Info kolem chystaného zákona

http://www.mkcr.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ministerstvo-kultury-jednalo-se-zastupci-casti-odborne-verejnosti-z-oboru-archeologie--123497/tmplid-228

v kategorii Lovci historie, nálezy a určování, založil Kim 19.2.2012 09:52

víte někdo něco podrobnějšího? Měl by se nás dotknout tak nějak moc ?

co jsem se v rychlosti díval, tak poslední změna zákona o státní památkové péči je z května 2011. Zde uvedená novela byla projednávaná legislativní radou vlády v lednu, ale projednávání bylo přerušeno a zatím ... víc jsem nedohledal, mrknu, hlavně chci najít text návrhu nebo důvodovou zprávu, ať se na to mrknu s §.

našel jsem ten návrh, včetně důvodové zprávy a implementaci do stávajícího zákona, hospodářská komora se vyjadřuje už asi ke každému pšouku ;-)
http://www.komora.cz/pomahame-vasemu-podnikani/pripominkovani-legislativy-2/nove-materialy-k-pripominkam-1/nove-materialy-k-pripominkam/228-11-novela-zakona-o-statni-pamatkove-peci-t-20-10-2011.aspx
Mimochodem, legislativní rada vlády to má zítra (19.4.) zase na programu

tak aktuální stav z legislativní rady vlády: LRV poskytla předkladateli na jeho žádost týden na jeho rozhodnutí o postupu při dalším projednávání návrhu zákona.

Jinak, četl jsem si to a není to dobré pro detektoring. Hodně zjednodušeně: Hledání předmětů starších padesát let není povoleno, kdo to poruší může dostat pokutu až 4.000.000,- Kč.

Ale ... víc by už bylo na delší psaní, kde by se mohlo nastínit jisté právní uvážení. Český člověk si to své ale najít dokáže i tady. ;-) o:-)

Zas to nepřeháněj, významné hodnoty..... oni to neradi slyší, viď. No, co, nějak bylo, nějak bude. Když to porovnáš s návrhem z února, co je tady na lovci v článcích, najdi si ho v archivu, tak odkud to je jiné tak kde? Hlavně nešířit paniku.

já nechci šířit paniku, to ani náhodou a stále to ještě beru jako návrh. Každopádně je tam viditelný posun. To musíš uznat, do novověku a starší 50 let je sakra rozdíl. Každopádně máš pravdu, že nějak je a nějak bude. Pokud by se někdo dostal do problému musí pamatovat, že vše je důkazní řízení a samotná procházka s detektorem neznamená, že děláš archeologický průzkum. Flinta přes rameno taky neznamená, že v lese pytlačíš.

Už to neprobublávej, vyjede jen odér..., velký bratr jistě naslouchá a ďábel debility se chechtá. Dík.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru