Nejlepší detektor svého druhu?

Dobrý den,
měl bych takový banální dotaz. Jsme tým mladých filmařů a chystáme natáčení filmu, jehož příběh se bude točit právě kolem tématu hledání pokladů a hledačství.
Proto bych se Vás chtěl zeptat, jaký je nejlepší detektor kovu? Jde nám o zobrazení nejhorší X nejlepší, ideálně, aby byl ihned rozpoznatelný.

v kategorii Detektory - netříděné, založil J.J.James 11.10.2013 13:21

No tohle je ťežké nejlepší neexistuje protože žádný není poslední.A nejhorší je ten podle zkušeností.Za mne je nejhorší ten z tv shopu a pak garrett 250.Ale bude tu samozřejmě milion jeho zastánců.

:-Omladý filmár o:-)drž sa kopyta a netoč pi...iny.nikdo není na to zvedavý.A nechajte slušných hladačov na pokoji. :-) :-) :-)

peniz:hezky napsáno

Asi by bylo pro mladé filmaře najít jiné téma.Stačí se podívat kolem sebe.Do věcí kterým nerozumíte je lepší nevrtat.Už tak nám někteří rádoby hledači dělají dost pofidérní reklamu. :-(
Nějaký témata pro začátek
Bezdomovci
Nezaměstnanost
Nepříspusobiví
Imigranti

máš svatou pravdu,ale ty 4 témata jsou netočitelná,páč by mu to nevysílala ani ČT2,možná ty první dvě,ale o ostatním pšššššššš,v naší zemi se o tom nesmí ani mluvit,natož točit,teda pravdivě točit. :-(

Pokud muzu poradit...jestli chcete neco tocit o hledani, tak si nejdriv najdete nejakeho rozumneho cloveka, co s tim uz nakej patek chodi a vi o co jde a vyzna se! Abyste vubec vedeli o cem tocit a jak to tocit. Vite co v dnesni dobe hledace trapi, jaka je legislativa, jak je to s odevzdavanim nalezu, jak je to s vybusninama, jak je to s archeo lokalitama atd, atd? Vite, co vlastne chcete tocit? Myslim, ze vsichni filmari (kdyz jdou do neceho, pro ne neznameho) vyuzivaji sluzeb tzv. odbornych poradcu, aby to melo hlavu a patu a bylo to koukatelny jak pro zasvecene, tak pro sirokou verejnost. Jsou jiste principy (a to i u filmovani), ktere proste nejde obejit, pokud chce clovek vytvorit neco plnohodnotneho. Zkuste to asi takto...a ne se ptat, ktery detik je nejlepsi a nejhorsi, ta otazka je polozena uplne spatne a kazdy kdo hledani aspon trosku rozumi, si musi poklepat na hlavu. Ostatne komentare prede mnou mluvi za vse ;-) Good luck!

9088.jaja

Četl jsem všechny příspěvky a nějak nedávají smysl.Buď to není v češtině,nebo každý píše k jinému tématu.Uvítal bych když chce někdo hodnotit detektory,tak aby napsal jak dlouho hledá a co a jaké má se kterým detektorem zkušenosti a jak dlouho ho používal.Připadají mi některé názory hloupé jako odposlechnuté od jedné paní co povídala.Osobně mám zkušenosti že kolikrát nejlepší nálezy bývají s nejobyčejnějším detektorem.Spíš je to o tom že podle toho co jdu hledat,tak si vezmu určitý detektor.

dobroděj - to asi nebude úplně o porovnání detektorů. chápu to tak, že většině diskutujících vadí fakt, že někdo, kdo o tom má zřejmě velmi málo informací chce točit dokument. to, že o tom dotyční filmaři nic neví bylo prezentováno typem otázky. pokud by to točil někdo, kdo má jakousi, byť malou zkušenost, tuhle otázku, nebo respektive takhle formulovanou, nepoloží. je tady zřejmě obava o vyznění dílka. možná oprávněná. bylo by super, když už založím nějaké téma, se ho taky aktivně účastnit.
haló, filmaři ! řekněte k tomu něco

