Pokud je to na poli, myslím, že popis polohy je více než dostatečný. Důležitá je ještě hloubka. Mapový server stačí třeba mapy.cz, dole je menu Nástroje - Vlastní bod na mapě. Lze pak uložit souřdnice, nabo odkaz na mapu i s tím vloženým bodem odeslat mailem. Úplně nejjednodušší je ale zajít do muzea, a tam se vyptají na všechno, co je potřeba.
Nálezové okolností predmetu- a dotazy okolo této věci.
Dobrý den,chtěl bych se zeptat zkusenejsich kolegu. Při nedávnem venceni detektoru,jsem našel jeden den předmět,bronzový neotřele opracovaný.Svým tvarem podobným náprstku používaný při šití.Místy má výšku 16 mm někde 17mm ale i 18 mm.Je kuželového tvaru spodní průměr křížové měřené 19mm a 24 mm.Horní průměr je křížové měřeno 16mm a 18mm.Povrchová uprava je na každé straně udělána linie která se vůbec nedrží nějaké roviny a mezi nima je zhotoveno tepanim důlky. V některých částech jaksi taksi rovnoměrně a asymetrické a v některých částech úplně nemyslytelně rozmístěné. Po ukončení venčení,následovalo očištění jen vodou a jemným kartáčkem. Po oschnuti ,jsem stejně zjistil že na 65% je stále hlína která zřejmě oxidovala s bronzem a nejde dolů.Takže jsem nějak víc nezasahoval.K mému zvýdavému duchu,který byl rozlitý v celém těle, my nedalo a další den jsem vyrazil opět na to samé místo..Po třech hodinách křížení louky,a vykopavani plechovek a starých kovaných hřebů, křičí detektor vysokým čistým zvukem. Celý natěšený že konečně nějaká mincička, v 20 cm nachazim bronzový zlomek .Na první pohled spíše jak silnější drát zahnutý.Po příchodu domů ,a kartáčkové očistě držím v ruce 5cm dlouhý a 1cm široký pravidelně zahnutý bronzový zlomek kruhového tvaru.Pozorují ,naklapim pod světlem několikrát projde i pod lupou.Po chvily bádání na googlu ,dochazim k závěru že se jedná o část kruhové ozdoby z doby bronzové. Ne že jen google určil,ale spíše další sponzorované aspekty ,jako například složení bronzu (nikdy jsem neviděl tak pórovitý kov) a místo nálezů ( někdy dříve se tu 3km opodál nalezl bronzový poklad,sice v hloubce 6m.).Po krátkém rozmyšleni a spojení souvislostí.Byla odpověď jasná ,,Muzeum".Chci dodržet vsechny okolností ,tak jak se mají. Tak jsem si zde stáhl dokument ,,Nálezové okolností nálezu''.50% dokumentu standartně dokážu vyplnit,spíše se my jedná o pojmuti popisu.Například: (Poloha předmětu) Tu jsem popsal následovně: Zlomem v nejhlubším bodů,vertikálně k povrchu v úhlu 15°....Takže nevím zdali popisovat nějak odborněji nebo jako když zemědělec má vidle v ruce.A další dotaz ohledně: Lokalizace nálezů.Jak ho mám popsat.A prosím o radu ohledně mapového serveru.Který je tak nějak nejlepsi,jelikož nevlastním GPS lokátor..Předem děkuji za odezvu.A popř.adminovy omlouvám za román. A foto dodám do odevzdaných artefaktů.
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.