Mrcasníci vs. Nimrodi

aneb přišel maník na jeleny v kamizolce zelený.

V pátek jsem byl poprvé po 4 letech hledání vyhnán z pole nějákým myslivcem, co si přišel na čekanou. Moc příjemnej zrovna nebyl. „Hele vole nechceš ti už do p*dele přestat jako ?“, mě moc slušný nepřišlo. Podle mě myslivci nemají výsadu vyhánět lidi z lesů a polí, když jdou na čekanou ne ? Je to úplně stejný koníček jako hledání. Já jsem mu teda ustoupil a v půl 9 odešel, ale kdybych se podíval na hodinky a vzkázal mu, že hodlám skončit v 9 a jestli se mu to nelíbí, tak je tu po lese kazatelen dost, tak bych nic nelegálního a trestního neudělal ne ? Chápu, že jsou myslivci potřební , že regulují stavy zvířat, v zimě je krmí a starají se o přírodu. Ale myslet si, že když maji bouchačku, že si můžou vyskakovat se mi nelíbí. Asi se najdou myslivci i v našich řadách a jestli se jich to dotklo, tak se omlouvám, ale jsem toho ještě celkem plnej. Mám otázku: Jaký máte zkušenosti s myslivcema vy ? ;-)

v kategorii Lovci historie, nálezy a určování, založil Slava_pisek 5.8.2013 23:46

Ahoj, Tvuj zážitek me nijak neprekvapuje. Vetsinou co jsem potkal myslivce, tak si hrali na neohrozeny pany lesa. Jeden me dokonce vyrval za to, ze nechodim po lesni ceste??? Ze si tam chodim po lese krizem, krazem jak chci a oni tam chteji strilet a ze jestli mam povoleni a ze na me zavola policajty atd. Ten den uz jsem mel nahledano dost a nemel jsem zadnou chut jit do krizku. Trosku jsem po nem vyjel, ale ve vsi slusnosti. Nakonec jsme se nejak domluvili, ale stal tam s tou flintou jak pan Buh :-D Další me vyrval, ze mam v lese psa na volno...upozornuju, ze pes byl ode me asi 30 metru a na privolani prisel. Poslal jsem ho do prdele, prtze kde uz se ma ten pes vybehat, nez v lese? To ho mam vencit v Praze na magistrale asi ne? No tak si sel po svým debilek. Když shrnu sve osobní zkusenosti a poznatky s myslivci - banda ozralejch kretenu, kterym by místo kveru měli dat tak maximalne ostepy, prtze si myslim ze ani slaba polovina z nich neumi s kvery zachazet. Ani obycejnej policajt pochuzkar neumi se zbrani nic moc..presto se na rozdil od myslivcu malokdy docteme, ze strelili na cil, o kterem presne nevedeli, co to je, nebo ze by se postrileli navzájem, nebo si při zakopnuti ustrelili hlavu apod. Zadnej respekt k temdle dementum. Pokud potkam slusneho (to se mi taky stalo, ale jen jednou), tak nemam problém. Ale od toho posledního "zazitku" jsem se zarek, ze jim ustupovat nebudu. Poslu ho do patricnych mezi a vynadam mu jak stara cikanka. Nemam je rad ani trochu! Co mi muze? At si policajty zavola, nez prijedou tak jsem davno v prdeli. Nemá pravo me zadržovat, kamizolak tupej, namyslenej! A i kdyby ti policajti prijeli, tak co jako...opisou si obcanku, udelaj bubu a cau. No proste seru na ne a ridim se dle "jejich" hesla: jak se do lesa vola, tak se z nej ozyva. Když ke me je někdo slusnej, nemam problém. Ale aby me jebal kdejakej ozrala jak malého parchanta, na to nejsem zvedavej.

Pro NOL22: Hele jsem taky myslivec a jak vidíš tak i hledám, ale to co tady píšeš z prominutím za kok.tiny jsem musel reagovat. To co tady píšeš a jak nás urážíš jenom dokazuje o tobě co jsi za blba! Určitě víš jak se rozdělují detektoráři. Jsou tady ti, co chodí na místa na kterých by neměli co dělat a pak jsou tady ti co dost spolupracují s archeologama. A u myslivců je to samé. Někteří můžou být takový jaký tady píšeš, nebo se k nim mohou přibližovat, ale pak jsou tady i ti normální. To že jsou myslivci nasraní že jim chodíš večer před posedem tak se jim nedivím, protože to není příjemný nikomu. Bohužel je pravda že on by ti prostě nic říkat neměl, nebo alespoň slušně, pokud ovšem nechodíš po jeho pozemku. Ale on je v té výhodě, že má právo na těchto pozemcích vykonávat myslivost. A pokud máš večer puštěného psa a lítá na volno po lese, tak se po tom třeba nediv že ti ho hospodář nebo myslivecká stráž taky může zastřelit když neuvidí majitele. Ten pes se na volno po lese nesmí pohybovat i kdyby ti pobíhal jen 10m od tebe. Za další se zkus někdy podívat co musí myslivec vše splňovat aby si mohl udělat zbroják a ještě před tím zkoušku z myslivosti. To, že někdy před 50 lety chodil každý druhý myslivec napitý je už taky dávno. V dnešní době si to málo kdo dovolí protože si dát pivo a pak přijít o zbroják a flinty i klidně něco horšího asi nikdo nechce. Bohužel ten kdo tomu nerozumí a má hlavu jako ty že je pán světa a každý ti může políbit pr.del tak se toto bude stávat častěji, až ti nějaký ožralý kretén jak píšeš nějaký oštěp vrazí do pr.dele. Zdar

jajumbo......o tom volném pohybu psů v lese máš pravdu. Jenže jestliže někomu přejdu večer pod posedem a nejsem zrovna na jeho pozemku,může mne max. slušně poprosit o odchod. Také píšeš co vše musí myslivec splňovat.....tak proč je každý rok někdo zastřelen,protože tak precizně vyškolený lovec ho považuje za zvěř.Někde je chyba,asi ty myslivecké a zbrojní zkoušky je třeba častěji opakovat. Zdar

myslím že je to všechno o vzájemné slušnosti, neměl by být problém říct- hele jak dlouho tady budeš, ja du na čekanou - jasně za půl hoďky jsem pryč, ale starý pořekadlo, že nejhorší srážka je s blbcem ,funguje opravdu všude. Jinak já taky chodím dost často se psem a i když má náhubek a oranžovej obojek a je to vlčák, tak mám často obavy, že si ho někdo splete se "srnou" :-(

Jajumbo: tak poslouchej ty krupane. Neshodim se k tomu, abych te rovnou nazval blbeckem, jako ty me. To zas vypovida o tve urovni, kamizolko. Ja jsem jasne psal, ze když se ke me někdo chova slusne, tak se taky chovam slusne a konflikty nevyvolavam. Jestli jsem psal o debilcich mezi myslivci a ty na to reagujes takhle, tak jsi asi jednim z nich! Coz dle tve reakce taky odpovida. Před zadnym posedem jsem se nemotal, nevim kde jsi to vzal? A strelit my myslivec psa, tak mu dam do drzky takovym zpusobem, ze uz to nikdy neudela, to mi ver! Ja si toho psa piplam, staram se o neho, stoji to nemaly peníze a snahy. Co asi takovej pes udela? Myslis si, ze tam zakousne srnku, nebo zajice? Nemá sanci!! Nepoustim ho, když jsou mlady, to ho mam na voditku. A ten tvůj blabol, ze když myslivec neuvidi me a myho psa jo (který bude 10m ode me) je taky pekna hovadina. Jses myslivec a ani nevis, na co mas pravo, blbe! Pise se, je zakazano ho mit na volno mimo vliv majitele a stve zver! Svyho psa mam vycvičeného, psal jsem jasne, ze na zavolani mi prisel ke me. Takze ceho jsem se vlastne dopustil, ze jdu po lese se psem, ty chytraku zelenej??? Rekni mi to! A prosim te, nesnaz se me presvedcit, jaky jste borci s kverama, dyt jste uplne k smichu!! Není vice bezduvodne postrelenych a zastrelenych lidi jak od myslivcu!!! NENI!

Mimo obec jsou v podstatě všechny pozemky včetně polních a lesních cest zařazeny jako honební plochy do konkrétních honiteb. Při pohybu psů je nutno respektovat §9 odst.1) Zákona o myslivosti č. 449/2001 Sb. : „Je zakázáno plašit zvěř jakýmkoliv způsobem, …“ a dále §10 odst. 1): „Je zakázáno vlastníkům domácích zvířat, včetně zvířat ze zájmových chovů a zvířat z farmových chovů nechat je volně pobíhat v honitbě mimo vliv svého majitele nebo vedoucího.“ V §14 stejného zákona – Oprávnění myslivecké stráže, odst.1), dále v § 35 téhož zákona Myslivecký hospodář je oprávněn, odst. 3) je stanoveno: „Myslivecká stráž (Myslivecký hospodář) je oprávněna-(n): …. e), usmrcovat v honitbě toulavé psy, kteří mimo vliv svého vedoucího ve vzdálenosti větší než 200m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení pronásledují zvěř; …. pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se tato vzdálenost od jeho oplocení. Toto oprávnění se nevztahuje na psy ovčáckých a loveckých plemen, na psy slepecké, zdravotnické, záchranářské a služební;….“


Anko: taky si myslim...
Mexitaz: Na tvyho psa by se to dle mysliveckého zákona vztahovat nemelo, je to prece ovcak, ne? Ale lip ti to vysvetli Jajumbo, prtze to je jeho pisecek. I když po tom co napsal, si nejsem jistej, jak moc pevnej je v kramflecich..

Omlouvam se vsem, krom Jajumba ;-), za vylev, trosku jsem se nastval... Tedy vice v klidu dodavam - kdo ma zajem si to precist a chodi se psem do lesa:

http://www.dogsmagazin.cz/dogs/vycvik/psi-pracovnik/lovci/pes-a-honitba/

Tady je to hustý!! Já psa nemám a do lesa chodím s myslivcem a to do jeho,takže já problém nemám. Jinak zastřelit mi někdo psa,jdu sedět za vraždu!!!

Jsou to jenom lidi, takže směska normálních i dementů. Záleží na koho natrefíš, ale přijít ke mně s takovou řečí na uvítanou, tak ho pošlu velice střelhbitě do p....e.

Pro NOL22: Napsal jsi toto: "Když shrnu sve osobní zkusenosti a poznatky s myslivci - banda ozralejch kretenu, kterym by místo kveru měli dat tak maximalne ostepy, prtze si myslim ze ani slaba polovina z nich neumi s kvery zachazet." Tak prosím tě nevykládej že jsi nikoho neurazil! Psal jsem tady jasně že všude se najdou vyjímky, jak mezi myslivci tak i mezi detektoráři. Promiň, napsal jsem že se motáš kolem posedu, ale ty jsi tam nebyl. Ale on nemusí být zrovna na posedu. S těmi psi jsi to z internetu zkopíroval dobře, ale já jsem spíš mluvil z praxe. Jak píšeš že pes v životě nemůže nic ulovit, jako srnku nebo zajíce tak to bohužel nemáš pravdu. A ono je stačí jen prohnat, pak dostanou zápal plic a uhynou. Osobně jsem viděl jak pes strhl srnku ale v životě by mě nenapadlo po tom psovi vystřelit. Přece jen mám v sobě trochu toho citu, ale jak říkám všude se najdou jiný osoby který by po něm vystřelili. Na otázku proč ročně zemře několik lidí na střelný zranění nedokážu odpověď. To je jako proč každý rok zemře na silnici víc a víc lidí? Zřejmě z toho důvodu že neumí řídit? Neříkám že se mezi námi myslivci nenajdou blbci ale já jsem reagoval spíš na to jak jsi napsal to shrnutí. Je to vše o domluvě jak píše Mexitaz. Omlouvám se lidi, ale prostě jsem na ten blábol musel reagovat, každý zastává svůj koníček. Doufám že budete narážet na myslivce "normální". Mějte se! :-)

Jajumbo: No stane se, trosku jsme se chytli, nedelam z toho vedu. Vidim, ze jsi normalni clovek a tim padem i myslivec, nic proti tobe. Prave ze jsem psal "když shrnu sve zkusenosti". Mluvim tedy za sebe a urcite neznam všechny myslivce v ČR. To, ze sis to vztáhnul na sebe, je věc jina. Jak jsem psal...pokud potkam tobe podobného myslivce, s kterym se da rozumne domluvit, tak není zadnej problém. Bude chtit strilet, rekne mi to normalne, ja mu vyhovim. Moje zkusenosti ale jsou, ze na me většinou rovnou vyjedou (a ano, stalo se mi to i když jsem mel psa na voditku a mel sebou detektor), takze z toho duvodu na ne mam pochopitelne "alergii" jen co je zahlidnu, to je podle me normalni lidska reakce. Vsechno dobré, at to pipa! 8-)

NOL22: Jasně.. Vše je o domluvě a vím, že někdo je prostě takový, ale poslední dobou je právě na nás myslivce mezi veřejností pohlíženo podobně jako jsi popisoval o těch co si potkat a to není dobré. Bohužel je problém že někdo potká nenormální myslivce a hned na všechny nahlíží stejně a to mi vadí. Ať se daří a potkáváš samý dobrý lidi. :-)

tak já jsem potkal oba druhy myslivců.první příklad:kamarádka venčila psa na poli ve vesnici(vesnice je rozdělena polem na dvě části) a bylo to nějakých 50m od prvního baráku.Okolo jelo auto,zastavilo,vyskočil chlápek s flintou a hned se chystal psa odstřelit.Kámoška zůstala jak opařená a kdybych na něj nezařval tak měla po psovi.Ještě měl blbý keci a to se chystal pálit přímo proti domům.Prostě kokot kterýmu flinta nepatří do ruk.Druhej příklad:při hledání jsem vlezl do Chko a došel za mnou myslivec se psem,bylo mu úplně jedno co tam dělám,asi půl hodiny jsme se bavili o hledání a divočácích,popřál mi hodně úspěchů při hledání a šel si svou cestou.

50% nimrodů jsou organizovaní pytláci, jsou mezi nima zazobanci kterým projde ledasco i nahánění zvěře autama a kolik lidí ročně zařve rukou ochmelky s flintičkou vidí každý v tvnova, ale i mezi hledači jsou prasata které ryjí a nezahrabávají svoje díry :-/

Jajumbo: dekuju, za to bych byl rad, i když vim, ze to je nesplnitelne. Ono je to hlavne taky asi o dvou vecech, co jsem o tom premyslel. Myslivci mi pripadaj, ze zamrzli nekde v 80tych letech, kdy policajti měli az nenormalni respekt a i celnici a pomalu kazdej, kdo mel mundur. Policajty uz stacili převychovat, zjistili ze nejsou pani světa a styk s verejnosti je na daleko lepsi urovni. A tam si myslim, ze myslivci zaspali. Porad mi to pripada, jakoby snad chteli jen nahnat strach a nepripustit zadnou diskuzi. A ta druha věc je ta, ze na to dobré, se jaksi zapomina daleko rychleji, nez na to spatne. A když se ti něco takového nepříjemného stane, tak to třeba hodíš na net. Ale asi málokdo hodi na net to, ze potkal myslivce a byl to super typek... Dnes jsem shodou okolnosti cetl nejakou debatu na FB a mas pravdu, veřejnost se na myslivce v podstate takto diva, je to tak. Je to proste o lidech, na tom nic nezmenime. At se Ti dari chlape, pekny nalezy a pohodu preju!
PS: a uz toho nechame...nejdriv se tady zrafeme a pak si snad padnem kolem krku nee? :-D
Neee...je to samo v poradku, když se dva lidi dokážou pochopit, i když tam je konflikt, tak by to mělo byt, to ma vejsku!

Hlavní je, že jsme se pochopili :-D Nemá cenu to řešit dát, lidi nikdo nezmění. I když jsou někteří myslivci jací jsou, tak je tento "koníček" potřeba. Ten kdo nevěří a myslivost nepodporuje a třeba už teď nadává na ceny obilnin atd. se může jednou pěkně divit. Zvěř se rozmnožuje rychlostí našich spoluobčanů a co vše dokáže si málo kdo dokáže představit. :-) To byla jen taková věta na konec, nic proti nikomu :-D
Hele měj se a užívej ;-)

Tak mam ze včerejška nejnovejsi "zážitek" :-) Sjizdim si to v klidku na poli, pes asi 5 metru ode me. Je tam takovej malej remizek, kde je posed. Ja jdu po poli pod tim remízkem...a najednou slysim naky fii, fiii...lidsky zvuky. Tak kouknu nahoru a tam typek a piska na myho psa. Tak na neho koukam, zmercil me a říká...jak dlouho tady jste? Rikam...asi hodinu. A on: hmm, mohl byste popojit trosku dále? Rikam: no samo, proc ne. Cekate tady jo, nebo? A on něco jakoze:jojo. No tak jsem se vydal na druhou stranu pole, vzdalenost od posedu odhadem 200 metru. A tam jsem si hledal v klidu dále. Pipam, pipam...pes porad u me, no zasek jsem se tam asi hodinu. Najednou prásk! Rikam do hajzlu, co to ma bejt? Nevim kam to frajer vypalil a jestli vůbec po necem palil, nebo jsem ho tam uz sral. Kazdopadne jsem si zavolal psa a sel k autu. Tam jsem psa odlozil a premyslel jestli jit k tomu posedu nebo ne, abych se zeptal, co to jako mělo bejt. Prtze pochybuju, ze by tam zrovna něco picnul. Ale nechtělo se mi po tom zoranym zase tahat az k nemu...dal jsem si cigo a pak to zabalil. Vzal jsem si to pozitivne, prtze nebyt toho vystrelu, tak se tam zase zaseknu a doma jsem nevim v kolik. Takze na jednu stranu jeden po dlouhy době pozitivni stret s myslivcem, na druhou stranu jsem znejistel, když vystrelil. Nevim jestli to byla anebo nebyla provokace. Toz tak :-)

No mám jednu špatnou zkušenost. Pohyboval jsem se kolem jistého potůčku v neprostupném křoví, když tu najednou slyším něco jako: Hele je tam, picni ho! :-D Jsem se málem podělal na místě, ale zařval jsem. Vylez jsem ze křoví a dostal jsem celkem nepříjemné povídání o tom že nahání divočáka a že mám štěstí že mě nestřelili. Asi bych se hodně hádal, ale viděl jsem že chlápek je z toho sám dost vyděšenej. Jako chápu že je to mohlo zmást, ale přeci nemůžu střílet na co nevidím a ne jen podle sluchu ???

Feek- neblázni dyk sem tady psal, že se napřed střílí a potom se podívají co a jestli vůbec trefili.Mám taky něco do mlejna, nedávno sem se bavil s kamošem myslivcem o tom jak v Pístovicích zastřelil myslivec borca v lese a on mě povídá , že se mu stala taková věc, že při manipulaci s flintou, jak si ji přehazoval z ramene na rameno, mu vyšla rána, ani nevědel že má naboj v komoře, no a když viděl jak si to ta kula míří směrem k dědině tak se málem po...l,prý nic příjemnýho to nebylo a to ani střílet nechtěl.Ale jinak dobrej konopek, akorát ho ser.. motorkáři, občas de na mrcas se mnou, bez flinty!

Feek: :-D On asi střílet neměl v úmyslu když nic nevidí, ale jestli dohledávali prase tak je potřeba být ve střehu protože postřelený prase dokáže pěkně vystartovat :-D
Mexitaz: Jeden blbec zastřelí člověka, nova to rozmaže a potom jediný tvůj argument k tomu je tohle! Tak se nad svým uvažováním zamysli. :-)

Když vam zastreli psa, tak zalujte stat..ne myslivce, viz:
http://zpravy.idnes.cz/myslivec-zastrelil-psa-i-kdyz-nesmel-platit-ma-stat-fh4-/domaci.aspx?c=A120313_151427_domaci_zep

Todle mi neda...zacal podzim, palime o 106:
http://www.novinky.cz/krimi/314847-myslivec-postrelil-kolegu-jeho-stav-je-vazny.html

A tech starejch nepoužívaných a dětem nebezpečných posedů který myslivci jaksi ze zásady nelikvidují potkávám za vycházku desítky to nemluví o myslivecký zodpovědnosti

myslivce bych poslal slušně řečeno do prdele. :-)

Pole bylo oseté? Se nedivím. Koníček má každej svůj.

Nelze je strkat vsechny do jednoho pytle. Znam "myslivce", kteri jezdi ozrali v aute a strileji oslnenou zver primo z nej. Stejne je pro ne potesenim strilet psi, kocky na potkani, ani nejsou v honitbe, kde mohou strilet. Jeden z nich je soucasne detektorar. Bohuzel.

Na druhou stranu znam myslivce, velmi bohateho cloveka, ktery se o zver skutecne stara, je to ferovej clovek. Ma vlastni honitbu, oboru, mnoho rybniku. Jednou me takhle vylekal, kdyz jsem pipal na louce pred posedem. Ani jsem ho neslysel, najednou byl za mnou. A uplne slusne me pozadal, ze vecer tam chodi odstrelovej srnec a on na nej ceka uz par noci. Vic nerekl, ani nemusel. Slusne jsme se pobavili, odkud prijde a ja sel opacnym smerem. Podekoval. Podotykam, ze to je jeho honitba a kdyby byl blbec, mohl me klidne vykazat do jineho reviru. Uplny pohodar, co to ma v hlave srovnany.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru