Poraďte jaký typ

Telefunken ze staré stodoly,prosím pomozte o jaký typ se jedná ještě nějaký informace pak to klidně smažte

2 hlasy
2 hlasy

Komentáře

Hledal jsem to nejmíň hodinu, ale nenašel. Těchhle "univerzálů" bez síťového trafa se dělaly spousty.
Podle čeho soudíš na Telefunken? Na stupnici nic nevidím a pokud je znak na té kovové lampě, předpokládám UCH11, tak to nic neznamená. Podivná je taky ta kombinace lamp a dokonce to vypadá na nějaké samo domo s dílů , kterých bylo po válce dost. Taky to mohlo být přestavěné, nabo různě upravené. Ten pertinax na šasi není původní a když chybí zadní stěna , je to bohužel bezcenné. S touhle řadou lamp (U- UCH21- UCH21-UBL21-UY1S) bylo mraky typů.
V tomhle stavu bych se to neodvažoval připojit do sítě, leda tak přes oddělovací trafo. Není 100pro jisté na jaké napětí to bylo a to je důležité pro žhavení těch elektronek,které se žhavily přes odpor ze sítě. Taky tam bylyv sérii žárovky. Když praskla žárovka rádio nehrálo,lampy nežhavily.
Na kostře bylo síťové napětí a anténní zemnící svorky byly připojeny přes VN kondenzátory.Žádná kovová část nesmela být dostupná na dotek. Ani šroubek (červ) na knoflíku Při průrazu kondenzátoru a rádio bylo připojeno např na ústřední topení mebo vodov. potrubí bylo několik smrtelných úrazů a rádia se opět začala vyrábět s oddělovacími transformátory.
Omlouvám se, třeba to všecho víš, no snažil jsem se.
Ivo

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru