Komari

Ahoj jak resite hledani v lese vsude jsou komari.Neda se hledat jak se zastavim je jich v tu ranu kolem mne asi milion.
Proste komari armada.

v kategorii Komáři, klíšťata atd., založil Man 13.6.2010 18:07

Používej repelent! ;-) Od hlavy až po paty, je to dobrý i proti klíšťatům. Ze zkušenosti - čím víc smrdí, tím je účinější :-) Hlavně v lese nekuř, pokud jsi kuřák! :-O

Ahoj.
Ty repelenty mne taky uz napadlo pouzit jenze sehnat je je problem.V Brne sem obehal obchodaky,spesl drogerky a jsou vyprodany ,ale prece sem nejakej sehnal kupodivu funguje na jednicku.Na nocni akci jako v raji bez bzuceni.
K tomu koureni :-D ted bys v lese nic nezapalil .

Jo, komáři a podobná havěť............ Život dokážou otrávit pěkně a nejen nám hledačům. Já mám výbornou zkušenost s repelentem difusil. No a když není repelent, pomáhá listí z ořechu, trochu rozemnout a pomazat holé části těla.

Tak to je fakt, na Moravě je repelent nedostatkové zboží, to mi nedocvaklo jak píše Man. Co se rostlin týká, tak jsem zkoušel lupeny z máty, ta je dost aromatická a pak slupky od citronu, taky ujde. Použití stejným způsobem jako píše Vlk.

Docela by mě zajímalo, pokud zde má někdo zkušenost s dlouhodobým užíváním vitamínu B. Mělo by se jednat o nejlepší a nejčistější metodu jak bodavce dostat od těla.

Jsem ale dost podezíravý.... i když je klidně možné že krev obohacená o velké množství béčka komárům nechutná. Jenom uvažuji zda ji alespoň netestují :-) To že ji pak třeba s odporem vydávý ze sosáku, mi už moc nepomůže :-)

B pomáhá. Stačí si dát den před hledáním tabletu B-komplexu forte. Nejlépe užívat několik dní. No a v kombinaci s repelentem to jakžtakž ochrání. Ale pokud nastene situace, jako jsem zažil minulý léto, kdy v okamžiku, kdy zastavilo auto v lese se k němu slétl roj komárů a narážel do oken jak z hororu ptáci, pak asi pomůže jedině skafandr či atombordel (viz CO 1975). B přemluví 20 komárů k tomu, že to zkusí jinde. Repelent 100. Při 5000 komárech je vše k ničemu.

Na komáry mně B nepomáhá, ale na klíšťata ano ale ne na 100 %). Na komáry pomáhá mátová silice (to mám vyzkoušeno) a měla by pomáhat i levandulová. Je ale potřeba stříkat častěji než obyčejným repelentem. Zato je mnohem účinější. Pokud má člověk na zahradě mátu, a líh, dá se takový repelent vyrobit levně.

Jo, tak pangamín jsem bral docela dlouho (myslím že to je ono, z pivního sladu - má to velký obsah B a stávalo to pár korun) ale jestli to komárům vadilo, to opravdu nevím :-( Jinak byl jsem venku před týdnem asi hodinu a musel jsem se kvůli komárům vrátit dom, jelikož jsem měl úplně pobodaný záda.

No je este jedna osvecena vec .Na discovery jede porad o preziti v ruznejch castech sveta dobry pokoukani borec tam ukazuje jak prezit.Pomazal se tam mokrou hlinou proti komarum.Horsi je ,ze clovek si musi na ty jeho rady vzpomenout kdyz je potrebuje.
Skousel sem to,ale jen na ruce na oblicej ne.
Funguje to krasne az sem byl prekvapenej jak,ale musi bejt hlina mokra nebo velka vrstva .
S tim ksichtem sem to raci neskousel este bych nekoho potkal a lekl by se mne.

ja si kupil klobouk z moskitierou a na ruce mam chirurgicke rukavice a hlavne co nejvolnejsi obleceni.tak su zvedav zda to pomoze.

Klobouk je fajn, předpokládám že je to ten vojenský co se dá stočením složit :-)

Béčko a pangamin............jak říká mnich Tak v jednom filmu.......tohle zrní (vitamín B v našem případě) hlupáci jedí, ale Bůh určil vznešenější způsob konzumace.......
Asi to bude fungovat, když jsem byl svobodnej, pil jsem hooooooodně piva a tyhle bzučivci, ani klíšťata na mně vůbec nešli.

JOJO JE JEDNODUCHY ALE UČINNY. 8-)

Jo,jo.Pivo neskodi v malych davkach v jakemkoliv mnozstvi. Muzu potvrdit ze zkusenosti. :-D

Prodává se B-komplex repelent. Klasický B-komplex asi nemá tu účinnost, protože neobsahuje B12ku. Repelent jí má 1000% DDD a k tomu, mimo jiných i 5714% DDD B1 :-). To budou asi ti hlavní odpuzovači, alespoň to tvrdila lékárnice.

http://www.rosenpharma.cz/vlastni-produkty-b-komplex-repelent.php

Tak to je prda! Už jsem to objednal a vyzkouším, no nekup to za ty prachy ;-)

Na komáry je nejlepší NAPALM !!!

To Pyrda: tak to nevím, ale v jedné nejmenované zemi to prej zabíralo i na jiné tvory..........

Něco jsem o tom zaslech :-D

Dobrý :-D :-D

Kupte si PREDÁTOR..Testováno u nás v lužních lesách...Kupuju 1 litr náhradní náplně za ,,asi,, 250 kč.

Já myslím že jediná opravdu zaručená věc je moskytiera :-)

Tohle vyzkouším, i když mám trochu strach z toho, že B vitamíny zvyšují chuť k jídlu a berou je ti, co potřebují přibrat (což já rozhodně nejsem :-)

je třeba se k tomu postavit jako dajajláma aje po problému, přece byste nezamordovali svého pradědečka. :-) :-) ;-)

je třeba se k tomu postavit jako dajajláma aje po problému, přece byste nezamordovali svého pradědečka. :-) :-) ;-)

Do Dalajlámy máme,myslím, všichni daleko. A předtsva Dalajlámy jak běhá s detíkem je.... no celkem bizarní. Už vidím jak se toho chytá prpaganda jedno nejmenovaného státu.
Mimochodem jsi musel Luxi asi pěkně zlobit, když tě otravuje pradědeček v podobě komára........

Na to pomáhá pít bílé víno.Komáři nesnáší tento pach na pokožce Aa raději přesedlají na vašeho souseda :-) :-)
Pozn.: Mě osobně to nepomáhá. Ale je dobré to aspoň vyzkoušet 8-)

Tož teda..víno piju ,,komáři mě stejně žerou :-D

Ahoj,tady na Hodoninsku je to také problém,prý pomáhá Rum,koušou dál,ale po litru je ti to jedno...:).Už babička říkala,kdo se štítí rumu,štíti se práce...

Tak,tak,7 kousků na sluníčku a a ani sršně nevaděj :-D :-D

No 7 na sluníčku, pár rumíků a nevadí už vůbec, ale vůbec nic o:-)

Tak mě napadlo... tahat sebou někoho, kdo je pro ty bestie mnohem jedlejší.... ;-)

Ja sem koupil Squito free z drogerky DM .
Tento repelent funguje na 100% na komary a klistaky.
Klistaka sem chytl jen kdyz sem nepouzil repelnt.Na muchy a takovy ty maly musky vypadaj jak klistak s kridly to nefunguje.

jo to s těma křídlama je Kloš jelení - na to nefunguje nic :,-(

Komáři si mě nevšímají, klíšťata nepřitahuji, ale kloši.... ty mrchy placatý nerozmáčknutelný. Jak na mě přistane už odhazuje křídla a začíná bydlet :-)

A neni ten klos nejakej pristehovalej previt, protoze driv sem chodil hodne na houby a toto sem si nevsiml ,ze by existovalo .

Jo, s těma klošema je to příšerný! Místama je to jako by na mě někdo vysypal plný pytel blech.Komáři jsou proti nim úplná hadra :-D Taky nevim co na ně...???

Kloš-nekloš, jsou to svině otravný, poprvé jsem ho u nás zahlídnul před dvěma lety a myslel jsem, že je to nějaký klíště s křídly. Teď je jich u nás v lese víc než komárů, ti jsou proti nim hodňoučcí kamarádi. V neděli jsme byli hledat a sesypalo se jich na mě snad 50, až jsem z toho měl fóbii a to jsem si myslel, že mě nějaký blbý hmyz nerozhází. Souhlasím s názorem, že nejlepší je na ně asi napalm - kde byl použit, tam se osvědčil ;-)

Co mam vyskouseny tak nechodit v kratasech a kratkym tricku ,ale v tomto paraku to nejde chodit ve vojenskym obleceni jeto zabijacky. :-P

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru