Máš zprávu ozvi se
Kam okolo Pardubic ?
Ahojky. I když mi je asi jasné že mi zde jen tak někdo neporadí svoje naleziště i přesto to zkusím. Detektor mám asi 2 měsíce koupil jsem garrett ace 150 už spoustu let jsem ho chtěl a vždycky mě to fascinovalo ale dokopal jsem se k tomu až teď. Hlavně taky kvůli svému zájmu o 2 světové válce který mě drží taky od mala. Chtěl bych poradit nějaké zajímavé lokality kde by něco mohlo být ? Jde mi spis o odznaky a tak podobně. Jakékoliv odznaky co se tyče Německa… Byl jsem už docela dostkrát s detektorem ale pořád nic :/ . Snad to není už vše vysbírané :/
Kousek od Sezemic, kopeček, bývalá vesnice zaniklá před cca 300 lety a později toto místo sloužilo jako střelnice pro dělostřelectvo wermachtu. Říká se tomu na Hůrkách. Přístup ze spojovačky mezi Dašicema a Časy, polní cesta. Další bývalá vojenská střelnice založená okupačním vojskem Německa za 2 sv. války je za obcí Bělečko v Hradeckých lesích, dá se dohledat na mapách.
Omlouvám se ne na Hůrkách, ale Hořánka ( tak je to i v mapách).
Tak mám další tip kam jít hledat válku, Pardubice na Hůrkách. Prý toho tam po válce vozili plné náklaďáky.
Pro upřesnění lokality. Jedná se o les po pravé straně, při výjezdu z Pardubic směrem na Sezemice před částí obce Sezemice Počáply. Nyní se v tomto úseku buduje přípojka obchvatu obce Sezemice.
Hurka jsem prokopaval 20 roku
Hurka jsem prokopaval 20 roku
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.