Mate-1.Nevidím problém v na točení dokumentu,ale s podmínkou že uvedou z jakého pohledu to točí a pro koho.Může to být i o radosti že někdo vlastní několik týdnů nějaký detektor a kolik už našel zátek,hřebíků a mincí po smrti.I to jde.Ale hrát si na odborníka se může otočit proti němu samému.Ale zároveň něčí snahu hned odsuzovat také není úplně v pořádku.Rozumím když má každý svůj názor a stojí si za ním.Ale tady se papouškovaly názory jiných a to tak že občas přispívatelé nevěděli o čem píší.A ti co točí dokumenty a možná lépe než jim jde hledání,tak ať raději točí.S detektorem taky každý nenachází poklady a je spousta lidí kteří v tom vidí relax bez ohledu na to co najdou a taky jim to nelze mít za zlé.To je svoboda.

Hezké!
Nečekal bych, že zrovna tady najdu trolování, ale budiž.
Nemáme v úmyslu točit o hledačích a jejich hledání, nechceme točit dokument.
V našem filmu spíš hledání a hledačství je symbol. Proto ta otázka na detektor. Chceme vizuálně použít dva druhy - profi a lame,levnej z bazaru - ale ideálně takový, aby i lidi, kteří se hledáním zabývají si neťukali na čelo. Proto sem taky tuto otázku vzneslu u vás na fóru. Samozřejmě nechceme, aby tam byly jakýkoliv nesmysly a máme v plánu spolupracovat s někým, kdo se hledáním zabývá.
Shrnuto podtrženo, jde nám o typy detektorů, o kterých lze na první pohled říct profi a kšunt

A zároveň se omlouvám, za svoji "neúčast" na diskuzi, ale natáčení se chystá na příští rok a v současnosti mám samozřejmě i jiné věci, které mi ubírají čas. Ale rozhodně mám v plánu tuto diskuzi navštěvovat častěji.

Dalším tématem, které sem chtěl nadhodit, je lokalita. Máme v plánu natáčet na Mostecku, konkrétně okolí Horního Jiřetína, protože téma filmu koresponduje s tamní krajinou. Máte proto někdo znalost tamního kraje? Myšleno ve smyslu vizuální atraktivnosti.

P.S.: Děkuji za každý názor

Mno nevím,ale tohle téma mě připadá jak kdyby chtěl někdo začít hledat a nevěděl jak a kde a tahal rozumy a lokality.

Tak já osobně sem z Domažlic a pohybuju se pracovně v Praze a Olomouci. Jiřetínsko proto, protože máme podporu od města a známe tam lidi, kteří jsou ochotni nám pomoci.
Jinak mě osobně hledání pokladů nijak neláká

Tak když tě neláká hledat tak proč tě láká o tom točit? Myslím že komunitě hledačů to nepomůže,ba naopak:-(

přesně jak píšeš, kor když to bude točit někdo kdo tomu nerozumí a vlastně ani rozumět nechce. už vidím tu slátaninu :-(

Ufff
Znovu opakuji, film není o hledačství! Dejme tomu desetina filmu bude o hledačství, ale rozhodně ne v míře v jaký si to představujete.
A popravdě sem čekal vstřícnější postoj než klasický hejtování

Koukam, že máš jokříka, jak ho máš dlouho?

Vono mírná paranoia není nikdy na škodu, mam tu zkušenost.

Tak se nám to nějak zamotává.

Sem to pochopil asi hned od začátku,nejedná se o dokument o hledání ,ale o nějaký film,kde bude nějaký šot o hledání s detektorem a klucí se nechtěj ztrapnit při natáčení aby hledač držel v ruce klacek se kterým se nedá nic najít,tedy skoro nic a našel by třeba něco v hloubce kam tento klacek není technicky schopný dosáhnout.O hledání a hledačích se ted píše docela dost,ani já z toho nejsem moc nadšenej.protože v článcích převažují spíše negativa než pozitivní zprávy,tak se reakcí na váš dotaz tady nedivím.Jinak přeji mnoho úspěchů při natáčení a dobré světlo ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru