Problém s nalezením lokality - Teplice

Zdravím,
vím, že hledačské lokality nikdo neprozrazuje, takže se zeptám jinak. Jsem z Teplic (sev. Čechy) a s detektorem jsem byl zatím 2x. Chtěl jsem si najít nějakou lokalitu poblíž, kde by se dalo kopnout něco z WWII, případně mi jeden starší pán v jedné vesnici říkal, že kolem Nakléřova kdysi prošel Napoleon. Na netu se mi nic vygooglit o WWII u Teplic nepodařilo, až na informaci, že se směrem z Cínovce dolů do Teplic v r.45 stahovali Němci a za nimi šli Rusové. Dokonce tam prý došlo i k nějakým menším bojům...
Tak si říkám, "jednoduché", stačí zjistit, kudy z těch kopců šli, kde se zastavili, kde se odehrála ta střelba a můžu se tam vydat, jenže kde mám tohle zjistit?
Už jsem se naučil slušně pracovat s letec. snímkováním a porovnávám to se starými mapami, ale letecké snímkování mi bohužel padlého Němce neukáže
Potřebuji tedy zjistit, jak si mám hledat lokality, jelikož mi přijde jako nesmysl jít prostě někam na louku nebo do lesa, aniž bych o tom místě něco věděl.

Díky

v kategorii Lokality, založil Trefort 31.10.2013 12:32

Máš kliku mista bydliště,já tam musim dojiždět 130km.Od teplic k hranicim nemužeš nikdy jit špatně.Nakléřov je znám jak z napoleoniky tak z 2sv. A samo budou ti tvrdit že tam už nic není,ale podivej na nálezy Kajmanů a spol. A uvidiš že se pořád najít dá.

napiš mě na mail něco ti pošlu KIM.CID@seznam.cz

Ty se máš, jo bydlíš na té správné válkařské lokalitě, já taky musím dojíždět.

Ahoj,, chtěl bych se zeptat, nakolik je prochozená Doubravská hora? Jde o to, že během Třicetileté války zde bylo mezi lety 1630 - 1635 několik vojenských akcí. Osobně bych byl velmi rád, kdyby se někdo zajímal, případně bychom se mohli domluvit. Zabývám se Třicetiletou válkou, mám teorii o operacích, bohužel ale žádné hmotné prameny. Jsou nějaké nálezy? Právě nálezy budou zřejmě dobře datovatelné, neboť Doubravka byla zbořena na konci války. Díky za reakce. :)

Ahoj. Tak konečně jsem našel někoho,koho zajímá také Doubravka. Já osobně už jsem tam naběhal kilometry,nahoru-dolů a zpátky. Bohužel,nic jsem nenašel. Tedy kromě současných mincí které tam poztráceli turisté. Ale zkouším to dál. Věřím,že tam něco být musí. Doubravka má velmi pohnutou historii. ;-)

Bůh ví,ale určitě tam neco najdeš

Nemám ale detektor, byl by zájem to projít? 8-)

Treforte jsou to velice profláklé lokality, už tisíckrát prohledané, chce to trpělivost a spoustu nachozených km, ale je to tam. A LukasSlama detektor ti můžu půjčit, ale Doubravka je prolezlá stejně jako Kletečná, dnes už se tam najde, jen když máš s sebou anděla strážného. Klidně se budu podílet na nějaké dohledávce. zipsy@zipsy.cz . V Ústí nad Labem je pobočka Lovce, obchod s detektory i půjčovna.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru