Stavba polygonu

Rady a postřehy ke zbudování vlastního testovacího polygonu.

v kategorii Detektory - netříděné, založil gonzo23 3.1.2011 21:22

Tak jsem se rozhodl, aby mělo měření nějakou vypovídací hodnotu, že si udělám trvalý polygon. Jakékoliv užitečné rady jsou vítány. Základ bych viděl v sockačkách v různých hlubkách
5-35cm(nebo i víc?) Pak nějaká menší mince (2 helerů mám pár :-), nějaký větší kousek železa v 25,50 a 75cm. Budu odrývat zem tak, aby zůstala jedna stěna kolmo dolů, nepoškozena. Do ní zatlačím( jestli bude zmrzlá tak kladivem zatluču:-) mince. Tak by neměly sesedat.
PS: Dá se nějak simulovat menší stříbrná mince?

Zdravím. Tu malou Ag minci jsem také před časem řešil, nakonec jsem použil novodobý mini kulatý Ag přívěšek (např.se znamením zvěrokruhu,ty bývají po šuplících nejčastěji). Jde sice většinou o čisté Ag, ale na test do země to zhruba stačí.
Možná ještě lepší je použít malý a tenký Au přívěšek, klidně i hranatý(kruh,čtverec,obdélník), zkrátka malá plocha, malá váha, ne křížky apod.. Tady se dá teprve poznat, jak je třeba "šetřit" s diskriminací na malé čibrňáčky... ;-)

dávám se to z chatu... může to zkusit kouskem střížku z tuby od barev, cínové tuby - olej, tempera. Zčerná ji ve slaným roztoku na elektrodě mínus, a druhou tam strčí měděnej drát, nebo ten plíšek ještě zhorší kombinací druhý elektrody měď a železo.. Nebo roztoky skalice, vždyť jsme to dělali jako kluci, ne, ty experimenty s plochou baterií... Nechat potom uschnout, a nejlépe to na tu minci zapíct horkovzdušnou pistolí, ale až ji vyndáš z roztoku. Ten cín vede podobně, ne?

Ahoj,polygon jssm zařídil na zahradě ,aby žena mohla natrénovat.Mám tam železo,soc.korunu,hliník.minc.15krejcar,a dvě stříb.kolečka .nábojnici,velkou nábojnici z letadla,a ag.obal z hodinek. vše max 25cm.což bohatě stačí-určování separace.o hloubku nám nejde.Je sranda když příde návštěva s detektorem a snaží se určit co kde je. ;-)

Stavím polygon na zahradě, nešel sem hledat, včera jsem položil prvních 6 cílů do hloubek 25 až 33 cm, a je to polygon s ruchy, s znečištěním, jako ty navážky co chodim, a z těch 6 ti jsem dal cívkou 10x12 jenom jeden, a jenom z jedný strany. Cíle mají stabilizovanou polohu, mám záznamy co to je, jestli to je na hraně nebo na plocho, fotky cílů, a bude jich asi 50, včetně stříbra a válkařskejch věcí a taky patron a odpadu. Udělám k tomu katalog a taky záznamový lístky, ať z toho jsou nějaký data. Určitě to dá zajímavé informace. Cíle jsou s patinou, jak je nacházíme. Od halířů a krejcarů to bude až po velkou patnáctku s dírou.... Dávám je dost daleko od sebe, aby to šlo chodit ze šikma i kolmo. No a dneska dalších cca 30 cílů, a eště není konec. Bude o čem přemýšlet, každopádně to je zajímavý. Třeba se ukáže něco, co se .... Každopádně dám nějak vědět, ale do secretu.

Hotovson. Já taky. (7 piv, 2 panáky, 3 kafe, studenej oběd...) 61 cílů, většina za, mimo, to znamená nic nebo prsk, tedy, za pohodovým dosahem nebo znečištěno kolem nadoraz. No, bude mazec, ale o to jde, jasný "vidím" dá každej, kdekoliv, jakkoliv. No a na Ty moje navážky je to polygon akorát.... Už jenom odladit jak se dostat na cíle, a je to paráda pro náročného diváka.... Kde je 40 let navážka, tak tam je všechno (až na náhodný sběr, když je štěstí unavený, i na proutkaře sedne....) co tam bylo i před detíkama... :-D No to sou ty háčky a čárky co dělaj z jazyka jazyk, ze slov větu, z textu zábavu, z odstavců knihu co došteš i když má 500 stránek nebo víc... Příběh na roky začal. ;-) :-D 8-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru