím na DW. Ale podle mně vytáhneš spíš mraky zrezlýho šrotu, než něco zajímavého. Většinou jsou zajímavé věcičky z nemagnetického kovu, když teda nejsi vyloženě válkař.

Pokud by si chtel investovat do 10 tisic doporucuji ti ACE 150 z vlastni zkusenosti , Golden Mask 2 taky neni zrovna spatna volba a pokud by si chtel jit do tech 15 tisic tak bych ti doporucil Fisher F5 , hledal sem s nim sice asi 6* ale na mince je to podle me bomba. :-)

G-150

Já mám asi týden CS1MX. Nejdřív mě štvalo, že jsem si mohl trochu připlatit a mít modulaci tónu. Pak jsem zjistil, že to není až tak nutné. Nehledal jsem na žádné zajímavé lokalitě, jen na louce za barákem. Kromě spousty hliníkového odpadu jsem našel už i 20h z roku 1974 a nějaký ozdobný knoflík. S diskriminací se dá po chvíli docela odhadnout, co je v zemi, železo už skoro nekopu.

Je mi sympatická jednoduchost obsluhy a rychlá reakce. Do budoucna, když mě to nepustí, tak bych si chtěl pořídit nějaký dražší analog.

Jen tak mimochodem - našel jsem na louce něco, co vypadá jako uhlí. Hlásilo se to jako krásný signál - je to možné?

Jakou má to uhlí hmotnost?

10 gramů menší kousek, 18 gramů větší kousek. Zdá se mi, že se v tom uhlí lesknou nějaké šupinky, ale to nemůžu říct na sto procent. V uhlí jsem hledával pyrit, to ale vypadalo jinak - jednoznačně.

No já bych si jako nováček počkal na ACE 350. :-)

ahoj nevite jestly Whites Coinmaster je dobrej detik..dik za radu.

ahoj, Já jsem taky novaček a tak nemam zkušenosti,ale kamarad má Ace 250 a je spokojenej,já ještě nevím jaký ale sem spíše pro nějaky analog, zatím studuji histori plzenska a detik si koupím až na nový rok,tak si taky ještě promyslím jaký si koupím,jinak jsou to tady super stranky,kde ti rádi poradí :-D

analog nebo digitál? Je to vo tom co komu víc sedne, já měl první stroj digitál a je pravda, že hodnoty co ukazuje jsou opravdu jen orientační (např. stříbrné mince ukazoval různými čísly ID v závislosti na velikost a sílu mince). Teď mám analog (nebo spíš digitál bez displeje) a troufám si tvrdit, že displej je k ničemu, vše se dá velice brzy naposlouchat a nemusíš u toho čumět na displej a raději se kocháš krajinou...

Jo jo mám analog,začínala jsem letos a Sir má pravdu s tím kocháním :-)mám ESII a pro začátečníka super mašinka.Záleží kolik chceš investovat.

Mam CS-1 3 roky a neměnil bych. Jsem s ním maximálně spokojený. Jak na výdrž baterky,jednoduchou obsluhu. Mam spousty nálezů. Povedlo se mi najít mincičky po kamarádovy který šel předemnou s detikem za 15.000. Záměrně neuvádím značku.Za mne palec nahoru za CS-1.

Pro začátečníka je to dobrá volba. Osobně v této ceně C.Scope CS1MX, Tesoro Silver SE a nebo Golden Mask GM1 HF. :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru