Prosím o radu ohledně výběru detektoru.

Zdravím pánové. Měl už jsem vybraný detektor od garretu a to GTP 1350, ale Elmara mi poradil, že lepší bude AT.

Nejsem vysazený na garret ale prostě se mi líbil. Chci se zeptat jestli v této cenové relaci do 15 000 existuje lepší detektor než garrett AT. Rozmýšle jsem třeba i nad
Minelab Xterra 705, CScope Newforce R1, Fisher F5 Plus nebo White´s Prizm 6T. Chci nějaký detektor s displejem abych měl aspoň nějaké informace. Nechci se spoléhat jen na svůj sluch..:)

Budu hledat ze 70 procent v lese, zbytek louky, pole minimálně.

Díky moc za radu

v kategorii Skupiny a společná hledání, založil reegis 20.1.2012 14:36

Ahoj, zajeď si do Jílového a tam ti případně poradí pokud se nemůžeš rozhodnout, detektor ale není jen o hezkém designu pro oko ale hlavně o tom že ti musí jak se říká sedět :-), v Jílovém si ho můžeš vyzkoušet a zodpovědí ti tam všechny tvoje otázky.tak bych na to šel asi já.
Ať se daří a super výběr. Desy. ;-)

No já bych se rád statvil ale Jílové u Prahy mám asi 350 km. Takže by se mi detektor prodražil o další 2000 na naftě.. :-D :-D Bydlím totiž asi 10 km od hranic se slovenskem.

Kdyby mi dal akorát malou radu ohledně toho co potřebuju..chtěl bych nějaký digitál..hledat budu převážně v lese a na loukách, pole fakt minimálně. Můj strop je kolem 15 000..

Díky moc



Čistě subjektivně. Tady bude každá rada drahá. Já Ti radit nebudu, ale, prohlídni si videa na "You Tube", uvidíš sám a něco si z toho určitě vezmeš. Dobré jsou i testy, porovnání více druhů detíků. A co hledač, to názor, takže buď při smyslech, až ti bude raděno. Co si nevyzkousíš sám, to nepoznáš a jen Tobě to musí vyhovovat, ne těm druhým. A pokud jsi úplný začátečník, tak to bude stejně sázka do loterie. Totiž, s těmi max. 15 tisíci to vyjde tak, jako bys šel kupovat nový dobrý auto, pohodlný, rychlý, vybavený za 200 tisíc. Takže vybírej pořádně a zkoušej. U takových prodejců, kde Ti to seriózně umožní vyzkoušet. Ostatním se vyhni obloukem. Sleduj na fórech, že málokdo vydrží pouze s jedním detíkem, s jednou sondou, proč asi? Časem si většina pořídí lepší. Takže, držím Ti palce, víc nemůžu. :-P

Zdar reegis sháníš nějaký digitál,proč si nepořídíš analog a digitál dohromady,s analogem se nepřechází a sdigitálem se vyhodnocuje nález.Šptnej by nebyl třeba DE Leon s cívkou S.E.F. za 14900kč.To je pouze můj názor když to máš tak daleko,ale nejlepší je si každej detektor osahat a vysdkoušet

teď jsem ho koumal a vypadá fakt suprově..asi to bude nejlepší volba koupit ten leon nebo si připlatit a rovnou vzit cortese.. ;-)

Jak říkám. Jsem uplný začátečník, takže si rád nechám poradit. Byl bych radši abych měl nějaké informace na display. Nevěděl jsem že existuje něco jako mix digitál/analog.

díky za radu

Ahoj,mrknul bych se na X Terru 705,taky to není špatnej detektor. :-D

Kámo, to, co je analog, nebo digitál, neřeš. Jako naprostý začátečník se svěř do péče serioznímu prodejci a tam řeš svůj problém. :-P

Tak jak to tak poslouchám tak nejlepší bude, že si asi udělám s mladou výlet někam do Prahy a cestou zpátky se zastavím v Jílovém a nechám si poradit..uvidím co mi sedne.

Jinak díky za rady

Vždy nejlepší je vzít do ruky sám. Udělej si na to čas, pak budeš detektor používat řadu roků a tak je dobrý start hodně důležitý ;-)

Xterra 705 je OK.

Ja jsem treba nadseny z noveho detiku od C.Scope,na ktery je zde recenze.Ale je to analog a to ty nechces.Jinak preju hodne uspechu.

To je těžký, myslím si ale že ten výlet do Jílového by se ti rozhodně vyplatil, určitě bych nekupoval detík podle obrázků nebo podle toho co se o tom dočteš.
Je to ale jen na tobě. :-)

Goden Mask 4...hloubka ve vsech smerech :-).Sam mam GM2.

No jak jsem si tak různě pročítal různé recenze, tak bych možná i ustoupil od toho mít display. Jen bych řekl že jsem zdechlý snažit se naposlouchat si to (ale to by se asi čase podalo samo) Zatím se mi nejvíc líbí ten mix digital/analog tesoro cortes. Ale na ten GM 4 jsem taky toho slyšel hodně ohledně dosahu.

Každopádně jsem rozhodnutý že se do Jílového zastavím si to "osahat" ;-)

Bez toho "naposlouchání" to nejde, o tom to právě je, kámo. :,-(

Řeknu to jinak,kup si cokoliv,stejně jestli tě to opravdu chytne,budeš pomalu uzrávat a nakonec si sám uvědomíš co vlastně potřebuješ.80 procent hledačů vyměnilo detektor několikrát.Takže je potřeba něčím začít a ono se to časem vystříbří.To je moje vlastní skušenost. ;-)

Když jsem před 2 lety začínal, nevěděl jsem vůbec nic. Měl jsem představu, že chci digitál za cca 5 tisíc Kč. Zajel jsem do Jílového, Elmara mi poradil, abych šel do analogu za 8 tisíc (Tesoro Silver). Fakt nelituju, že jsem na jeho radu dal, je to super odborník. Od té doby jsem zkusil další detíky, z toho jeden digitál, který jsem měl 2 týdny a šel do světa. A už digitál nechci. Můj osobní názor je ten, že Tesoro je Tesoro.... Ale je to osobní názor. Teď mám Tesoro Tejon ;-)

Každopádně díky všem za rady..už se nemůžu dočkat jak poprvé vyjdu do terénu.. ;-)

Ahoj,
můžeme tedy vědět co sis tedy tak nějak vybral?, být tebou jak píše kolega Homo-naturális, zkusil bych klidně toho Tesoro Silvera, neříkám to kvůli sobě že ho mám taky ale proto že je to léty vyzkoušenej a dobrej detík, vylepšil jsem ho cívkou S.E.F. 12x10 a jsem maximálně spokojenej, až nabudeš zkušenosti, kdykoli přejdeš na lepší. :-)Vím o čem mluvím, znám kupa kluků co si koupili super detíky a nakonec jen z toho důvodu že nekopali to co by chtěli, s tím sekli.O tom to ale není.Samozřejmě je to jen a jen na tobě.Já za sebe Tesoro. ;-)

Tak jsem se určitě rozhodl pro Tesoro...všude na něj slyším jenom chválu (má snad nějaké negativa??) :-D Asi to vypadá na analog Eurosabre II nebo na dražší digital/analog DeLeon..

Jinak chlapi díky moc za doporučení..a už teď vím, že s tím neseknu..bydlím na vesnici, mám velkého pejska, takže ten bude taky vděčný za delší procházky..

Jeden ze dvou mých detektorů je Eurosabre II ,je to dobrý detektor , rozhodnutí je ale jen na tobě, dobrou volbu. :-D

Mám Tesoro EuroSabreII a jsem s ním naprosto spolojenej,tři diskriminace+All metal,slušnej dosah.Je taky vícetón,takže pro začátečníka je to ze začátku jednodužší.Kdybych měl kupovat detík teď rozhodoval bych se mezi Tesoro ESII,nebo CS6MXi. :-)

Ahoj, ozvi se mi na email fkv2@seznam.cz

Taky uvažuji o nějakém Tesoru a nemůžu se rozhodnout. Trošku mě mrzí, že jsem prošvihl ESII s tou ručně doladěnou větší koncentrickou cívkou. :-(
Zajímalo by mě zda je mezi ESII, Tejon, Cortes nějaký dramatický rozdíl v dosahu, nebo zda platím u T "pouze" druhou diskriminaci a u C digitální vyhodnocení.

To Jarvan: myslím že tě to tak moc mrzet nemusí, pokud bych sondu porovnal s Ultimate 33cm vyjde určitě lépe :)

Jak Cortes tak Tejon jsou na tom v dosahu lépe. Tejon určitě výrazněji, i když nové 2D sondy Cortese natolik posunuli že v pátek plánujeme udělat speciální hloubkové testy. Vše pak příští týden zveřejníme .)

dík za odpověď a už se těším na další test, i když abych řekl pravdu, tak mi každý další přečtený test akorát rozhodí můj jakš-takš ustálený názor :-)

Chtěl bych se u vás někdy zastavit, ale vypravuji se tam již skoro rok a ještě jsem se tam nedostal...

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru