Detektor kovů Minelab Explorer profesional

Zkušenosti hledačů s detektorem kovů Minelab Explorer ,a Minelab Explorer SE Profesional

založil Elmara 15.11.2011 11:17
Zpět na přehled diskusních témat

21 online

15. listopadu 2011 11:55
iceee.shadow
Stabsfeldwebel
Vaše zkuš…Reagovat
iceee.shadow

Pište lovci co z tímto strojem chodite at už jako začátečníci či zkušení lovci:) Kuriozní nálezy v extrémních hloubkách,možnosti nastavení a vše co se jen dáá:)

detektor: Minelab Explorer SE..T.compadre..rejček a motyčka., město: Vých.čechy
15. listopadu 2011 14:02
Psohlavec
Soldat
moje zkušenosti …Reagovat
Psohlavec

ahoj, co se týče nastavení, tak toho Explorer SE nabízí opravdu hodně. Já osobně chdím v manuálu sens.24, Sounds Ferrous, Response - Pitch Hold a Gain mam na 4. a automatický "Noise Cancel Channel". Akorát co mě trápí jsou prozvuky. Neví někdo jak je eliminovat? Díky.

detektor: minelab E-Trac, město: Velká Morava, Mohelnicko
15. listopadu 2011 15:46
iceee.shadow
Stabsfeldwebel
Reagovat
iceee.shadow

dobrýý,byl jsem s ním ted poprvé v terénu a prozvuky jsem měl když sem si nastavil sensitivity ručně,gain zesilovač jsem dal kolem 5-6 a v pohodě,prozvuky ustali když sem dal sens na automat,a detik se slušně stabilizoval,ručně to vyzkouším až budu mít více nachozeno:)

15. listopadu 2011 17:31
Hrzan
Korporal
Reagovat
Hrzan

Zdarec mám tuhle mašinku doma asi týden a jsem max spokojený, je pravdou, že prozvuky mně sem tam trápí, ale vesměs je detík stabilní. Gain mám většinou 8 a sensitivity na 27 a ironmask na továrních 22. Zatím nejhlubší nález mám půl krejcar 1858 z 25 cm. Chodím s tresholdem celkem nahlas a buď se mi to zdá, nebo je u nás na metr čtvereční min 5 ks železného šrotu.(pokud jsem to dobře pochopil tak odmlka tresholdu, je nález odmítnutý diskriminací)

detektor: Explorer SE Profesional, město: Drahotuše 1973,HALO
15. listopadu 2011 18:25
iceee.shadow
Stabsfeldwebel
Reagovat
iceee.shadow

Ahoj:) Taky jsem se divil že treshold dost často mlčí ale myslim že to bude tim že je citlivej na i malý částečky železa asi:)) kdybys to dal asi do modu all metal tak místo pauzy v tresholdu by jsi slyšel právě ty želízka..nechodíš v nastaveni deep??já jsem to zkoušel v lokalitě kde jsem měl jinym detakem už ticho,zato s expolerem na deep jsem kopnul knofle jeste ve velke hloubce,nezdá se mě že by měl extrémní prozvuky..ten půlkrejcar je slušnej kop:))

15. listopadu 2011 19:55
Hrzan
Korporal
Reagovat
Hrzan

Ahoj, chodím v deep a taky mám poznatek, že prochozené pole začalo vadávat další poklady, ale taky šrot. Má to, ale jednu nevýhodu víc se nakopu. Hele jaké používáš baterky? Je rozdíl mezi alkalickýma a dobíjecíma??

15. listopadu 2011 20:34
iceee.shadow
Stabsfeldwebel
Reagovat
iceee.shadow

tak to je jasny:)) no nemám s tím zkušenost ale znamý mě říkal že to je v podstatě jedno,alkalické mě osobně připadaj jako by ten detík přebuzovali a dobíjeci mám ted a chodí se s nima dobře ale asi mají kratší výdrž než alkalika,nejlepší je asi ten aku blok:)

15. listopadu 2011 20:36
Hrzan
Korporal
Reagovat
Hrzan

No je pravda, že dobíjecí mi vydrží tak 15 hodin víc ne

15. listopadu 2011 23:24
iceee.shadow
Stabsfeldwebel
Reagovat
iceee.shadow

zas to ma výhodu že jsou dobijeci,kupovat na každou výpravu jiné a kvalitni to je mazec:)

16. listopadu 2011 8:14
ludin
Reagovat
ludin

Zdravím, používám dobíjecí GP2700 a vydrží v ex2 tak 8 až 10 hodin jenom. Skoušel jsem párkrát i alkaliky a v chování detiku žádnej rozdíl.

16. listopadu 2011 8:21
Psohlavec
Soldat
Reagovat
Psohlavec

zdarec, ja osobně používám nabíjecí tužkové GP2700mAh již tři roky, jejich výdrž se postupně snižuje ale ještě to de. Alkaliky se nevyplatí.
Zkoušel jsem zapínat/vypínat "Deep" a nějaký podstatný rozdíl v dosahu jsem nezaznamenal, ale "Fast" se určitě vyplatí - rychlejší odezva. Co se týče dosahu, tak asi použít automat, zvýšit citlivost a nasadit větší cívku.:-) S vyšší citlivostí mi detík reagoval na cíle hlouběji a naopak. Co se týče "gain" tak ten zesiluje signály a bohužel i ty prozvuky na pozadí. Na poli, kde je smetiště Gain zeslabit (já mám na poli 4), v lese, kde je čisto se dá Gain zvýšit.
Dále používám obrazovku "Smartfind" její nastavení se velmi podobá Ironmask v odrušení železa na 20.
Hoši, pokud narazíte cívkou do nějaké větvičky, vysoké trávy, hroudy na poli, stromu ozvou se vám prozvuk/signál? Většinou to dělá zprava do leva, (náraz na levou stranu cívky). Díky za postřehy.

16. listopadu 2011 8:41
iceee.shadow
Stabsfeldwebel
Reagovat
iceee.shadow

Zdarec:) tak to myslim,že časem je asi lepší si koupit ten aku blok co do něho dělaj z vyšší kapacitou..V režimu deep asi záleží jak máš nastavený vše kolem,mě se teda ten mod osvědčil v čistém lese,ale z citlivostí jsem chodil na automat,když to z citlivosti přebudíš tak těch tonů v pozadí je opravdu moc,chce to si s tím pořádně vyhrát :-)Občas mě to taky udělalo když jsem civkou škrtnul o něco,zakrslej stromek či větev,ale davam pozor na nějaký náraz s ní o něco i když na ni je kryt.hold to občas pípne:)

16. listopadu 2011 15:00
Psohlavec
Soldat
Reagovat
Psohlavec

čau, automatem snižuješ dosah. Docela by mě zajímalo jak se liší výdrž aku-blocku a nabíjecích baterií. :-)

16. listopadu 2011 18:16
iceee.shadow
Stabsfeldwebel
Reagovat
iceee.shadow

Hoj..asi záleži jak dlouho chodiš a kolik signalu to hodí pod cívkou,co vím od Elmary tak vydrží víkend:)

16. listopadu 2011 19:03
Psohlavec
Soldat
Reagovat
Psohlavec

ahoj, výkend mi vydrží i nabíjecí tužkové. Asi už u nich zůstanu.

16. listopadu 2011 17:50
Hrzan
Korporal
Reagovat
Hrzan

Zdarec, tak ten akublok by mně zajímal taky. Při nárazu to pípá i mě, ale dělal mi to Cortés. Díky za tipa s tím fastem hned to vyzkouším. Dnes jsem byl na poli a byl jsem z toho div živej, celou dobu mi treshold šel jakoby naopak, mlčel a jen sem tam ho bylo slyšet, nebyl jsem schopnej ten detík vyladit.Nestalo se Vám to taky?

16. listopadu 2011 17:53
Hrzan
Korporal
Reagovat
Hrzan

Zdarec, tak ten akublok by mně zajímal taky. Při nárazu to pípá i mě, ale dělal mi to Cortés. Díky za tipa s tím fastem hned to vyzkouším. Dnes jsem byl na poli a byl jsem z toho div živej, celou dobu mi treshold šel jakoby naopak, mlčel a jen sem tam ho bylo slyšet, nebyl jsem schopnej ten detík vyladit.Nestalo se Vám to taky?

16. listopadu 2011 18:21
iceee.shadow
Stabsfeldwebel
Reagovat
iceee.shadow

Zdar tak to nevím,dnes sem chodil a taky dost často mlčel,tak mě to nedalo a kopal jsem občas i věci co v tresholdu nebyli slyšet,a von to bordel co sem měl v discriminaci:) chce to asi hodně zkoušet při chozeni,snížit hodnoty asi citlivosti a gainu a dat si vyladit kanál a uvidiš,jáá ted piluju tu citlivost aby se to dalo i z minimem prozvuku,noo dej vědět jak si dopadnul

16. listopadu 2011 19:01
Psohlavec
Soldat
Reagovat
Psohlavec

čau, jedině mě napadá je použít automat "Noise Cancel". Pak by se měl trochu uklidnit. No už mě nic jiného nenapadá.

16. listopadu 2011 19:17
iceee.shadow
Stabsfeldwebel
Reagovat
iceee.shadow

jo ten použiju když se mě zdá že přibudlo prozvuků či detík je méně stabilní a funguje to skvěle:)

23. listopadu 2011 8:47
Psohlavec
Soldat
Reagovat
Psohlavec

čau hoši, napište, jak máte detík nastaven co se týče citlivosti (auto/manual), gainu (1-10), recovery (fast/deep), Response (Normal/long/smooth/Pitch hold), odpověď podle vodivosti nebo podle železa? atd. Díky.

26. listopadu 2011 0:17
iceee.shadow
Stabsfeldwebel
Reagovat
iceee.shadow

ČAW..ted jsem dost chodil celkep po relativně čistém lese asi takto..citlivost na stabilitu 26 manual,gain 4-5,recovery deep v čistu fast v bordelu,ton normal,odpověd dle podle vodivosti,vysokej ton čistej kov nízkej v all metal železo....ale stááále to piluju:)

26. listopadu 2011 6:27
Hrzan
Korporal
Reagovat
Hrzan

Ahoj tak já teď lítám hlavně po polích a nastanení mám takhle: citlivost 27, gain 7-8, mam zapnutý jak fast tak deep a odpověď podle vodivosti

26. listopadu 2011 18:20
iceee.shadow
Stabsfeldwebel
Reagovat
iceee.shadow

Nemáš ten gain příliš vysoko,jak to pak rozlišuješ když je tam moc smetí a pípá to prakticky nepřetržitě??díík

26. listopadu 2011 18:44
Hrzan
Korporal
Reagovat
Hrzan

když je tam moc binca tak to stahuju

26. listopadu 2011 19:17
iceee.shadow
Stabsfeldwebel
Reagovat
iceee.shadow

no já chodím většinou na tu 4-5max a zdáá se mě to hlučný až až :-D

28. listopadu 2011 8:11
ludin
Reagovat
ludin

Zdarec, já s ex2 se snažím držet citlivost kolem 26, když to jde. Jinak gain v lese 8-9 a deep, na poli 5-6 a fast, dále normal a ferous ;-)

28. listopadu 2011 11:12
Psohlavec
Soldat
Reagovat
Psohlavec

zdar chlapi, citlivost mám manuální na +-27, u gainu je pro mě hraniční hodnota 4, co je výše tak to dosti zesiluje prozvuky. A deep. Mimochodem, těch prozvukú se zbavíme jedině snižováním citlivosti a tím i dosahu.

28. listopadu 2011 21:45
iceee.shadow
Stabsfeldwebel
Reagovat
iceee.shadow

caw..co zvyšovat gain a snižovat citlivost kvůli prozvukům?
Dneska jsem chodil po lese a schválně jsem zvýšil gain na 6-7 a celkem me to překvapilo páč jsem zaslechl drobnej signálek v hloubce a byla to plomba:) citlivost na automat a zdálo se mě to celkem bez prozvuků a slušná hloubka

29. listopadu 2011 5:32
Hrzan
Korporal
Reagovat
Hrzan

zdarec včera jsem udělal zase jeden objev, když ladíš noice chanel tak jsem nechal cívku až na zemi a detík po naladění předl jako kočka gain na 7 citlivost na 26

29. listopadu 2011 9:33
Elmara
Feldmarschall
Reagovat
Elmara

To je zvláštní, odladění se netýká půdy ale okolních interferencí. V podstatě pokud v okolí vidíš nějaký zdroj interferencí, měl by jsi na něho sondu namířit celou plochou aby měla maximální zisk.

detektor: Tejon Ultimate, CS6MX, GM4, město: Jílové u Prahy
29. listopadu 2011 12:41
iceee.shadow
Stabsfeldwebel
Reagovat
iceee.shadow

ahoj..tak když je kámoš z jiným detíkem namířit na něj svůj sondou a odladit ho :-D :-D :-D

29. listopadu 2011 10:54
Psohlavec
Soldat
Reagovat
Psohlavec

zdar chlapi, ono asi taky záleží na půdní mineralizaci, jsou místa, kde to je celkem bez prozvuků a jsou místa, kde ani neslyšíte treshold a pípá to snad na všechno. Podle mě, Explorer nahlásí nejasnou půdní mineralizaci zpočátku jako cíl a následně ji potlačí. Chtělo by to, aby půdní mineralizaci nehlásil jako cíl, ale tím bychom mohly přijít o nějaké nálezy. Toto odstranit asi nepůjde, jedině snížit citlivost, aby detík nereagoval tak citlivě. Gainem zesilujeme/zeslabujeme jen výstup již přijatých signálů, na jejich vstup nemá vliv.
Dělal někdo z vás test dosahu s nastavením manuální citlivosti např.20, 25, 30? Určitě by to stálo za to. Díky a ať vám to pípá.

29. listopadu 2011 17:38
Hrzan
Korporal
Reagovat
Hrzan

zdar tak jak píše psohlavec jsou místa kde není vůbec slyšet treshold a proto jsem zkusil na takovém místě nechat sondu na zemi a pomohlo to treshold byl slyšitelný a prozvuky minimální

30. listopadu 2011 16:55
iceee.shadow
Stabsfeldwebel
Reagovat
iceee.shadow

zdar tak to schválně vyzkouším na příštím lovu:)

2. prosince 2011 17:02
iceee.shadow
Stabsfeldwebel
Reagovat
iceee.shadow

zdar..tak sem to taky vyzkoušel a je to jak kde:) Dneska jsem byl na místě kde to vůbec nepomohlo a prozvuků byl mrak..ale jde o to zda li jsou to prozvuky,vzhledem k frekvenci explorera si troufám říci že detektor snímá i hodně malé častečky(bordel)kovu a vše se snaží zvukově nahlásit:)Maličko pomohlo ho vypnout a znovu zapnout a odladit..je stále co zkoušet.

10. prosince 2011 7:09
iceee.shadow
Stabsfeldwebel
Reagovat
iceee.shadow

Tak lovci co je nového z vašima mašinama??

10. prosince 2011 21:25
Javor
Soldat
Reagovat
Javor

Ahoj!Předem bych chtěl upozornit na loketní opěrku,která je při nedbalém uložení detíku náchylná na smáčknutí a praská.
Jinak ale detektor suprový a od prvních kroků byla jen samá pozitiva-pole i les.
Stalo se mi pouze při nočním přechodu na nové a čerstvě zorané pole,že při stávajícím nastavení se detektoru ztratila stabilita a nenašel kloudný signál.Zjistil jsem později,že pole je prosyceno železem-skoro každých 20cm a nad ním krásné košaté el.vedení.. :-)
To pole na mne ještě čeká! ;-)

detektor: XTerra50,+18,75Khz, město: Votice
10. prosince 2011 22:19
Javor
Soldat
Nastavení Explor…Reagovat
Javor

Používám obrazovku Smartfind-disk.coins,v čistých lokalitách(nebo u nejistoty)pak All metal na 29,na Digital si zatím netroufám.Nastavení citlivosti 27-30,Gain 4-6,někdy i8.Response-Pitch hold,Tone-variability 5-8,Limits 9.Zvuk Condukt"se mi snad osvětčil nejvíc a je to asi o zvyku.
Jsou to ale má první nastavení a po výše uvedeném poli,kde jsem něco přenastavil,zmizel oblíbený zvuk tresholdu.Také najednou nemám přesný ukazatel hloubky nálezu,který doposud fungoval skvěle a objevily se i prozvuky..
Zkusím ještě nastavení Normal v Response,ale jistě uvítám radu co zkusit. o:-)
Vypnutí a ruční odladění nepomohlo.

detektor: XTerra50,+18,75Khz, město: Votice
10. prosince 2011 23:29
iceee.shadow
Stabsfeldwebel
Re: Nastavení Ex…Reagovat
iceee.shadow

zdar..tu citlivost máš moc vysoko,spíš více jsem to měl na manual jakej bordel je tu u nas,jen výjimečně je tu les kde se dalo až na 27 ale to stahuju zesilovač (gain) na 3-4..na ten conduct slyšíš jen barvu ne bez tresholdu?já hledám na doporučený nastaveni,železo v tresholdu pauza a barva čistej dle vodivosti..smardfin jsem zatím nějak moc nezkoušel mám radši graf..jinak chci zkusit v ironmask stáhnout discriminaci a učit se to i jinak:)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na LovecPokladu.cz uživatelský účet, zaregistrujte se. Registrace je bezplatná a k ničemu vás nezavazuje.

Zpět na přehled dikusních témat

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky