Hledání železných artefaktů - jakou máte strategii?

Ahoj! Chtěl jsem se zeptat, jakým způsobem hledáte železné artefakty? Je to čistě kopání všeho a zkoušení štěstí nebo máte nějaký specifický trik? :D Narazil jsem teď na článek o nejlepších železných nálezech a velmi mě zaujalo, jak pěkně se můžou dochovat opravdu staré železné artefakty - měl jsem za to, že cokoliv staršího raného středověku už bude úplně rozpadlé na prach (předpokládám, že velmi záleží na půdě, hloubce apod.). Železné signály jsem osobně skoro vždycky vynechával a kopal jsem jen fakt čistý vodivý signály s náznakem železa. Dosud to byly jenom neidentifikovatelný, povětšinou zemědělský novodobý součástky. Nedokážu si představit, jak by pod detektorem zněl takovej keltskej tesák nebo středověkej meč či sekera a zda-li bych takovej signál kopal... Je pravda, že jsem vykopal pár středověkých hřebíků, který zněly poměrně pěkně a byly i pěkně zachovalý, tak si říkám, že by nějaký artefakt podobného formátu jako je meč, dýka nebo třeba kopí neuniklo? Ale nedovedu si to představit... Tak jsem se chtěl zeptat, jak to děláte vy. :)

v kategorii Nezařazené, založil VlkHledac 19.6.2024 18:49

V chatu není žádný příspěvek.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky