Já tu zkušenost zatím díkybohu nemám, ale ani jsem neslyšel, že by tu někdo z toho měl oplétačky s policií a že jich tu těch volajících bylo.
Nalezena nebezpecna munice a nasledne privolani policie
Ahoj zabejvam se otazkou kdyz najdu neco nebezpecneho a zavolam policii tak jak jak to policie resi kdyz je evidentni ze pouzivam detektor kovu a vsichni vime jak to vlastne s tim detektorovanim je. Zajima me jestli mi muzou dat nejaky postih za to ze vlastne hledam. A nebo resi jenom tu nalezenou nebezpecnou munici a o vic se nezajimaj nepatra? Predem dekuji za nejake informace popripade zkusenoati
Já je volal a bylo to naprosto v pohodě. Přijeli a než dorazil pyrotechnik tak jsme pokecali o všem možným. Zajímalo je jak funguje detektor a co se tak u nás nejčastěji nachází a tak. Zapsali si pouze moje jméno,ani občanku vidět nechtěli.
Já pevně doufám že se mi takové věci budou vyhejbat a díky za komentáře
Kdyby si četl komentáře pod nálezy munice , tak by si věděl jak to je u nás. nezakládal by si tohle zavádějící a docela blbě návodové téma pro novináře
Vždycky volat PČR a nijak s tím nemanipulovat . Policajti ti na rozdíl od toho železa hlavu neurvou .
A nevím co to mělo být za narážku ,,a všichni víme , jak to s tím detektorováním je ".
Když budeš dodržovat hledačovo desatero, tak nevím ,co je za problém
to joeblack přesně tak moje slova
Omlouvam se samozrejme bych policii volal jen me zajimali zkusenosti s ni. A i za tu narazku jen mam proste strach aby nam tento konicek nikdo nezakazal. Protoze si myslim ze vetsina z nas miluje prirodu a to kouzlo kdyz clovek muze aspon nachvilku vypadnout z toho srumu a blazince do ticha a klidu prirody a nemyslet na nic jinyho nez na ni proto sem si tento konicek vybral a podle toho se k ni chovam takze samozrejme hledacovo desatero dodrzuji plne auromaticky.... a jeste jednou me omluvte za spatne tema.
Je to v pohodě, to jen že po těch mnoha opakovaných diskuzích na téma legalita hledání, případně archeologové VS hledači (zde je často vyvolávají různé podezřelé anonymní nicky) jsou tu někteří docela citliví.
Co si pamatuju tak z těch min. desítek nálezů munice co tu byly zveřejněny, tak skoro všichni mají s ohlášením dobrou zkušenost. Nikdy jsem nečetl nic o nějaké pokutě. Mě osobně PČR vyčetla pouze to, že jsem neměl žádný doklad totožnosti. Detektor jim byl fuk, na příjezd pyro jsem nečekal.
To zcela chapu diky. A at se dari
Dvakrát zkušenost. Vždy v pohodě, jednou i utíkali (já se přidal), když viděli pyrotechnika jak sekyrkou čistí dělostřelecké granáty aby viděl jestli jsou kroužky rýhované a prošli tudíž hlavní :) :)
Jednou munici odvezli, jednou odstřel na místě. Pěkná a příjemná zkušenost, policie naprosto slušná a korektní. Že to bylo detektorem je nevzrušilo.
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.