Veřejný registr uživatelů zemědělské půdy

Zdravím a přidávám, pro ty, kdo to třeba neznáte a nejste hospodařící zemědělci, jeden odkaz ne na historické mapové podklady, ale na registr aktuálních uživatelů všech těch obhospodařovaných polí, luk a strání.
eagri.cz/public/app/lpisext/lpis/verejny/
Na portálu se přímo z mapy dá zjistit, kdo má který pozemek v nájmu, ne kdo je vlastník, jako se dá zase zjistit z katastru. A druhá dobrá věc, podle barvy a označení každého bloku se dá určit, jestli jde o půdu ornou R (tzn. pole) nebo trvalý travní porost T (tzn. louka, pastvina) nebo třeba sad a další.

v kategorii Mapy a navigace, založil GoranO2 28.6.2015 08:50

To je výborná věc, díky moc!

Zajímavé, díky za odkaz!

Není zač, osobně, jelikož jsem se s tím už dávno seznámil v práci na Ministerstvu zemědělství, to při plánování používám. Rozdíl jestli běhám po poli velkého stohektarového družstva nebo soukromníka, který hospodaří na pár hektarech a vše si třeba víc hlídá, být může, resp. hranice mezi bloky různých uživatelů se dají určit úplně přesně. Registr totiž souvisí s možností zemědělců žádat o dotace a ti mají povinnost jej průběžně aktualizovat. A přesnost zákresů je opravdu vysoká, v decimetrech. A kdo ví, třeba agronom je váš soused a dostat povolenku na vyhlednuté políčko se může hodit ;-)

Jo tak tohle je opravdu hodně užitečná mapa . Díky za odkaz 8-) ;-)

také přidávám http://archivnimapy.cuzk.cz/cio/data/sbirka_I/_menu/sbirka_I_bohemika_seznam_nahl_temp_03_01.html

Přidávám novou verzi veřejného lpis http://eagri.cz/public/app/lpisext/lpis/verejny2/plpis/

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru